reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurcze i znowu zmiany w wyglądzie forum... teraz to juz kosmetyka ale i tak...

A mnie jest smutno :-( bo mężuś pojechał na to szkolenie... a najbardziej rozczulił mnie i do łez doprowadził synek jak wołał za tatą "Nie jedź mi... Jan też jedzie z toba pieniążki zarabiać" a jak patrzył przez okno to łezki mu ciurkiem leciały i na moje utulanie żeby nie płakał powiedział "Boje się o niego". Normalnie sie popłakałam ;-(

reklama
Kurcze i znowu zmiany w wyglądzie forum... teraz to juz kosmetyka ale i tak...

A mnie jest smutno :-( bo mężuś pojechał na to szkolenie... a najbardziej rozczulił mnie i do łez doprowadził synek jak wołał za tatą "Nie jedź mi... Jan też jedzie z toba pieniążki zarabiać" a jak patrzył przez okno to łezki mu ciurkiem leciały i na moje utulanie żeby nie płakał powiedział "Boje się o niego". Normalnie sie popłakałam ;-(

oo boziu:-(

Witam ponownie,
znów całe popołudnie przespałam:/ a mieliśmy iść na spacer.. Jakaś taka osłabiona się czuję jak na początku ciąży i śpię, śpię, śpię..
Ostatnio na poprawę hemoglobiny dostałam tabletki Ascofer zapobiegające anemii w ciąży - może to po nich tak mi się spać chce..?

Witam ponownie,
znów całe popołudnie przespałam:/ a mieliśmy iść na spacer.. Jakaś taka osłabiona się czuję jak na początku ciąży i śpię, śpię, śpię..
Ostatnio na poprawę hemoglobiny dostałam tabletki Ascofer zapobiegające anemii w ciąży - może to po nich tak mi się spać chce..?

ja je biore od dłuzszego czasu i nic nie zauwazylam, to takie zwykle zelazo bez recepty, wiec nie powinno dzialac usypiajaco

justa, ja ci za darmo oddam moją cesarkę;-) zamieniamy się?wchodzisz w to? mnie osobiście przeraża trochę cc,głównie ze względu na ew powikłania...

Przy porodach Sn też są powikłania . :( Nie ma się co stresowac a lepsze to planowane niż np. normalny poród i na koniec CC

aniam, tam, gdzie ja rodziłam po cesarce leżało się 12 godzin, więc 8 to i tak o 1/3 mniej ;-)

[!

U mnie też było 12 ale ja wstałam po 9 bo pani mi pozwoliła się przekręcić na bok a jak wróciła to ja już siedziałam na wyrku . Pół godziny później byłam już w swojej sali :)

:
Anim- czemu Ty musisz mieć cc bo mi umknęło??:confused:

:

Teraz to już bardziej moja fanaberia bo właściwie ja mogę rodzić SN ale że pomiedzy dzieciakami mała różnica będzie 1.7 roku to nie zdecyduję się na SN . Musiałabym cały czas być pod KTG itp a nie wiadomo i tak jakby się taki poród zakończył także ja podziękuje . dodajny do tego że młoda będzie jak Szymek koło 4 kg wg. mojej ginki to ja podziękuje za takie atrakcje .

Justa - jak czujesz że tak chcesz to pewnie załatwiaj

paulka - współczuje :(

salamandra - przykre co piszesz i szkoda że chłop taki uparty jak osioł

ja dzis na zakupach byłam , nabyłam aparat foto bo poprzedni się spartolił no i mamy niby drugi ale bardzo wielki . Teraz już mam co zabrać do szpitala hi hi

ja dzis na zakupach byłam , nabyłam aparat foto bo poprzedni się spartolił no i mamy niby drugi ale bardzo wielki . Teraz już mam co zabrać do szpitala hi hi
ja tez dzis wrzucilam baterie do ladowarki, jak sie naladuja to aparat do spakowania do walizki :tak:

Piekny sloneczny dzien dzis mielismy. Cale popoludnie przesiedzialam na ogrodku pod kocykiem, i czytalam ksiazeczke. Juz tak wiosne bylo czuc w powietrzu, a teraz znow zimno, i zapowiadaja nawet do -6 w nocy. Bezsensu pogoda:no:

Pobolewa mnie podbrzusze caly dzien. Nie wiem czy to oznaka ze cos sie w srodku dzieje np z szyjka, czy poprostu tak sobie boli:confused:
Powiem Wam, ze zaskoczona jestem tym, ze mamy praktycznie 8 marzec, a u nas poza kilkoma falstartami nic sie nie dzieje, zadna nie melduje nic o czopach czy innych takich. Ja przy kazdej wizycie w wc jeszcze dokladniej przygladam sie papierowi toaletowemu, ale zupelnie nic nie widac.
Zatrzymalo mnie teraz na amen, i pewnie na ta cesarke pojde faktycznie w 39 tygodniu. Szkoda ze to jeszcze 3 pelne tygodnie, i tyyyyle meczenia sie w nocy ze na sama mysl sie odechciewa :baffled::baffled:

Katik, niech ta Twoja Pola siedzi w brzuchu jak najdłużej, już wystarczająco strachu nam narobiła.
Mnie tam cieszy, że jeszcze się Kwietniówki nie posypały, bo takie przedterminowe porody raczej niczemu dobremu nie służą.

Katik, niech ta Twoja Pola siedzi w brzuchu jak najdłużej, już wystarczająco strachu nam narobiła.
Mnie tam cieszy, że jeszcze się Kwietniówki nie posypały, bo takie przedterminowe porody raczej niczemu dobremu nie służą.

Pewnie, ze dobrze, ze jeszcze wszystkie 2 w 1 jestesmy. Poprostu obserwujac wczesniejsze miesiace- norma byly wypakowania nie tylko w miesiacu poprzedzajacym, ale i wczesniejszym.

No właśnie dziewczyny- ile z nas "szykuje się" do porodu przez cesarke???:confused: - Ja, Anim, Monia, prawdopodobnie Katik, Ba(?), Wanilowa z tego co pamiętam...i która jeszcze musi???:confused:
Macie już terminy powyznaczane???

chyba jeszcze:
Forget-me-not- ostatnio mowila ze raczej przed terminem bedzie cc a nie wywolywanie, moze Justa...

Wlasnie sluchamy jak co wieczor kolysanek Turnaua na dobranoc. Pies juz dawno odpadl, corcia jeszcze troszke sie wierci. Ale zaraz pewnie tez zasnie....

Dobrej nocki Kobietki.............

Ostatnia edycja:
reklama
DAGA a Ty jak sie masz?Skurcze jak?
Margolcia sie kreci i wierci?
Buziamy

a jakos leci.. w pt lekarz dal nam jeszcze 2 tyg w dwupaku i mam nadzieje ze Margol poslucha pana doktora. skurcze niestety sa, ale nieregularne- choc dzisiaj w nocy myslalam ze juz rodze, bo tak bardzo to mnie jeszcze nie bolalo... ale z kazdym skurczem wiem ze coraz wiecej jestem w stanie wytrzymac.

a Margol to chyba swoj najlepszy okres zycia brzuszkowego przezywa, bo to co ona robi przechodzi ludzkie pojecie :-) jak tylko muzyczke jakas, ktora jej [pasuje uslyszy to jupijej na calego. K. chodzi tylko dumny jak paw, ze to jego Bonia tak wywija i z tatusiem tez bedzie tanczyc :-)

poza tym nozki puchna, paluszki u rak jak serdelki psa pluto i brzuch boli coraz czesciej...

no ale wczoraj kupilismy farbe do pokoju Margolki w kolorze fiołkowe lato, paski ozdobne, wybralam firanki i bedziemy malowac :-) mielismy to robic na lato, ale K. dal sie namowic i sam pozwolil mi taka rozowawa farbe wybrac :-). zaznaczyl tylko, ze jakby wszystkie usg sie mylilo i urodzi sie chlopiec, to jak jeszcze bede w szpitalu to on sam przemaluje ten pokoj ;-)

ooo i dostalysmy od cioci chrzesnej rajstopki takie Justowe z falbankami na pupce i czapeczke i opaske z falbankami, wiec jestesmy bardzo uradowane. moi rodzice juz sie pala, zeby wnusie stroic w kurteczki spodniczki i takie dorosle ubranka w wersji mini :-) urocze... ;-)

NO A KOZYSTAJAC Z OKAZJI - DLA NAS WSZYTKICH - PAN DUZYCH (czyli dla mamus) I MALUTKICH (czyli oncinek w brzuszkach) SAMYCH SPANIALOSCI Z OKAZJI DNIA KOBIET ORAZ TRADYCYJNIE gozdzik..jpgrajstopy..jpg

życzy

Margol i mama :-D

Do góry