reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ewa mam nadzieję, że marchewka pomoże (mój ją do tej pory uwielbia, bo się chyba uzależnił i jak do zupy obieram to zawsze musi być 1 ekstra ;-)).
Z leków możesz spróbować paracetamolu- jest łagodniejszy od ibuprofenu i nie ma oddziaływania na wątrobę.

Waniliowa- tak mam zasadowy mocz i z tego, co mi wiadomo w ciąży to częsta przypadłość. Już z Kubą miałam to samo i też witamina C 3 razy dziennie po 2 tabl. (0,2) + kapusta+ ogórki kiszone+ cebula+ natka+ cytrusy+ sok z żurawiny. Mocz w ciąży trzeba zakwaszać, jeśli jest zasadowy, bo w środowisku kwaśnym nie mnożą się bakterie :tak:

reklama
mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

a ja powiem ze jesli juz wogóle isc to do dobrej a nie do byle jakiej ze sredniowiecznym podejsciem do matki i dziecka... mimo ze za dobra zazwyczaj trzeba placic

dzieki za rady dziewczyny, chemia go nie chce faszerowac, ale marcheweczke chetnie sprobujemy:)

kamisia
powodzenia przy przeprowadzce

też dużo dobrego słyszałam o domu narodzin, nawet sie zastanawialam czy tam nie jechac rodzic w poprzedniej ciazy, ale jak by wygladal u Krakusa wpis urodzony w Wawie...?? hehe

Ale jak mu dasz coś przeciwbólowego to odsapnie, wiem jak boli kiedy rośnie ząb a od jednej dawki ibuprofenu nic mu nie będzie, to nie faszerowanie. Jak mi Nadia ząbkowała to strasznie źle spała a przez to była niewyspana i w dzień była marudna + bolący ząb to już mieliśmy wszyscy dość. Dałam ibum na noc, przespała cała nockę rano wstała jak skowronek i tylko czasem mówiła ze ząb boli. Ja nie mogę patrzeć jak ją coś boli.

a ja powiem ze jesli juz wogóle isc to do dobrej a nie do byle jakiej ze sredniowiecznym podejsciem do matki i dziecka... mimo ze za dobra zazwyczaj trzeba placic

to prawda :-)
ale ta szkoła którą poleciła 13x13 normalnie prowadzi płatne zajęcia, ale dla kobiet zamieszkałych w stolicy, pracujących albo studiujących warszawa prowadzi akredytację :-D tak więc za okazaniem odpowiedniego dokumentu szkołę rodzenia w Wawie masz za darmo ;-) Fajnie że 13x13 to wyhaczyła, bo już byłam gotowa iść i zapłacić nawet i te 500-600 zł

Katik ja zawsze nosze przy sobie nospe. Nawet jak na zakupy wychodze czy cos. Jeszcze na szczescie nie musialam z niej korzystac, ale wole miec na wszelki wypadek, wiec jak masz, to moze tez do pracy nos.

zielona maupa alez sie usmialam z Twojego kanguro-psa :-D Mam nadz ze przeprowadzka szybko Wam zleci. Ja mam juz to za soba i jedwo przezylam ten weekend, a przeprowadzalismy sie tylko do bloku obok...

13x13 jak ja Ci zazdroszcze malego brzuszka!! lekarz mi mowil, ze jak dziewczyna jest szczupla i ma mocne miesnie brzucha, to one sa jak gorset i nie bedzie brzucha szybko widac, bo trzymany jest wlasnie przez te miesnie, ale to nie znaczy ze dziecko na tym cierpi czy cos. Ja w kazdym razie brzuszkow nie lubilam nigdy robic, wiec mam teraz baniak taki jakbym juz co najmniej w 7-8 miesiacu byla :szok:

amorek52 ja niestety tez na plecy narzekam. I to nie tylko jak w pracy siedze, ale nawet jak w domu jestem, a np zmywam czy gotuje przez dluzsza chwile, to juz czuje ze za dlugo i ze boli:-( to samo niestety jak na zakupy sie wybiore to musze co jakis czas usiasc sobie gdzies i poczekac az mi przejdzie, bo normalnie nie wytrzymuje. Co to bedzie za 4 miesiace, to az sie boje myslec...

kamisia1101 pewnie ze dobrze bedzie w nowym mieszkanku!! czy ja dobrze pamietam, ze Ty w Pruszczu teraz urzedujesz, czy cos mi sie pomieszalo? bo jak tam, to niedlugo sasiadkami bedziemy:tak:

reklama
kici69 dobrze ze mi przypomnialas bo mi juz tez 4 h minely...
o rany .... czas podniesc dupsko z łozka...ech
to do jutra dziewczyny\
trzymajcie się

Do góry