reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

He he he Sospetossa no to się nazywa odpowiedź na rozważania Katik :-D Prawdopodobnie jest to czop. Przynajmniej jego część... może odchodzić kilka - kilkanascie dni. I tak jak pisała Dagsila porodu nie powstrzymasz ani nospą ani niczym no chyba że moooocne rozkurczowe w szpitalu :-p ale jak będzie i rozwarcie i w ogóle to nic tylko rodzić... a gin niech ci powie jak to tam na dole wygląda...

Wronka udana ta twoja córcia... he he he wie jak się o swoje upomnieć :-p

reklama
Witam się w ten piękny poranek :)

Z okazji naszego dnia życzę wam Kochane, stu lat w miłości i zdrowiu oraz szczęściu, emocji, szaleństwa, radości, przyjaźni, zabawy, rozkoszy, uniesień, charyzmy, sukcesów, spełnienia i wszystkiego, czego jeszcze zapragniecie.

U nas dzień kobiet był wczoraj, dziś mąż w pracy więc wykorzystał wolną niedzielę. Był romantyczny obiadek i spacer :) Majeczka też dostała od tatusia prezent, śliczny komplecik :)))

Ja zaraz zmykam do kosmetyczki trochę się zrelaksować :-)

Miłego dnia kobietki :)

Sospentosa trzymam kciuki aby mały jeszcze trochę poczekał :)

Cześć mamusiom!
Sospetossa chyba mam prorocze sny... śniło i się, że obudziłam umazana od pasa w dol kleistą, rozową mazią i zaczełam krzyczeć, a jakaś dziewczyna wołała do mnie to moje , nie panikuj :-)
Dużo słońca Wam życzę i oby żaden facet nie mówił, że Dzień Kobiet to komunistyczne święto, bo takich wymówek nie trawimy :-) A poza tym żaden facet nieświadomie nie zapomni o święcie bo trąbią o tym wszędzie -radio, internet itp. Także nic ich dzisiaj nie usprawiedliwia :-D

Hehe, taka młoda a taka uświadomiona Twoja córcia Wronka :).

Wiem, że odejście czopa nie znaczy, że zaraz rodzę. Dlatego nie panikuję. Po cichu liczę tylko, że dwa tygodnie jednak czekać na synka nie będę musiała :). Muszę z nim przedyskutować sprawę i wynegocjować żeby wyszedł jakoś tak w przeciągu tygodnia :D.

Kurcze!! A liczyłam, że będzie Baran jak mamusia, a nie Ryby ;/ :)

Idę ba łatwiznę i dołączam się do zyczeń Dagsilki dla wszystkich kobietek, bo mało kreatywna dziś jestem... aaa tylko do tych kobietek w brzuszku i mamusiek dodam jeszcze te małe kobietki, mam jedną na stanie :) dostała wczoraj nawet pluszowego kwiatka od wujka

Poza tym bylam dzisiaj na badaniach:
mocz
morfologia
hbs ag
z toxo sie wstrzymalam bo nei wiem które mam zrobic

w czwartek wizyta u gina i posiew

Witam Dziewczęta w nasze święto :-D

Dziś rano chyba odszedł mi czop :shocked2:!! Mówię chyba, bo nie jestem pewna czy ta różowawa maziasta plama na papierze, która została po podtarciu po porannym siusiu to właśnie czop.

W każdym razie dziś w nocy synek postanowił jeszcze bardziej się obniżyć i teraz jak chodzę, to podtrzymuję brzuch z dołu, bo ciągnie, a nie kłade ręce u góry pod cyckami jak na tacce jak tydzień temu :tak:

Do tego zaczęło mnie czyścić. Przes ostatni miesiąc miałam mega zaparcia, a teraz odwrotnie...

Nie wiem czy profilaktycznie jeśc no-spę. Nie wiem czy chcę odwlekać nieuniknione...

Dziś dzwonię do Gina i umawiam się na wizytę:tak:

ooo oooo gratuluję jakiejś akcji, bo każda z nas zapewne po cichu wyczekuje, kiedy coś się zacznie dziać :)
a jak się ma Twój termin USG do OM?
tak samo mniej wiecej?
koniecznie daj znac co tam gin Ci powie o której masz wizyte?

Dzień dobry Kobiety!!!!!!!!!
Z okazji Naszego Święta życzymy Wam z Antolkiem samych szczęśliwych chwil , dużo słońca i uśmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-)

No proszę, proszę akcje jakieś porodowe znowu się zaczynją- gratulejszyn i czekamy na dalszy pomyślny rozwój sprawy
My całkiem wyspani- mimo że do późna oglądaliśmy ZMIERZCH to udało mi się wstać o 10.
Sznadanko zjedzone i trzeba się zwlec do sklepu....a pogoda jak na złość do doopy

Kurcze!! A liczyłam, że będzie Baran jak mamusia, a nie Ryby ;/ :)

Sospettosa, trzymam kciuki. Wiesz nie martw sie rybki też są fajne - takie wrażliwe, kochane, twórcze no i uzdolnione artystycznie. Znam kilku facetów Rybki, to też słodziaki. No i ja jestem Rybka :tak:

Ja dzis od rana w kotka i myszkę z moim małym ssakiem się zabawiam.
Już dziś widzę, że ta moja mała to iście wykazuje podejscie starszej siostry i tatusia - czyli nic na pokaz. Dziś rano wierciła się niemiłosiernie, postanowiłam więc ją skamerować troszkę telefonem, tak na pamiątkę. Chyba miałam 4 albo 5 podejść, jak tylko włączałam kamerkę, to Ona przestawała się ruszać. Aż mi pamięci w phonie zabrakło i tyle było. A jak mi pamięci zabrakło to Ona znowu zaczęła tańcować. Więc zanim usunęłam niepotrzebne pliki i zaczęłam od nowa, to Ona znów przestała. Oj wesoło było.

No i moja to będzie pewnie baranek bo uparta jak nie wiem w tej walce była... filmik powstał, ale niewiele widać :blink:no nic muszę Ją wziąć z zaskoczenia ..................

ooo oooo gratuluję jakiejś akcji, bo każda z nas zapewne po cichu wyczekuje, kiedy coś się zacznie dziać :)
a jak się ma Twój termin USG do OM?
tak samo mniej wiecej?
koniecznie daj znac co tam gin Ci powie o której masz wizyte?

Kwiatuszku wg OM mam na suwaczku, a wg USG jestem 5 dni "starsza" czyli 36.1 tc.
Właśnie dzwoniłam do lekarza i umówiłam się na badanie na jutro na 18:15. Jak się będzie coś dziać mam nie czekać i jechać na izbę przyjęć. Ale jestem spokojna, skurczy bolesnych nie odczuwam. Tylko jeździ mi po żołądku jakbym się struła i ćmi w dole brzucha.
Liczę, że wytrwam w spokoju do badania :tak:.
W każdym razie Gin stwierdził, że to juz 36 tc i nie ma się co martwić, już ma prawo zacząć się akcja.

Ragazze!
Dopiero mi oznajmili,ze ide na USG "rano" i zobaczymy jak tam malenka wymiarowo-wagowo.No i powiedzieli ze juz ostatecznie trzymaja sie daty z OM-czyli na dzis mamy 37t4d!
W zwiazku z tym czekam na decyzje na godzinach,co beda chcieli zrobic.
Aaaa!
Życzę Ci żeby Ci pozwolili się rozpakować. Ileż można się męczyć. Przecież Dziecinka już jest gotowa do życia po drugiej stronie.
Trzymam kciuki :)

Sospettosa, trzymam kciuki. Wiesz nie martw sie rybki też są fajne - takie wrażliwe, kochane, twórcze no i uzdolnione artystycznie. Znam kilku facetów Rybki, to też słodziaki. No i ja jestem Rybka :tak:

hehe, moja mama jest Ryby i ja dziękuję za takie rybki :D. Wole Baranki :D. Chociaż fakt, intuicji rybom można pozazdrościć :).

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, mam pytanko..czy Wyjuż wszystkie jestescie spakowane do szpitala?? Bo ja jeszcze nawet nie zaczelam sie pakowac ;)

reklama
dziewczyny ja tez jestem rybka i na dodatek mam dzisiaj urodziny:cool: osiemnaste oczywiscie:tak: takze skladajcie mi zyczenia:tak: a sama sobie z okazji urodzin zycze zeby moja wysypka nie miala wplywu na dzidzie i zebym wytrzymala do konca i zebym miala super porod i najwazniejsze zeby moja malusia byla zdrowa:-)
az z tego wszystkiego prawie zapomnialam ze mam urodziny, dopiero wczoraj mnie maz uswiadomil, a dzis juz od rana telefony i sms-y a potem pewnie tu pare ludzi przyjedzie, wiec zmykam kupic jakies fajne ciacha:-)
a wam wszystkim z okazji dnia kobiet tez zycze zebyscie dotrwaly do konca i zeby dzidzie sie zdrowe urodzily, a porody lekkie byly! i zebyscie byly szczesliwe i spelnialy sie wasze marzenia!:tak::happy2:

Do góry