reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie! Nawet nie próbuję nadrobić zaległości.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala i jestem taka zmęczona,że ledwo na oczy patrzę. Najprawdopodobniej jestem osłabiona po antybiotyku bo dostawałam po zabiegu.
Po wyjściu ze szpitala pojechałam na USG, z dzidzią wszystko dobrze waży ok 400g. Maluszek pięknie współpracował i jest na 100% DZIEWCZYNKA:-)

reklama
A ja bylam dzis w szkole rodzenia... i "dowiedzialam sie", ze w zwiazku z ciaza moge miec mdlosci, bole glowy, byc zmeczone, moga mi puchnac konczyny, bolec plecy itd... Moze ja jakas dziwne jestem, ale na moj gust, to jakies 20 tyg za pozno na taka pogawedke:eek::eek::eek: a dodam tylko, ze bylam jedna z "najmlodszych" ciezarnych, bo wiekszosc byla juz w 23-26 tyg, jedna nawet w 33. Jaki wiec sens mialoby uswiadamianie nam teraz ze przed ciaza powinno sie brac kwas foliowy?? ja nie wiem, ale nastepne zajecia maja juz byc ciekawsze, bo bedzie fizjoterapeutka i ma mowic o tym, co dokladnie sie rozciaga i dlczego, jak zapobiegac roznego rodzaju bolom itd.
Tak czy inaczej zycze wszystkim milego dnia i znikam ponownie miedzy ksiazkami. pa:happy:

U mnie też tak było w 30 tyg a baba nam o jedzeniu w ciązy i czego nie wolno i jedna dziewczyna do niej : tychło w czas jakbym miała zjeść ten tatar i wypić piwo to już bym to dawno zrobiła .. No i kobitka zmieniła temat he he

Witajcie kochane nie daje rady was nadrobić tyle piszecie:-):-).
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie wróciły mdłości i od wczoraj co jakiś czas mam skurcze i twardy brzuch biorę nospę i za bardzo nie pomaga a nie chce przecholować bo chyba można brać dwie dziennie.
Mam nadzieję że do 8grudnia wytrzymam i nie będę miała tych skurczy bo to fajne nie jest.podobno magnez je st dobry na skurcze ale chyba musze zadzwonić do ginki i się jej spytać.
Nasza malutka się wierci dzisiaj obudziła się o 6 i nie chciała dać mamusi spać a nie wspomne o tym że o 2 jeszcze nie spała.
Kochane ja dalej piszę pracę magisterską i jakoś kończy mi się wena:-(.jak byście miały jakieś sposoby na te skurcze to poproszę o radę:-):-).
Buziaczki życze miłego dzionka

Magnez możesz brać już teraz nie ma na co czekać ja biorę i pomaga na skurcze mięsni brzucha (ginka na wizycie zapisała ale ja już wcześniej brałam). Co do nospy to na pewno możesz brać do 4 na dobę, bardziej te skurcze mogą zaszkodzić niż nospa. Jak mnie czasem coś tam ściska to biorę 2 tabletki.

Magnez możesz brać już teraz nie ma na co czekać ja biorę i pomaga na skurcze mięsni brzucha (ginka na wizycie zapisała ale ja już wcześniej brałam). Co do nospy to na pewno możesz brać do 4 na dobę, bardziej te skurcze mogą zaszkodzić niż nospa. Jak mnie czasem coś tam ściska to biorę 2 tabletki.[/QUOT
DZIEKUJĘ A TEN MAGNEZ TO W JAKICH DAWKACH BRAŁAŚ??
BO NIE CHCE PRZESADZIĆ.

basia 0412 gratuluje chłopczyka

A ja kochane włąsnie sie dowiedziałam zę od śwody zaczynam chodzic do szkoły rodzenia, przy szpitalu. Zaczynam wcześniej ze względu na bliźniaki, potem moze być mi ciezko, a poza tym róźnie bywa. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieje ze mi sie to spodoba, a teraz zmykam sie położyc spać, bo cięzką miałam noc, urwiski w brzuszku dały mi popalić. Jeszcze na dodatek od wczoraj jestem pokłócona z meżem i nie mam humorka,miłego dnia

ticker.php

HEHE jak miło że jest jeszcze ktoś kto czeka na bliźniaki:-) I to na tym samym forum...Od niedawna śledzę co tutaj wypisujecie, więc nie wiem, może ktoś jeszcze się bliźniąt spodziewa...Mimo wszystko miło mi, że jest ktoś w takiej sytuacji jak ja. Tylko dziewczynki nie zrozumcie mnie źle, bo jeden dzidziuś to też wyzwanie i wielka radość, ale dwójka to 2xtyle wszystkiego co czeka Was...2x więcej płaczu, pieluch, wszystkich trosk i zmartwień, ale też 2xwięcej uśmiechów, 2x pierwsze mama, 2xpierwszy krok... Tak mnie jakoś naszło na takie refleksje...a poza tym dalej mnie napieprzają żebra:-(

Witajcie kochane nie daje rady was nadrobić tyle piszecie:-):-).
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie wróciły mdłości i od wczoraj co jakiś czas mam skurcze i twardy brzuch biorę nospę i za bardzo nie pomaga a nie chce przecholować bo chyba można brać dwie dziennie.
Mam nadzieję że do 8grudnia wytrzymam i nie będę miała tych skurczy bo to fajne nie jest.podobno magnez je st dobry na skurcze ale chyba musze zadzwonić do ginki i się jej spytać.
Nasza malutka się wierci dzisiaj obudziła się o 6 i nie chciała dać mamusi spać a nie wspomne o tym że o 2 jeszcze nie spała.
Kochane ja dalej piszę pracę magisterską i jakoś kończy mi się wena:-(.jak byście miały jakieś sposoby na te skurcze to poproszę o radę:-):-).
Buziaczki życze miłego dzionka

Jeśli chodzi o skurcze brzucha to na pewno magnez i to brać systematycznie, znajoma miała problemy z niedoborem, podczas ciąży , ciągle skurcze i bardzo napięty brzuch, co chwile była w szpitalu...
Moja gin mi też mówiła żeby jeść magnez i to mocniejszy
Asmag forte 3x dziennie po 2 tabletki...
Ale konsultuj sie na bieżaco z dr to bedzie najlepsze
pozdro

jeśli chodzi o skurcze brzucha to na pewno magnez i to brać systematycznie, znajoma miała problemy z niedoborem, podczas ciąży , ciągle skurcze i bardzo napięty brzuch, co chwile była w szpitalu...
Moja gin mi też mówiła żeby jeść magnez i to mocniejszy
asmag forte 3x dziennie po 2 tabletki...
Ale konsultuj sie na bieżaco z dr to bedzie najlepsze
pozdro
dziękuję tak zrobię :-):-)

Drogie panie, odemeldowuje sie na jakis czas z forum - nie wiem ile czasu zajmie nam szukanie nowego lokum na dluzej, a technikom podlaczanie internetu.

Mam nadzieje, ze nasz ciaze przez ten czas (i nastepnych kilka miesiecy) beda rozwijac sie pieknie, i ze jak wroce to nasze grono bedzie juz tylko wieksze.
To do "zobaczenia" ;-) Nie przemecz sie przy przeprowadzce i wracaj szybko!!!
Hej dziewczynki witam się na szybko i biorę się na nadrabianie nei było mnie od czwartku i mam ponad 100 stron w plecy, a nie lubię sobie odpuszczac, bo wole byc na biezaco, życzcie mi powodzenia :):-)
hohoho 100 stron? powodzenia :-)
Katik mam kumpele w Londynie i dlatego wiem, że UE finansuje dla osób z krajów członkowskich lekcje języka angielskiego... dlatego tym bardziej nie rozumiem czemu Ci Polacy z tego nie korzystają... Paranoja...
:laugh2:
Pewnie, ze sa kursy... Tylko trzeba sie zmotywowac, i chodzic... Ja wiem jakie to jest :"poswiecenie". Moj Ł 3 razy w tygodniu chodzil na wieczorne zajecia. Jechal do pracy na 8ma, do 17stej, prosto z pracy do collegu na 18sta do 21. Przyjezdzal wieczorem , jadl obiadokolacje, chwile pogadalismy i do lozka. Po 2 semestrach takiego ganiania z radoscia czekal na wakacje. Ale 2 lata zaliczyl, i z angielskim poszedl do przodu. Niestety, nie wszysycy maja taka motywacje, i nie rozumieja, ze to tylko i wylacznie dla swojego "dobra" ucza sie jezyka danego kraju...

A ja mam dzisiaj połowinki!!! Kupiłam sobie już piccollo w Biedronce i będe pić wieczorem kieliszek za kieliszkiem :tak::tak::-D
No to wszystkiego dobrego pod te 20scia, i milego wieczorku skoro mezulek przelamal "zmowe milczenia" ;-)!!!!!!!
Ja w tym tygodniu odliczam dni do czwartku bo mam wizytę u pani doktor i mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w moim brzuszku. :tak:
Trzymam kciuki w czwartek!!!!
Dzie dobry mamuśku.
Noo i znowu jestem....przeprowadzkę mamy za sobą:-)w końcu
Ukochany mój przybija ostatnie kabelki i jest ślicznie:-D:-D:-DZostal nam tylko Antosiowy pokój do zrobienia, ale to zostawimy sobie na przyszły rok- do kwietnia zdązymy,
Myślalam że będzie gorzej , ale szybko się uwinęliśmy i niestety przypłaciłam to wczoraj niesamowitym bólem pleców:cool:w życiu mnie tak nie pogięło. Oszczędzałam się jak mogłam- nic nie dźwiałam -ale kilka kursów po schodach w tą i spowrotem i sprzątanie zrobiło swoje
Super szybko sie uwineliscie, dobrze ze jak pisalas rodzice pomagali, to choc troche lzej Ci bylo.... Tak byla bys umeczona na amen...
Ja w weekend pomylam okna (sztuk 11), i popralam firanki. I padalam ze zmeczenia ...

Witajcie! Nawet nie próbuję nadrobić zaległości.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala i jestem taka zmęczona,że ledwo na oczy patrzę. Najprawdopodobniej jestem osłabiona po antybiotyku bo dostawałam po zabiegu.
Po wyjściu ze szpitala pojechałam na USG, z dzidzią wszystko dobrze waży ok 400g. Maluszek pięknie współpracował i jest na 100% DZIEWCZYNKA:-)
Super, gartulacje pod te 400 gram :tak:

U nas dzis paskuuuuuuudnie zimno sie zrobilo. Az rekawiczki dzis wyciaglam z szafki, bo szalik i czapka juz od dawna w ruchu... No i kurtke zimowa dzis ubralam. Myslalam, ze juz sie nie zmieszcze, ale nawet jeszcze troche luzow jest :-D Pewnie na cala zime nie wystarczy, ale poki co jest ok.

reklama
A do studiujesz? jeśli można wiedzieć??
bo ja tez jestem tym ścisłym umysłem :) (w styczniu 2008 obroniłam mgrz fizyki).
WIęc głowa do góry nie każdy musi wiedzieć wzystko a z pracą na pewno sobie poradzisz

Badziewie, pod tajemniczą nazwą Inżynieria Procesowa

amorek52
"A ja kochane włąsnie sie dowiedziałam zę od śwody zaczynam chodzic do szkoły rodzenia, przy szpitalu. Zaczynam wcześniej ze względu na bliźniaki, potem moze być mi ciezko, a poza tym róźnie bywa. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieje ze mi sie to spodoba, a teraz zmykam sie położyc spać, bo cięzką miałam noc, urwiski w brzuszku dały mi popalić "

Ja nie będę chodzić do szkoły rodzenia :-(. raz, że mnie nie stać, dwa nawet wołami swojego faceta tram nie zaciągnę :-(

kici69
"malakurka dzięki za poradę :biggrin2: lubię kisiel, będę pamiętać... no właśnie wiem żeby się po jedzonku nie kłaść i wczoraj położyłam się dopiero jakieś 2-3h po jedzonku... i też przyszła.."

Ale mi narobiłyście chętke na kisiel mniam :). Zaraz sobie zrobię :tak:

Do góry