reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć dziewczyny:-) udało mi sie przeczytać to co naskrobałyście ale nie było to łatwe bo dzisiaj taki dzień że oczy same sie zamykają.
DIMKA123 witam cię bardzo serdecznie:-D

MYCHA 30 wiem co czujesz bo moje hormony tez dają czadu od samego początku i moja rodzinka ma juz dość.Starszy synek nawet mówi juz do dzidzi że ma szybciej rosnąć bo on chce mieć znowu usmiechniętom mamę.
Trzymam kciuki za wizytę u dentysty.

ANIOŁKU wierz mi nasze skarbeczki mają jeszcze duzo miejsca w brzusiu.Spróbuj wieczorkiem wypic sobie ciepłe mleczko i zjeść cos słodkiego położyć się wygodnie no i może dzidzia sie odezwie.

PAULKA ty nam zazdrościsz dolegliwosci ciążowych ale wierz mi nie masz czego.
Miejce w naszym mieszkanku które znam najlepiej to WC:wściekła/y: ale jest nadzieja bo od tygodnia nie wymiotuję:szok:

reklama
Widzę, że dziewczyny już zaprawione w boju....Jak ja pomyślę , że to wszystko przede mną po raz pierwszy to trochę się boję....ale damy radę:-)tak myślę!!

Nie spałam dziś całą noc- wczoraj podjęliśmy z moim P decyzję że zamieniamy mieszkanie na większe więc za miesiąc czeka nas przeprowadzka. Znaleźliśmy mieszkanie dwa bloki od naszego obecnego lokum za prawie tą samą cenę ale o całe 20 m2 większe....I maluszek będzie miał swój pokoik Mam nadzieję , że podjęliśmy dobrą decyzję, bo póki co jesteśmy skazani na wynajem, bo z kredytami na zakup jest nie wesoło- drogie to jak diabli, warunki z kosmosu itp.....
Przyzwyczaiłam się do naszego obecnego gniazdka...ale widocznie już czas na zmiane!W KOŃCU RODZINA NAM SIĘ POWIĘKSZA:laugh2:

Dasz radę zobaczysz:tak:będziesz super mamą

Masz rację rodzinka większa to i mieszkanko może być wieksze:tak:Trzymam kciuki za przeprowadzkę.To moze świeta już w nowym gniazdku?

Dzień dobry ....u mnie nawet słońce ---ciekawe jak długo ;-)
Opuściś was na kilka godzin a wy nadrukujecie 6 stron oj baby kochane :tak:ale wszystko dzielnie przeczytałam:tak:

Witam!
Przyznam się bez bicia, że nie przerobiłam całego tematu, gdyż jest już bardzo dużo stron, ale rejestruję się jako kwietniówka 2010. Termin porodu - 17 kwietnia (planowo) a jaki będzie faktyczny, to natura pokaże...

Witam następną kwietniową mamę

kochane a ja przestalam czuc maluszka, troszke panikuje, ale wole wam napisac niz po raz kolejny latac dogina....
moze dostal wiecej miejsca tam w pecherzyku i juz tam mamy nie obija????:-(
jak myslicie :-:)-:)-(

to raczej normalne ale widziałam ,że dziewczyny już cię pocieszyły , wiec wiesz ;-)
Ja od niedzieli nic kompletnie nie czuje w sobotę za to pięknie się ruszała istotka i chyba zamierza odpocząć jakiś czas

Widzę, że dziewczyny już zaprawione w boju....Jak ja pomyślę , że to wszystko przede mną po raz pierwszy to trochę się boję....ale damy radę:-)tak myślę!!

Nie spałam dziś całą noc- wczoraj podjęliśmy z moim P decyzję że zamieniamy mieszkanie na większe więc za miesiąc czeka nas przeprowadzka. Znaleźliśmy mieszkanie dwa bloki od naszego obecnego lokum za prawie tą samą cenę ale o całe 20 m2 większe....I maluszek będzie miał swój pokoik Mam nadzieję , że podjęliśmy dobrą decyzję, bo póki co jesteśmy skazani na wynajem, bo z kredytami na zakup jest nie wesoło- drogie to jak diabli, warunki z kosmosu itp.....
Przyzwyczaiłam się do naszego obecnego gniazdka...ale widocznie już czas na zmiane!W KOŃCU RODZINA NAM SIĘ POWIĘKSZA:laugh2:

Nie ma jak radykalne zmiany , mieszkanie , rodzina się powiększa a z kredytami się poprawi bo kryzys się kończy Wczoraj szef Szanownego M zapytał czy jesteśmy już spakowani a przeprowadzkę mamy na początku kwietnia jak Szanowny odpowiedział ,ze jeszcze bo mamy czas, to tylko się zaśmiał, gdyż jego żona urodziła chyba 4 dzieci i z tego co on wie to momenty kiedy kobieta ma energię trzeba wykorzystać na maxa.I chyba miał racje miała dziś przejrzeć rzeczy i posortowac ale raczej się nie zbiorę

aniez,dobrze zrozumiałam,że masz zasdowy mocz? ja mam jeszcze liczne bakterie i za niski ciężar moczu.i też kupiłam sobie przedwczoraj witaminę c...i kapuchę kiszoną zajadam.tak na własna odpowiedzialność to robię,bo lekarka nie patrząc na wyniki,zawsze mówi-jest dobrze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziś wielki dzień-pierwsza wizyta u nowego lekarza.myslałam,żę już nigdy się nie doczekam:-):-):-)

Szanowny M. w sobotę poszedł do polskiego sklepu i nakupował mi rzeczy do jedzenia , gdyż stwierdził ,że odżywiam się śmieciami :tak::tak: ciekawe ,że tylko ja w tym domu;-) ale...Jedną z tych rzeczy był duży słoik kapusty kiszonej z marchewka----teraz nie wiem jak mu dziękować--wczoraj dostałam takiego smaka na kapustę kiszoną (pierwszy raz w tej ciąży) ,że opracowałam sama prawie cały słoik dopóki Szanowny go nie zarekwirował i nie pomogły tłumaczenia ,że to zdrowe....najgorzej bo dziś też mam ochotę na kapustę.W moich żyłach zamiast krwi ,będzie płynął sok z kapusty :-)

Ostatnia edycja:
Co do czucia ruchów, to ja tak od ok. 4 dni wieczorami czuję takie motylki w brzuchu i jakby mi ktoś tam bąbelki puszczał. Dobrze, że już mi się skończył ten pierwszy trymestr, bo na początku miałam straszne wymioty...
Co do nudzenia się, to ja siedzę na zwolnieniu i też się troszkę nudzę, ale tłumaczę sobie to właśnie w ten sposób - że to ostatnie chwile w życiu, kiedy jestem sama a wieczorami jesteśmy z mężem sami w dwójkę - bo później, to już ani chwili spokoju nie będzie dla nas...

Katik ja zawsze nosze przy sobie nospe. Nawet jak na zakupy wychodze czy cos. Jeszcze na szczescie nie musialam z niej korzystac, ale wole miec na wszelki wypadek, wiec jak masz, to moze tez do pracy nos.

zielona maupa alez sie usmialam z Twojego kanguro-psa :-D Mam nadz ze przeprowadzka szybko Wam zleci. Ja mam juz to za soba i jedwo przezylam ten weekend, a przeprowadzalismy sie tylko do bloku obok...

13x13 jak ja Ci zazdroszcze malego brzuszka!! lekarz mi mowil, ze jak dziewczyna jest szczupla i ma mocne miesnie brzucha, to one sa jak gorset i nie bedzie brzucha szybko widac, bo trzymany jest wlasnie przez te miesnie, ale to nie znaczy ze dziecko na tym cierpi czy cos. Ja w kazdym razie brzuszkow nie lubilam nigdy robic, wiec mam teraz baniak taki jakbym juz co najmniej w 7-8 miesiacu byla :szok:

amorek52 ja niestety tez na plecy narzekam. I to nie tylko jak w pracy siedze, ale nawet jak w domu jestem, a np zmywam czy gotuje przez dluzsza chwile, to juz czuje ze za dlugo i ze boli:-( to samo niestety jak na zakupy sie wybiore to musze co jakis czas usiasc sobie gdzies i poczekac az mi przejdzie, bo normalnie nie wytrzymuje. Co to bedzie za 4 miesiace, to az sie boje myslec...

kamisia1101 pewnie ze dobrze bedzie w nowym mieszkanku!! czy ja dobrze pamietam, ze Ty w Pruszczu teraz urzedujesz, czy cos mi sie pomieszalo? bo jak tam, to niedlugo sasiadkami bedziemy:tak:

Taaaak w Pruszczu w Pruszczu....i wyprowadzam się blok dalej.
Mieszkamy tu od niedawna i nikogo tu nie znam- więc liczę na Ciebie moja droga i wspólne spacery. A od kiedy będziesz mieszkała w Pruszczu i w jakiej okolicy jeśli można wiedzieć? :-)

aga002 ja z kapusta juz kilka razy mialam do czynienia, ale zawsze nast dnia na nia nawet patrzec nie moglam i smierdziala mi bardzo jak Sz wcinal:-D
teraz mam faze na kanapki z bialym serem i dzemem wisniowym i do tego gorace kakao po prostu niebo w gebie :tak:

Elma ja też się dziwię ale najmocniej czuję jak długo siedzę i jak wieczorem już się wyciągnę:-) to sobie bryka:tak: z dnia na dzień czuję coraz mocniej -może dlatego że już wiem jak to jest? S mimo przykładania ręki -jeszcze nie miał szczęścia poczuć -jak mówi "Moje dłonie działają uspokajająco"...

Kici69 nie wiem czy za wcześnie na płeć;-) -na pewno nie jest to tak pewne jak w 22 tc... ale mój gin wczoraj zaglądał i powiedział co mu się wydaje -ale że nie jest pewny bo maluch skakał i pedałował nóżkami to nie biorę tego do siebie i dalej uważam że nie wiem:tak: ja za szkołę nie zapłacę tylko po to żeby się komuś chwalić że mnie stać... skoro miasto jest takie hojne to ja chętnie skorzystam

Aniez mi gin powiedział że dla niej na badanie jest najlepszy 22 tc -więc jeśli mogę jej pomóc to zaprasza po skończonym 21 tc... idę wiec 02.12 -21t4dc

Ewka84 dla rodzącej po raz drugi mamy -strata czasu -dla mnie (która nie ma dzieci i siedzi w domu robiąc kursy makijażu i prawko) to świetny sposób żeby się dowiedzieć jak poród wygląda i jak moge sobie pomóc. Poza tym jeśli chcemy mieć poród rodzinny to dziwnie iść na żywioł we dwójkę (chyba że do jaskini co by mi odpowiadało bardzo) -plusem jest też większe prawdopodobieństwo przyjęcia do upatrzonego szpitala. Nic więc nie tracę a zyskuje wiele:tak: nie wiem czy szkoła rekomendowana przez szpital może być zacofana.... no jak uważasz.

Paulka90
ja też widzę moje serce:tak: ale to na pewno nie serduszko dziecka -przynajmniej u mnie:-)

Kamia1101
my też wynajmujemy -dziś byliśmy oglądać trzypokojowe -super dojazd do pracy i to wielki plus w Wawie -też nie kupimy bo będziemy się budować -więc bez sensu... w Warszawie zostaniemy jeszcze rok dwa więc nie ma sensu zupełnie...

Waniliowa ale ja z moczem mam to samo -i lekarz też mówi że jest dobrze bo w ciąży nie wszystkie wyniki są książkowe -ja mu wierzę, nic się nie dzieje więc -chyba jest dobrze...

Magda ciosek -racja!!!! kiedyś zamarzymy za nudzeniem się:-D

Akaata oj coś bez humoru...

Aga2010 kochana ja na aerobik latałam już tak długo... te płaskie brzuchu, tbc itp... też lekarz mówi że to dlatego ale wiesz jak jest... jak poszłam do pracy na chwilkę wczoraj to usłyszałam "który tydzień? no coś Ty!!! nic nie widać":confused2::confused2::confused2:grrr

Gosienkag76 hahaha WC -no racja -to jest salon ciążowy dla niektórych:-D:-D

Aga002 bardzo dobrze że M o Was dba -koniec jedzenia śmieci!!!;-)

Dimka123 bardzo dobrze sobie to tłumaczysz:-D

Uciekam bo S obiadek kończy robić-mniam :-):-):-):-)
Do jutra mamusie

kamisia1101 dopieto jak sie Mlody urodzi zamierzamy sie zmyc z Dublina, wiec jeszcze kilka miesiecy minie, ale mam nadz ze szybko zleci:) a mieszkac bedziemy na tym nowym osiedlu przy Raciborskiego (tam gdzie ostawili niedawno biedronke czy cos takiego, a teraz zdaje sie tesco buduja obok). A Ty daleko od nas? Wspolne spacerki jak najbardziej mi sie podobaja:tak:

kamisia1101 dopieto jak sie Mlody urodzi zamierzamy sie zmyc z Dublina, wiec jeszcze kilka miesiecy minie, ale mam nadz ze szybko zleci:) a mieszkac bedziemy na tym nowym osiedlu przy Raciborskiego (tam gdzie ostawili niedawno biedronke czy cos takiego, a teraz zdaje sie tesco buduja obok). A Ty daleko od nas? Wspolne spacerki jak najbardziej mi sie podobaja:tak:

Tesco już stoi od jakiegoś miesiąca i latam tam na zakupy. Ja mieszkam w trochę innej części miasta - blisko Jednostki Wojskowej więc jakieś 5 km od Was.:-)

reklama
Do góry