reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Jako że maż w domu to żadko zaglądam... aleście naprodukowały.
Z tego co pamiętam to Zielona ze mnie po 2 ciąży też leci jak nie wiem co...kurcze już przedtem miałam baardzo obfite miesiączki ale teraz to juz totalne przegięcie...no i zamiast 5-6 dni trwa 7 :-( mam nadzieję że z czasem się to zmieni i unormuje i wróci do tego co było po pierwszej ciąży.
No i o tych puzzlach a ja tak je chciałam kupić chłopakom żeby dawać na balkon coby im nie ciągnęło w czasie zabaw na dworze...
i Wronka powiedz mi ty kto robił wymaz Borisowi z nosa? Pediatra? Czy miałaś skierowanie czy prywatnie? No i kto?
Dobra ide jeszcze ponadrabiać...

Musisz wziąc skierowanie od pediatry do laryngologa i on robi wymaz. U Nas co prawda laryngolog na NFZ zrobił wymaz , ale z gardła nic nie wyszlo więc olali i młody nadal się z katarem męczyl, dopiero jak prywatnie poszliśmy do Pani doktor (prdiatra-laryngolog), ona pobrała wymaz z nosa i wyszly bakterie.

reklama
czesc dziewczynki!
osmielam sie twierdzic ze moje dziecko jakis kryzys przechodzi, normalnie jej nie poznaje, a zabkow jak nie bylo tak nie ma...

jeszcze tydzien temu noce byly jak dla mnie super- od 20 spala do 6,pozniej jeszcze jedzonko i spala do 8. pozniej kilka nocy wogole nieprzespanych ale za to przemarudzonych. z niedzieli na poniedzialek znowu bbylo dobrze i juz sie cieszylam ze wszystko wroci do normy...ale gdzie tam. od poniedzialku w nocy jeszcze w miare ale mala budzi sie o 4 i zaczyna sie akcja dwa razy mocniejsza niz wczesniej...normalnie koncert na calego...

a na 11.30 mamy dzis usg brzuszka i glowki...boje sie okropnie tego drugiego, robie je malej co 3miesiace prywatnie tak sie boje wodoglowia pozapalnego, a znam kilkoro dzieci po zapaleniu opon ktore takie powiklanie dopadlo...naszczescie u nas do tej pory wszystko bylo ok, ale i tak sie boje

trzymajcie kciuki mamuski!

witam się szybciutko, spiąca strasznie

Marta kciuki zaciśnięte, będzie dobrze.

dobrze ze ja nie mam tych puzzli...
zielona
moja @ tez byla bardzo obfita i dosc dluga jak na mnie a teraz nie pojawia sie juz 43 dni :(((((((
tydzien temu mialam kryzys i robilam test ale wyszedl negatywnie
nie mam tez powodu uwazac ze jestem w ciazy bo uwazalismy w lozku
ale ze stosujemy gumki na zmiane z metoda przerywana to mam troche cykora
kurde czy to normalne taka dluga przerwa?
moze jeszcze jeden test zrobc hmmmm
zawsze mialam co 28 dni i bylo super a teraz takie akcje
nerwy mi wysiada

zrób sobie najlepiej betahcg, wychodzi jak test a będziesz miała pewność

uciekam

Witamy i my :)
Tosia zasypia ja na bb, bo pozniej zakupy i odwiedziny siostry W z jej nażeczonym.
Wronka chyba muszę pogadac o tym wymazie z naszą panią doktor, hmm może i to alergia bo my z W jesteśmy oboje alergikami, ale już sama nie wiem. Bo miała tą angine to wzieliśmy 3 dni antybiotyk i jak ręką odją w 1 dzień tylko woda z nosa i przeszlo gardło to oddychac nie moze.
Marta trzymamy kciuki będzie dobrze.
Aniam pisałam wiadomośc prywatną i nie wiem dlaczego nie dotarła, chyba że robię coś nie tak. Poinstruujesz mnie ?
Kwiatuszku jak tak miałam ale po zmianie tabletek a że ty ich nie bierzesz to hmm, może proponowałabym również hcg, u nas robią od ręki i wynik w ten sam dzień.
Dziewczyny a co się stało z Dagą, bo może coś przeoczyłam.

Co do puzzli my też mamy i Antosia się na nich cały dzień bawi i przemieszcza, więc :szok:

Witam się padnięta :/
jesus kiedy te dzieci wyrosną z tego marudzenia. Dziś po 2 mcach powróciły nieprzespane noce, młody budził się co 2,5-3 h, a wcześnioej było tak jak u Marty jedna pobudka a czasami nawet wcale-nie wiem czy to rzeczywiście ten skok, czy pogoda tak działa na nasze bebika
mały usnąl a ja idę ogarniać chatę, bo od wczoraj moje dziecko raczkuje na całego - dziś po raz pierwszy na własnych kolankachzwiedził przedpokój, łązienke , kuchnie i swój pokój:)a moje mieszkanie wygląda jak poligon, tudzież tor przeszkód. Choinka obstawiona pufami, wszystkie listwy zastawione poduchami, coby go kable nie kusiły- dziś wyrwał kabel z kolumny tatusia:)Muszę jechać do ikea po zabezpieczenia min do kontaktów bo mały elektryk mi rośnie

hej
u nas w domu chorobska zaczely panowac, narzaie u K mamy nadzieje ze nas ominie znowu bo ja jak ja ale maly ...
dla Was i dzieciaczkow duzo zdrowka rowniez. 3 mam kciuki za prawidlowe i dobre wyuniki badan.

co do puzzli to wlasnie ja kupilam je chtrzesniakowi bo siostra zamowila. no to nie bardzo trafiony okazal sie prezent.juz jej o tym powiedzialam.

co do @- to jak wspominalam , leje sie jak z kranu i to przez 5-6 dni. co kiedys byly tylko 3.
kwiatuszku- moze to jeszcze nie wyregulowane hormony, i stad te wahania w datach. stres, moze bralas wit C czy co. co do zabezpieczen. u nas tylko ida gumki od 4 lat i nic pozatym, no i przerywane. ale jak nie jestes pewna to moze skontaktuj sie z ginem, wtedy od razu zrobi badania i upewnisz sie co sie tak naprawde dzieje i dlaczego.

Hello.Straciłam głos całą noc nie spałam bo tak strasznie gardło mnie bolało że nawet oddychanie przeszkadzało do tego zatkany nos i na dodatek @ Na szczęście Lenka zdrowa ładnie śpi no i czekamy na ząbki...Dziś wybierałam dla koleżanki ubranka dla dzidziusia po Lence,aż się łezka zakręciła,jaka ona maleńka była a teraz taka wielka kopa moja kochana:-) zebrało mi się na wspomnienia jak w brzuszku siedziała jak kopała:tak:
kwiatek ja właśnie teraz miałam taką przerwe około 40 dni,ale jak masz się stresowac to zrób test
kici też oglądałam ciąże z zaskoczenia,straszne te historie,najgorsza była ta co dziewczyna urodziła do kibla:szok: ja nie wiem jak to możliwe że żadna z nich nie czuła ruchów dziecka...
kamisia widzę że Antolek ruszył na zwiedzanie domku,moja mała to mój cień gdzie ja tam ona za mną a jak myje naczynia to stoi przy mojej nodze i ciągnie mnie żebym ją wzięła na ręce

Kurde zalogowało mnie przez facebooka i ta odpowiedz u góry jest moja.Nie mogę tego cholerstwa wyłączyć może któraś wie jak wyłączyć żeby mnie przez facebooka nie logowało??Trochę techniki i człowiek się gubi...wstyd:zawstydzona/y:

Witam i zaraz zmykam..
Nocka u nas ok, mała spałą super, ale ja się dowiedziałam, że zmarł facet z którym darłam koty, prowadził w moim mieście drugie Biuro Regionalne i kurcze śniły mi się szkolenia i te jego gadki i te moje kontry. Ehhh..:/
Teraz niusia śpi, a ja się do Lidla po parmezan i mozarellę wybieram. Szpinak mi z wczoraj został, więc lasagne ze szpinakiem i brokułami dzisiaj zrobię. No, a na 13.00 do biura, więc zajrzę wieczorkiem.

Jak Was czytam to się cieszę, że moja młoda póki co domu nie zwiedza:-)

Zdrówka dla chorowitków!!

Kwiatek - daj znać, jak test;-)

reklama
hej hej :-)

jestem i mnie nie ma :-)

staje sie domowym biznesłomenem wiec mam malo czasu mimo iz przy kompie siedze.... co jakis czas staram sie "wpadac" i nadrabiac, ale niestety jak juz przeczytam to albo Olik wstaje alebo milion innych spraw sie pojawia. dodatkowo co chwile mamy jakies mega wazne sprawy do zalatwienia ( architekt, geodeta...itp itd) - szykujemy sie do budowy wielka para.

u nas wszytko ok. swieta minely szybko. Ola jest łobuzem. w dzien spi malo za to wszedze jej pelno i papularne staly sie szalencze poscigi w naszym domu ( kot, Ola, ja - kolejnosc dowolna). coraz wiecej gada, sama stoi i jesli ma sie czego przytrzymac to na nozkach zwiedza dom albo ramzesa za ogon po panelach ciagnie. zreszta oboje sa fascynatami choinki - ramzes wcina swiatelka a Ola sie z tego cieszy :-D dom wariatow :-D

mielismy 2 tyg spokoju od tesciowej (tfu tfu) ale neistey w nd wraca.... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... jednak mysl o domu daje mi motor do dzialania i zarabiania kasy:-)

poza tym kompletnie nic ciekawego sie u nas nie dzieje :-)

wszytskie girlsy serdecznie pozdrawiam

michalkow bialych w zyciu nie jadlam, ale ja w ogole michalkow nie lubie :-)

sniegu duzo

mrozi jak cholera

ale na obiad dzisiaj nuggetsy :-D wiec mruczace niedzwiadki sie obezra

od 1.01.11 (heh system jedynkowy) dieta cud :-)

do pozniej

Ola wstala :-)

Do góry