reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimno!!!!!!!!! Ł wlasnie poskrobal auto! - 3 stopnie dzis na termometrze, i przerazliwie zimno!
Tutaj odczuwalnie chlod jest zawsze zimniejszy niz w Polsce, moze przez to wyspowe powietrze. I przy niewielkiej temperaturze na minus juz sie zimy odechciewa. A tu psisko czeka na spacer i do pracy trzeba isc! Brrrrrrr!!!!

Milego i pogodnego dnia Kobitki!

reklama
Witajcie! Nawet nie próbuję nadrobić zaległości.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala i jestem taka zmęczona,że ledwo na oczy patrzę. Najprawdopodobniej jestem osłabiona po antybiotyku bo dostawałam po zabiegu.
Po wyjściu ze szpitala pojechałam na USG, z dzidzią wszystko dobrze waży ok 400g. Maluszek pięknie współpracował i jest na 100% DZIEWCZYNKA:-)

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!

Karola kup sobie magnez mi moja ginka na skurcze kazała brać magnezin 200 dwa razy dziennie - jest oczywiście bez recepty

Wesoła nie chcę cie straszyć ale wcale jej nie prześpisz będziesz jeszcze bardziej się męczyła bo nie da ci spać - ja jak mam zgagę mimo iż mam bardzo mocny sen budzę się . Dlatego na nocnym stoliku cały czas trzymam migdały i wodę mineralną niegazowaną bo inaczej się nie da

Ostatnia edycja:
Sonia- gratulacje!!!

Co do samowolnego brania magnezu czy witamin zgodzę się z Aniąm- nic bez konsultacji z lekarzem, bo można sobie zaszkodzić- reklamy nam wmawiają, że możemy witaminki brac bezkarnie, a to jest bzdura- tylko niektóre z wit. np. C sa wydalane i nie grozi nam przedawkowanie- cała reszta może mieć zgubne skutki.

Magnez polecam uzupełniać naturalnie, tak samo wapń- wystarczy regularnie pić wodę mineralną z duża ilościa tych pierwiastków, np. Staropolanka 2000 czy Muszynianka.
Magnezu dużo jest w orzechach (stąd mówi sie, że są świetne dla mózgu), płatkach owsianych, kaszy gryczanej, fasoli, czekoladzie, kakao, grochu, suszonych owocach- do wyboru do koloru, co która lubi :-D

Jak to napisałam to mnie na kako naszło!!! A w domu będe dopiero o 17:30 :szok:

Witajcie, wczoraj nie miałąm siły nic wiecej napisać, bable nie dawały mi spokoju, ktoś za scianą remontuje mieszkanie, znów mnie macica i krocze bolało (dzis juz mniej) i też miałam skurcze. Chyba jak mąz wróci z pracy wyśle go do apteki. Wizytę mam dopiero za tydzien , mam nadzieje ze do tej pory mi przejdzie, bo jestem nieprzytomna, a do mnie to nie podobne

ticker.php

Kochane tak myślałam że może kupie taki magnez w tych saszetkach do rozpuszczenia w wodzie ale zastanawiam się czy nie zadzwonić do ginki i się nie upewnić.
wesoła nie mam już siły do tych wymiotów ale dzidzia najważniejsza:-):-). Co zjem to bleee masakra

Sonia- gratulacje!!!

Co do samowolnego brania magnezu czy witamin zgodzę się z Aniąm- nic bez konsultacji z lekarzem, bo można sobie zaszkodzić- reklamy nam wmawiają, że możemy witaminki brac bezkarnie, a to jest bzdura- tylko niektóre z wit. np. C sa wydalane i nie grozi nam przedawkowanie- cała reszta może mieć zgubne skutki.

Magnez polecam uzupełniać naturalnie, tak samo wapń- wystarczy regularnie pić wodę mineralną z duża ilościa tych pierwiastków, np. Staropolanka 2000 czy Muszynianka.
Magnezu dużo jest w orzechach (stąd mówi sie, że są świetne dla mózgu), płatkach owsianych, kaszy gryczanej, fasoli, czekoladzie, kakao, grochu, suszonych owocach- do wyboru do koloru, co która lubi :-D

Jak to napisałam to mnie na kako naszło!!! A w domu będe dopiero o 17:30 :szok:

Kochane kobitki
Odnośnie magnezu i ich zawartości w orzechach to zgadza się, tyle że w ciąży trzeba uważać na orzechy, mogą prowadzić do alergii a nawet astmy u dziecka...
Ja w ogóle przestałam jeść orzechy, mam często problemy z oskrzelami więc wolę nie ryzykować...
Odsyłam do krótkiej lektury na stronce:

Jesteś w ciąży? Unikaj orzechów! :: MediWeb.pl

Pierwsze zdanie artykułu:
"Jeżeli w rodzinie rozpowszechnione są alergie lub astma, przyszła matka powinna się zastanowić zanim sięgnie po garść orzechów.".

U mnie i u mojego męża nie ma przypadków astmy ani alergii więc orzechy jadłam, jem i będę jadła :tak: Bez paniki. Natomiast wszystkie przyszłe mamy z alergią czy astmą myślę, że doskonale wiedzą, że muszą unikać wielu produktów, bo na to wskazywałby zdrowy rozsądek, to samo będzie przy karmieniu piersią i przy wprowadzaniu nowych pokarmów do diety maluszka.

Poza tym nie chodzi mi o codzienne jedzenie paczki orzechów, tylko o zbilansowaną, różnorodną i rozsądną dietę.

Tu trochę info o tym co jeść (nie wrzucam na kulinarny, bo to nie przepisy :-)): Odżywianie kobiety w czasie ciąży

Kochane dzwoniłam do ginki i mam brać magne b6 i nospę, umówiłam się na 22 grudnia na usg połówkowe z 3d, 4d z echem serduszka już się nie mogę doczekać:-):-).

reklama
Kochane dzwoniłam do ginki i mam brać magne b6 i nospę, umówiłam się na 22 grudnia na usg połówkowe z 3d, 4d z echem serduszka już się nie mogę doczekać:-):-).

no to będziecie mieli super prezent na świeta :-) fajnie :-)

no to łykaj ten magnez ;-) oby w końcu pomogło. 3mam kciuki

Do góry