reklama
pol nocy myslalam co by tu na objad zrobic. troche mam dosc miesa. wiec do wyboru bylo:
placek ziemniaaczany z gulaszem
babka ziemniaczana
kotlety ziemniaczane
stanelo na kotletach, pyszne polecam:
Wielkie Żarcie - Przepis - Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
tylko robie sos grzybowy z suszonych grzybkow.
placek ziemniaaczany z gulaszem
babka ziemniaczana
kotlety ziemniaczane
stanelo na kotletach, pyszne polecam:
A ja dzisiaj na obiad robię mielone z buraczkami i ryżem. Właśnie się smażą. Robię pierwszy raz w życiu. Oczywiście zapomniałam kupić cebuli i dodałam dwa ząbki czosnku w zamian. Jednego usmażyłam na próbę i da się zjeść. Z nudów na tym zwolnieniu mam nowe hobby - gotowanie
kozica
mama Jakuba i Juliana
Moja mama robi też coś takiego i faktycznie są PYCHA!stanelo na kotletach, pyszne polecam:
mamusiaDorusia
Fanka BB :)
kozica,baby-podaję "przepis":
-brokuły podzielić na różyczki i ugotować-ja kupuję mrożone
-piersi-pokroić w kostkę,zalać niewielką ilością oleju,dać przyprawy-ja daję sól,pieprz,delikat Knorra do mięs i zioła do drobiu-i wymieszać.potem lekko przesmażyć na patelni,podlewać wodą i podduszać do miękkości;można dodać kostkę rosolową
-dodać czosnek przeciśnięty=ilość-wg upodobania i gustu-u mnie prawie pół głółwki),zrobić sosik,dodać śmietanę albo jogurt naturalny
fetę pokroić w kostkę
-brokuły,fetę i piersi z sosem lekko wymieszać,doprawić-podać z makaronem albo ryżem... No i gotowe
SMACZNEGO)
-brokuły podzielić na różyczki i ugotować-ja kupuję mrożone
-piersi-pokroić w kostkę,zalać niewielką ilością oleju,dać przyprawy-ja daję sól,pieprz,delikat Knorra do mięs i zioła do drobiu-i wymieszać.potem lekko przesmażyć na patelni,podlewać wodą i podduszać do miękkości;można dodać kostkę rosolową
-dodać czosnek przeciśnięty=ilość-wg upodobania i gustu-u mnie prawie pół głółwki),zrobić sosik,dodać śmietanę albo jogurt naturalny
fetę pokroić w kostkę
-brokuły,fetę i piersi z sosem lekko wymieszać,doprawić-podać z makaronem albo ryżem... No i gotowe
SMACZNEGO)
Ostatnia edycja:
reklama