reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Katik-Ty nie gadaj że masz tam taki all inclusive:szok::szok::szok::szok:ja to się porządnie najadam teraz żeby te 3 dni jakoś (oby tylko 3) wytrzymać.Znając moją rodzinkę będę miała dostawy każdego dnia!Nie wspomne że na przeciwko szpitala jest KFC...ale tą atrakcję będę tylko mogła z okna podziwiać:-D
No all inclusive :-D:-D:-D
A z tym KFC to mi przypomnialas sytuacje jak lezalam teraz za drugim razem w szpitalu... Po 2 dniach przewiezli mnie z porodowki na patologie ciazy i sale dzielilam przez 1 popoludnie i pol nocy z pewna laska... Brzuch ciazowy jeszcze wiekszy niz ja (nieprawdopodobne, ale mozliwe ;-))
ale z figury widac, ze i przed ciaza lubila pojesc. Przyszla juz do szpitala z malymi skurczami i caly czas towarzyszyl jej juz maz, bo sytuacja mogla w kazdej chwili sie rozkrecic.
Zjedli obiad kolo 14stej, o 18stej podawali kolacje, na ktora widzialam ze tamci zamowili wielka pizze i frytki. Caly czas stekala i sapala, bo niby miala te skurcze, ale rowniez szyjka jeszcze cala.
O 20 stej maz lecial Mc Donalds w poblizu szpitala i przytargal kilka MCzestawow, ktore znow w przerwie miedzy skurczami palaszowali.
Jakie bylo moje zdziwienie, jak kolo 23 do sali wpadla polozna, z dostawa od chinczyka :baffled: nie wiem co za dobroci zamowili, ale w chwile potem tak ja wzielo ze jechala expresem na porodowke.
Boshe, ja na jej miejscu najpierw musialabym puscic wielkiego pawia, bo przec z tak rozepchanym zoladkiem chyba rady bym nie dala :no::-D:-D

Od kilku dni mam złe sny, aż zaczynam się stresować, że one mogą coś znaczyć.
ja tez od kilku nocy mam okropne sny, snia mi sie zmarli dziadkowie, prababcia... Budze sie tak wystraszona, i calymi dniami sie denerwuje z tego powodu :no::no:

reklama
Witam was dzisiaj, w to nasze piękne święto :-)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE, DLA NAS TERAZ NAJWAŻNIEJSZY JEST BEZBOLESNY PORÓD I ZDROWE DZIECIACZKI
:-)

Również spóźnione życzenia urodzinowe dla Justy:-) Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja dzisiaj dostałam 10 pięknych czerwonych tulipanów od mężusia:-) Ucieszył mnie bardzo tym miłym gestem:-)
I dodatkowo kuzynka z Gdańska przysłała mi paczkę z ciuszkami dla małej (3-6 m), są piękne. A buciki takie że godzinami można by byo na nie patrzeć:-)

I jeszcze jedna fajna informacja: dzwoniła do mnie znajoma, która rodziła w tym samym szpitalu co ja jakiś miesiąc temu i jest taka zadowolona że szok. Opieka super a ogólnie poród jak na pierworódkę miała ekspresowy - niecałe 7 h od pierwszych skurczy:-) Myślę, że każda z nas będzie tak miała.

Aha, przypomniało mi się: do dziewczyn które muszą robić badania na elektrolity i krzepliwość - one są ważne dwa tyg. Także nie ma się co spieszyć. Koleżanka mówiła, że robiła je 2 razy bo wiadomo że nigdy nie wiadomo kiedy poród nadedzie:-)

Katik- no ja Cię proszę ... nie denerwuj większości ... W Polsce za catering robi rodzina :tak: Jedynie co, to formy można załapać po porodzie ;-)

Śniadanko- zupka mleczna (czytaj mleko z odrobiną czegoś) + chlebek (maks 2 kromeczki) + małe masełko + jeszcze mniejszy dżemik
Obiadek- zupka jarzynowa albo rosołek+ ziemniaki (suche)+ mięsko (raz nie udało mi się wbić widelca)+ gotowana jarzynka
Kolacja To samo co na śniadanko, tyle że bez zupy mlecznej i zamiast dżemu jakaś bliżej niezidentyfikowana pasta :-D

Kwiatki przyszły :-D:-D:-D I kolacja się robi :-D:-D:-D

Ba- 3maj się kobito. I zarządaj INFORMACJI!!! Ja to bym wszytsko zniosła, ale nie niewiedzę :wściekła/y:

Po cesarkach jest lepszy jadłospis najpeirw oczywiście butle z płynem zamiast jedzenia dożylnie przez jakies 12H .. potem i leś H głodówki jeszcze bo akurat pora żarcie się nie trafi np. W tym czasie jadłam swoje sucharki co mi zycie uratowały i zapijałam własną wodą . Na kolacje dostałam 4 kawałki bułki wrocławskiej z masłem którego były ilości śladowe , na sniadanie mleko z czymś i herbate , na obiad ryż z jabłkiem - to już był wypas normalnie he he

Katik mi wysłała mmsem to menu jak była w szpitalu ale już nie chciałam nikogo denerwować he he

I jeszcze jedna fajna informacja: dzwoniła do mnie znajoma, która rodziła w tym samym szpitalu co ja jakiś miesiąc temu i jest taka zadowolona że szok. Opieka super a ogólnie poród jak na pierworódkę miała ekspresowy - niecałe 7 h od pierwszych skurczy:-) Myślę, że każda z nas będzie tak miała.

Wesoła a gdzie Ty zdecydowałaś się rodzić?:blink:

Ja zdecydowałam się na Ujastek.

A wspominałyście jeszcze coś o rozstępach. Ja przed ciążą już miałam małe paseczki na biodrach - efekt chudnięcia i grubnięcia. I byłam pewna że w ciąży mi wyskoczy cała masa. A tu jak do tej pory NIC:-) Ani jednego rozstępu, wiem, że mogą się jeszcze pojawić ale jak na razie ok. Ja smaruję się 2 razy dziennie od 8 tc Perfectą. Już mi to weszło w nawyk. Zobaczymy jak dalej będzie.Ale za to mam bardzo duży cellulit, masakra, jeszcze nigdy takiego nie miałam. Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze, myślę, że to minie po ciąży:-)

Mi w snach wypadają zęby, mąż wpada do ohydnej brudnej mętnej gloniastej wody, ludzie giną ... no ogólnie nic fajnego :-(.
taaa, zeby tez mi wypadaly, chyba nawet ze 3 dni temu o tym tu pisalam...
wypadaly zeby, plulam krwia, i zatamowac tego nie moglam...
a jak sprawdzilam w senniku co to oznacza to znow mialam powod do:-:)-:)-(

Ja (odpukać) również nie mam rozstępów i oby mnie to ominęło.
Smaruję się rano kremem dla mam i dzieci Oriflame a wieczorem oliwką, czasem też jak mnie w ciągu dnia brzuch swędzi to tez oliwką smaruję. Póki co terapia wyjątkowo skuteczna:-)
Antycellulitowe ampułki i ujędrniające żele na brzuch już stoją w łazience i czekają do kwietnia;-)
No i skakankę z licznikiem sobie kupiłam, licznik kroków (liczy także spalane kcal i zrobione km), ekspander do nóg i rąk i jeszcze obciążniki na kostki i nadgarstki, bo ja chcę już urodzić i wyglądać jak przed ciążą!! No!!

reklama
Justa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzeń i czego tylko zapragniesz:-)

Ba mam nadzieję,że zabiorą się do roboty i szybciutko powitasz Vanesskę na świecie:-)

Ja padam na twarz, dziś zabiegany dzień, zakupy, szkoła rodzenia, lekarz i odwiedziny rodzinki :-)
Jutro trochę opiszę na zakupowym i lekarskim. A teraz idziemy lulu:-)

Spokojnej nocki i kolorowych snów!!!

Do góry