reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Cześć Dziewczynki :-)
No i ja już po USG. Jestem bardzo zadowolona bo trwało 20 minut i lekarz zbadał dosłownie wszystko! i podsumował badanie stwierdzeniam "oby same takie ciąże były" :-D Wszystko jest super!!! Wszystkie parametry organy itp nasza Dzidzia ma doskonale w normie! :-D Waży juz prawie 500g! :szok::szok::szok: szok dosłownie! Nie da sie powiedzieć ile ma w całości bo jest już za duża :-D Stópka 3,65cm, kość udowa 4,12cm, obwód główki 20,25cm :-) No poprostu kawał baby!!! :cool2: bo jednak lekarz potwierdził- będzie dziewuszka! Widzieliśmy jak Mała ssie kciuk, mach anózkami a nawet się uśmiecha!!! :-D:-D:-D a teraz sami chodzimy uchachani i szczerzymy się bez powodu jak głupi do sera :sorry::laugh2: Jedyny minus to to że ułozona była tak że nie miało sensu badanie 3D więc mamy tylko 1 filmik z 3D (na którym mruga oczkami i sie uśmiecha) a tak wszystkie są w 2D, ale i tak super! Najważniejsze jednak że rośnie zdrowo i oby tak dalej! :tak:

Co do wyboru imienia to u nas też są wielkie myślenice i nie mamy żadnej decyzji :confused2: Może Emilka albo Lenka...albo...Bóg jeden wie?! :sorry:

Aniołek wspomniała o dotykaniu brzucha- ja tez nie znoszz, żeby ktoś zwłaszcza "dalsi" mi ludzie to robili!:eek: wyjątkiem jest Mężuś - tu wręcz uwielbiam jak głaszcze mnie po "kuleczce" :-D

Ale się rozpisałam...ojoj...:-p Dobrej nocki Mamusie!

Ella, gratuluje wielkiej cory. Oby dalej rozwijala sie rownie pieknie. :-)

Co do dotykania brzucha, to jakos przywyklam. Wynika to pewnie z tego, ze tutaj wszyscy zachowuja dosc bliski kontakt fizyczny, w sensie - daja sobie buziaka w policzek na powitanie i pozegnanie, przytulaja sie bez wielkiego powodu i takie tam. Dlatego wiem, ze Kostce nie grozi zadne z ich strony niebezpieczenstwo. Poza tym Meksykanie kochaja dzieci, wszystkie dzieci, dotykanie przez nich brzucha ciezarnej jest przekazywaniem pozytywnej energii malenstwu.

13x13, brzuszek pieknie sie zaokraglil, tak trzymaj.

Kwiatuszek, drugie imie Konstancji musi byc na I ze wzgledu na znaczenie inicjalow. Taka pierdola, ktorej nie chce mi sie wyjasniac, a ktora ma znaczenie dla mnie i Ukochanego. A co do symbolu chrzescijanstwa jako imie to jest tak, ze brzmi OK, niemniej jednak ja mam zamiar mala trzymac z dala od religii. Naucze ja jakie sa systemy filozoficzne, a ona zadecyduje sama co jej odpowiada, a co nie. Ale dzieki za podpowiedz. Moze komus innemu sie spodoba.

Konstancja dostala dzis pierwszy dziewczynski prezent. Ciuszki z rozowymi akcentami - a jakze :-). Nie lubie za bardzo rozowego, ale musze przyznac, ze sa slodkie. Beda stanowily mily akcent wsrod rzeczy chlopiecych (ktorymi zostane obdarowana w sobote) :-) i tych bezplciowych, ktore dotychczas kupilam.

Dobry wieczór miłe Panie :)

Dziś miałam mega lenia, tyle spraw zaplanowałam na dziś i nic nie udało mi się zrealizować. Mam wyrzuty sumienia, ale co tam :)

Jeśli chodzi o dotykanie mojego brzucha przez postronne osoby...jakoś jeszcze nikt się nie odważył :D.

ella czy ja dobrze przeczytalam obwod glowki 20cm??!!.... w 21tc??...

Dokładnie 20,25cm! :-) Wg. tego jak liczą lekarze to jestem w 22tygodniu. Tu na suwaczkach wyśiwtlają sie nam przecież te tygodnie które się zakończyły. Więc dokładnie skończyłam 21 tydzień i teraz od 3 dni jestem w 22 tygodniu ;-) ale o tym to już była dyskusja nie jedna :-)

Dokładnie 20,25cm! :-) Wg. tego jak liczą lekarze to jestem w 22tygodniu. Tu na suwaczkach wyśiwtlają sie nam przecież te tygodnie które się zakończyły. Więc dokładnie skończyłam 21 tydzień i teraz od 3 dni jestem w 22 tygodniu ;-) ale o tym to już była dyskusja nie jedna :-)
eeee... nie chce dyskutowac co do wyswietlania sie tygodni suwaczka.... ja jestem w 18 tygodniu i 4 dniu ciazy wg OM... ale luzik??!!....
20cm?? - to bardzo duzo, to ciekawe ile ma caly bobas :)??...

Wszystko przeczytałam ale tyle naskrobałyście że nie wiem co mam komu napisać he he :-D Demencja ciązowa jak nic .
Dziś u kolezanki cały dzień i w sumie nas 5 , dzieci 5 spotkanko Szymkowego watku . Było bardzo miło:tak:

witam wieczornie po krótkiej nieobecności. próbowałam nadrobić no ale niestety chyba nie dam rady 40 stron! no to żeście przyszalały, może jutro znajdę czas to cos tam poczytam.
My wczoraj wróciliśmy od mojej mamci, u której byliśmy od czwartku. eh jak cudownie byc u mamci która serwuje same smakołyki, no i zważyłam się i wychodzi mi 5 kg na plus!

Co do kopniaczków to moje też są bardzo nisko, ale skoro większość z nas je nisko odczuwa to mam nadzieje ze to normalne.
Moje maleństwo tez nie lubi być dotykane bo jak tylko T. przyłoży rękę to cisza i spokój. Obcym nie pozwole dotykać, bo nie lubie być macana, jeszcze nikt nie próbował i całe szczęście.

20cm?? - to bardzo duzo, to ciekawe ile ma caly bobas :)??...

Moja w 20 tygodniu maiala 18.5 cm obwodu glowki. Musisz pamietac, ze do tej pory glowka dziecka byla proporcjonalnie duzo wieksza niz reszta ciala, teraz dopiero powoli zaczyna sie to zmieniac.

A caly bobas ma w granicach 20-25 cm... W calosci.
Np Zielonej Corcia miala 24 cm jesli dobrze pamietam, Moja Mala od glowki do pupeczki 15, ale jak sie doda nozki to pewnie jakies dwadziesciapare by wyszlo...

I tak wlasnie sobie w kotrys dzien myslalam, ze te nasze Dzidzie jesli maja jakies 25 cm, to juz maja prawie polowe wzrostu urodzeniowego. A przeciez waza w granicach 300-500 gram... gdzie dzieci rodza sie w granicach 3-4 kg...
Takie chudzineczki na razie mamy w brzuszkach:-:)-:)-( Chyba zabieram sie za jedzenie by Mala podtuczyc :-D:-D:-D

Wlasnie zarezerwowalam dla rodzicow bilety na Wielkanoc na przylot do nas. Pozostaje mi teraz codzien prosic Corenke by zechciala sie dokladnie w terminie urodzic - 3 kwietnia i moglibysmy swieta spedzic nie w 4ke a w 5tke i Dziadki miely by czas na nacieszenie sie wnusia :tak::tak::tak::tak:

reklama
A ja kochane jutro mam wizytę u lekarza, w sumie nie u mojego, bo mam urlop ale mam nadzieje ze bezie wszystko dobrze, jutro konczy sie mi zwolnienie to czy tak czy tak musze iść. Mam nadzieje ze wszytko u mnie wporzadeczku, bo w sumie nie czuje ruchów dziecka. Troszke się martwię. Moze jutro sie dowiem kto tam mieszka w brzuszku. Mam nadzieje ze powie ze to chłopczyk i dziewczynka. Juz sie nie mogę doczekać. W sam raz jutro wybija połowa ciąży. o włąsnie moj maż wrócił z pracy idę pogadać, dobranoc

ticker.php

Do góry