reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Rakotwórcze puzzle

Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu, tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard.

Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci.
Źródło: Zabawki, które zagrażają Twojemu dziecku - Dzieci.pl

dzi,ęki bo nie mogłam tego znaleźć

reklama
zielona czyżbyś miała ciężki dzień? ;-) głowa do góry
katik no proszę.Ciało kobiece jest jedną wielką zagadką
ella Julcia będzie miała teraz jeszcze śliczniejszy uśmiech

a u mnie @ ani widu, ani słychu... Nie tęsknię :-)

Co do puzzli - Adaś bidulek męczy się ze wstawaniem i pełzaniem, bo podłogi bez dywanów są przeszkodą. Chcialam kupić puzzle, naszczęście dostałam od szwagierki. A naszczęście dlatego, bo się okazało, że strasznie śmierdzą, a ponadto bąbel zamiast po nich łazić obgryzał je z każdej strony, więc okazały się zbędne. Zapakowałam i leżą. Teraz zbieram na dywanik

dobrze ze ja nie mam tych puzzli...
zielona
moja @ tez byla bardzo obfita i dosc dluga jak na mnie a teraz nie pojawia sie juz 43 dni :(((((((
tydzien temu mialam kryzys i robilam test ale wyszedl negatywnie
nie mam tez powodu uwazac ze jestem w ciazy bo uwazalismy w lozku
ale ze stosujemy gumki na zmiane z metoda przerywana to mam troche cykora
kurde czy to normalne taka dluga przerwa?
moze jeszcze jeden test zrobc hmmmm
zawsze mialam co 28 dni i bylo super a teraz takie akcje
nerwy mi wysiada

Hej....:-)

Nie nadrobie, nie mam szans...taaaaka produkcja. Udało i się tylko ostatnie strony i tak..póki pamiętam.

Isabela...ja nic od Ciebie nie dostałam, aczkolwiek masz racje...ja z zamknietym nie mam nic wspólnego :-)

Co do niedrożności noska, Borys miał identycznie, najpierw zielone gile, które wyciagałam fridą, poźniej białe, a na koncu coś alegającego wysoko i za chiny ludowe nie chcialo to wyjśc. Dopiero jak dostał bactrim i syrop na alergie wszystko przeszło, a tak moje dziecko 4 m-ce z katarem walczyło. Do tego zrobiliśmy wymaz z noska i wyszły bakterie , także teraz dostaje jeszcze kropelki do noska (szczepionke).

zielona...u mnie @ po porodzie taka jak przed, czyli trzy dni i po krzyku, a obfitosc tez do opanowania, drugi dzien najgorszy, ale da się przeżyc:-0

katik....no nieźle z tym mlekiem...heheheh u mnie na razie nic hehehe, tzn jak nadusze to cos tam jeszcze jest:-)

Co do puzzli....o matko z córką, a moje dziecko namietnie je wcinało :szok:, chyba je jutro wyperd**e :szok::szok:

Ja ostatnio nie mam dosłownie na nic czasu, Borys do perfekcji opanowała wstawanie i muszę za nim latac bo tylko by wstawał, 5 min ani nie usiedzi ani nie polezy tylko się wdrapuje i wstaje...nawet ja nie moge na fotel usiąsc bo zaraz przypełznie i wstaje, a zby sobie głowy nie rozwalił musze byc w pobliżu...

hej dziewczynki jestem padnięta na maxa przed świętami ponad tydzień byłam na zwolnieniu i wypoczywałam a po świętach trzeba było wrócić do pracy pełną parą i od poniedziałku chodzę jak neptyk koszmar jakiś :-(
kwiatuszek ty masz problem z brakiem @ a ja z nadmiarem znowu @ mi powróciła i od 2 tyg nie opuszcza jak to mówią jak nie urok to sraczka

elvie szok z tymi puzzlami co za idiota dopuszcza to ***** do sprzedaży:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

pozdrawiam wszystkie zmęczone i niezmęczone mamuśki ;-) i zmykam

kwiatuszku taka przerwa może się zdarzyć. zwłaszcza jeśli miałaś jakieś stresy... poza tym gospodarka hormonalna może jeszcze nie całkiem się ustabilizowała. Dla pewności zrób kolejny test i idź do lekarza. bo nawet negatywne wyniki nie dają gwarancji... już tyle się naoglądałam na TLC ciąży z zaskoczenia że nic mnie nie zdziwi...

reklama
Witam
Jako że maż w domu to żadko zaglądam... aleście naprodukowały.
Z tego co pamiętam to Zielona ze mnie po 2 ciąży też leci jak nie wiem co...kurcze już przedtem miałam baardzo obfite miesiączki ale teraz to juz totalne przegięcie...no i zamiast 5-6 dni trwa 7 :-( mam nadzieję że z czasem się to zmieni i unormuje i wróci do tego co było po pierwszej ciąży.
No i o tych puzzlach a ja tak je chciałam kupić chłopakom żeby dawać na balkon coby im nie ciągnęło w czasie zabaw na dworze...
i Wronka powiedz mi ty kto robił wymaz Borisowi z nosa? Pediatra? Czy miałaś skierowanie czy prywatnie? No i kto?
Dobra ide jeszcze ponadrabiać...

Do góry