reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki kulinarnie!!!

reklama
Nati - daj mi proszę przepis na te gołąbki BEZ ZAWIJANIA bez "pomysłu na", będę wdzięczna. :)

My mamy dziś kotlety mielone (vel sznycle) faszerowane suszonymi morelami. :) Bardzo polecam jak ktoś lubi połączenie smaku mięsa z owocami. :)

gołąbki bez zawijnia:
Gołąbki bez zawijania - Dania główne - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery

ja zazwyczaj robie bez zaqdnego przepisu
1-raz zrobilam
mieso mielone polaczyc z ugotowanym ryzem ( na pol kilo miesa pol kubka sypkiego ryzu)
przyprwy np do miesa mielonego czy sol i pieprz ew papryka ostra,jajko, cebula
kapuste pokroic w paseczki i tart mrchewka ugotowac z kostka bulionowa, lisc laurowy, pieprz i ziele angielskie. jak juz jest miekka kapusta dodac kulki miesne, pod koniec gotowania przeceir pomidorowy i zagescic mąką. zageszczas najlepiej tylko tyle ile sie zje poniewaz z maka sie psuje.

ostatnio zrobilam:
mieso z ryzem i bulka tarta, jajkiem i przyprawami usmazylam jak kotlety i wlozylam do tej gotowanej kapusty, rownie smaczne chociarz inne.
ale jak chcesz dokladnie to wez z przepisu bo ja to na oko zawsze robie objadki :(

Mamusie ;-) , macie może jakiś fajny przepis na udka z kurczaka w panierce, np. z bułki tartej, płatków kukurydzianych itp? A jeśli nie, to jaiś inny, ciekawy przepis na udka z kurczaka? Te tradycyjne, zapiekane w piekarniku mi się znudził i chciałabym wypróbować coś innego.

Laurka wejdz na strone winiary tam kiedys byl fajny przepis na udka z kurczaka. udka sie w majonezie moczylo ale dokladnie nie pamietam

laurka - kurczak a la KFC -wersja domowa:o)

2 duze piersi z kurczaka
bardzo geste ciasto nalesnikowe (maka,mleko, jajko, sol)
½ lyzeczki pieprzu cayenne
½ lyzeczki słodkiej/ostrej papryki
ilosc przypraw jaka uzyjemy,zalezy od naszego gustu
1 szklanka bulki tartej
2 szklanki rozdrobnionych platkow kukurydzianych
olej do glebokiego smazenia

piersi gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie i kroimy na mniejsze kawalki.

przygotowujemy geste ciasto nalesnikowe i dodajemy do niego pieprz i papryke. kazdy kawalek kurczaka obtaczamy w ciescie a następnie obtaczamy w panierce przygotowanej z bulki i platkow. smazymy w oleju (gleboki gar)do chwili zarumienienia. W srodku miekkie i delikatne miesko, na zewnątrz pikantna i chrupiaca panierka.

smacznego:o)

Ale za mną chodzą racuchy z jabłkami :D
Macie jakiś sprawdzony przepis na racuszki? Ja nigdy nie robiłam i boję się, że coś mi nie wyjdzie tak jak nigdy mi nie wychodzi ciasto naleśnikowe. Ale zachcianka jest silniejsza :p

reklama
Ja mam tez dobry przepis na piersi kurczaka.

Piersi kurczaka kroimy na większe paski i na dobę zostawiamy je w lodówce w jogurcie naturalnym. Następnego dnia obtaczamy w rozkruszonych na miazgę krakersach i wykładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 min na np papier do pieczenia. Pyszne jako przekąska na imprezki:)
Smacznego

Do góry