jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
ja lece w czwartek na usg do gina wiec poprosze go o zmierzenie obwodu glowki...Moja w 20 tygodniu maiala 18.5 cm obwodu glowki. Musisz pamietac, ze do tej pory glowka dziecka byla proporcjonalnie duzo wieksza niz reszta ciala, teraz dopiero powoli zaczyna sie to zmieniac.
A caly bobas ma w granicach 20-25 cm... W calosci.
Np Zielonej Corcia miala 24 cm jesli dobrze pamietam, Moja Mala od glowki do pupeczki 15, ale jak sie doda nozki to pewnie jakies dwadziesciapare by wyszlo...
I tak wlasnie sobie w kotrys dzien myslalam, ze te nasze Dzidzie jesli maja jakies 25 cm, to juz maja prawie polowe wzrostu urodzeniowego. A przeciez waza w granicach 300-500 gram... gdzie dzieci rodza sie w granicach 3-4 kg...
Takie chudzineczki na razie mamy w brzuszkach:---( Chyba zabieram sie za jedzenie by Mala podtuczyc
Wlasnie zarezerwowalam dla rodzicow bilety na Wielkanoc na przylot do nas. Pozostaje mi teraz codzien prosic Corenke by zechciala sie dokladnie w terminie urodzic - 3 kwietnia i moglibysmy swieta spedzic nie w 4ke a w 5tke i Dziadki miely by czas na nacieszenie sie wnusia
rzeczywiscie tak dluzej nad tym sie zastanawiajac to dochodze do wniosku ze taka gloweczka to norma....
no ja czytalam ze w 18tc maluszek razem z nozkami ma przecietnie ok.25cm.... czyli rzeczywiscie prawie polowa a waga mala ....
ja tez spadam zjesc cos (bigosik od mamy dostalam - caaaly sloik i bede wszamac ) a pozniej do lozka i sie z niego nie ruszam - przeziebilam sie, mam mega katar i czerwone gardlo .... musze to wypocic wrrrryyy.... ale temp. za to nie ma <lol>