reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Karola322 - gratulacje! jak na razie dziewczynki gora ;-):-)

Ja tez juz tak od tygodnia czuje maluszka. Nie mialam zadnych wczesniej motylkow, ale teraz jak juz zacznie fikac koziolki to daje sie poczuc. Nawet wczoraj Kubusiowi pokazywalam jak dzidzia sie rusza i sie bardzo ucieszyl. Bo nie wiem czy pisalam, ale byl bardzo rozczarowany wynikiem badania, ze bedzie dziewczynka. Jak mu powiedzialam, ze bedzie siostrzyczka, to zrobil sie smutny i powiedzial, ze trzeba bedzie zmienic imie na Maksinka. Bo bardzo chcial miec drugiego brata o imieniu Max (jak jego najblizszy przyjaciel). Ale sobie dzieci cos potrafia wymyslic.

reklama
Ola też jest bardzo nastawiona na Wojtusia, aż boję się jej reakcji jak się ewentualnie dowie, że będzie Zosia. Od początku chce braciszka i koniec

Kochane ja właśnie wróciłam z wizyty:biggrin2::biggrin2:.
Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie.:biggrin2::biggrin2:
80% będziemy mieli córeczkę:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.

bardzo się cieszymy:biggrin2::biggrin2: siusioka między nogami nie ma :biggrin2:

WOW!!! :szok::-D GRATULACJE!!!! Ale Ci zazdroszczę! Też chcę dziewuszkę! :-D:-D:-D

gratuluję!! ciesze sie ze wszystko z dzidzia dobrze, dostalas wreszcie jakas rekompensate za swoje cierpienia ciążowe:)

13x13 szpitale maja rozne nastawiernie, na warszawskich sie nie znaam ale w krk jest tak ze jedne maja jeszcze podejscie jakie bylo 20 lat temu, mozna dziecko na noc oddac, na chama dokarmiaja przez smoka i nie potrafia Ci pomoc jak chcesz karmic cycem a masz jakies problemy o co na poczatku nie jest trudno, a inne sa nastawione tak jak sie teraz przyjmuje, dokarmianie jesli jest konieczne to przez taki wynalazek zakladany na cyca zeby pozniej nie bylo problemu etc, tak samo kwestia rutynowego nacinania- zalezy od szpitala, a szkola rodzenia ma nastawienie jak szpital wiec roznie moze byc... ja do szkoly przed pierwszym dzidziem tez nie chodzilam i spokojnie dalam rade dlatego tak pisze, rodzilismy rodzinnie i maz tez nie narzekal:) ale oczywiscie to indywidualna sprawa i jesli sie tylko pewniej poczujesz chodzac na takie zajęcia to idz! najwazniejsze jest Twoje samopoczucie i dobry nastroj:)

na szczescie moje dziecie jeszcze nie wie czego chce, albo wie i nie potrafi sie o swoje dopominac, wiec o to sie nie musze martwic jak chodzi o plec maluszka, wogole zupelnie na luzie do tego podchodze, i z dziewczynki i z chlopca bede sie tak samo cieszyc:-)

Karola322 - gratulacje! jak na razie dziewczynki gora ;-):-)

Ja tez juz tak od tygodnia czuje maluszka. Nie mialam zadnych wczesniej motylkow, ale teraz jak juz zacznie fikac koziolki to daje sie poczuc. Nawet wczoraj Kubusiowi pokazywalam jak dzidzia sie rusza i sie bardzo ucieszyl. Bo nie wiem czy pisalam, ale byl bardzo rozczarowany wynikiem badania, ze bedzie dziewczynka. Jak mu powiedzialam, ze bedzie siostrzyczka, to zrobil sie smutny i powiedzial, ze trzeba bedzie zmienic imie na Maksinka. Bo bardzo chcial miec drugiego brata o imieniu Max (jak jego najblizszy przyjaciel). Ale sobie dzieci cos potrafia wymyslic.

U mnie tez problem bo starszy chce siostrę a młodszy braciszka :-)
Ostatnio stwierdzili że mam się dokładnie dowiedzieć czy w brzuszku nie mieszkają dwa maluchy:rofl2:

elvie 18 listopada to będzie za wcześnie na okreslenie płci. Najlepiej jest zrobić USG w 20-22tyg ciąży. wtedy masz 90% pewności.

Mi określono w 12 tyg za pierwszym razem jak to lekarka powiedziała moja czesto lekarze widzą ale nie chca powiedzieć . Ja bym już teraz wiedziała ale dziecko się zakryło a jestem w 17 tyg lekarka specjalnie robiła to USG żeby płeć zobaczyć i tylko po to

co do szkoly rodzenia- jak dla mnie strata czasu, ale cio kto lubi:) i tak wszystko wychodzi w praniu jak juz sie rodzi i jak dzieciatko jest:)

miłego dzionka

ewa - nie bardzo rozumiem to nastawienie że strata czasu , skoro nie byłas na takiej szkole to skąd możesz wiedzieć że to czas stracony . Jakbyś była i by się nie przydała to rozumim ale skoro nie byłaś to nie powinnas tak pisać . Bo to nie jest czas stracony tym bardziej dla ojca dziecka:tak:

to prawda :-)
ale ta szkoła którą poleciła 13x13 normalnie prowadzi płatne zajęcia, ale dla kobiet zamieszkałych w stolicy, pracujących albo studiujących warszawa prowadzi akredytację :-D tak więc za okazaniem odpowiedniego dokumentu szkołę rodzenia w Wawie masz za darmo ;-) Fajnie że 13x13 to wyhaczyła, bo już byłam gotowa iść i zapłacić nawet i te 500-600 zł[/QUOTE

Bardzo dyżo szkół w wawie jest refundowanych to są normalne płatne szkoły tylko za warszawianki płaci urząd miasta :tak:

Dziewczyny, czytalyscie to?? :szok::szok::szok:
Szczegóły - BabyBoom[day]=09&cHash=e981478de2
ja nie moglam uwierzyc w to, co czytalam!! :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Czytałam .. jedyna firma która robi akcje na swoje wózki bo każda parasolka tak naprawde jest zbudowana na bazie maclarena ( spapugowana z niego ) i nikt takich akcji nie robi :tak:

Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie.:biggrin2::biggrin2:

bardzo się cieszymy:biggrin2::biggrin2: siusioka między nogami nie ma :biggrin2:

Gratulacje :)

Superaśnie że wszystko w jak najlepszym porządku no i że dziewczyna!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieję, że tez pod serduszkiem mam córeczkę... ah jakby było cudnie.

Byliśmy dzisiaj z T. na spacerku i w poszukiwaniu prezentu dla jego siostry na urodziny. Prezentu oczywiście nie znaleźliśmy, za to nacieszyłam oczy śpioszkami i bodziakami itp bo nie mogłam się oprzeć i musiałam sobie pooglądać. No i humor się polepszył. :-D ah jak mi mało czasem do szczęścia potrzeba. Pewnie jakbym znała płeć to już bym coś zakupiła a tak to jeszcze ma mnie co pohamować.

dziewczyny napisalam cos o mojej wizycie u lekarza na kwietniowki u lekarza, i jak ktoras cos wie na temat krwi w moczu to prosze o odpowiedz

reklama
Dziewczyny dzieki za te wyjasnienia odnosnie nospy... Nie czuje sie jak przestepca biorac ja ostatnio kazdego dnia.
Bole w krzyzy mi sie nasilaja, kurde!
Wiecie co, jak tylko dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy juz chcialam z brzuszkiem biegac, a teraz polowa ciazy, a ja juz wysiadam... Krzyz boli, brzuch w ciagu dnia zyc nie daje, w nocy mi zle i spac nie moge... Matko, a gdzie kwiecien?????????????????

Pozatym od 4 dni pachwiny mnie bola. Tak jakby krocze, czy co? Czy ktoras sie orientuje co to moze byc i czego przyczyna???
Juz dzis siedze na krzesle w domu, zrezygnowalam z sofy. Jest bardzo niska, i tak w nia wpadam jak siadam, moze to od tego, bo niewygodnie? Tzn wygodnie niesamowicie, ale nie dla ciezarnej... A moze to od poduszki , ktora pakuje w nocy miedzy nogi? Kupilam wieksza poduche, i moze jest z kolei "za duza"? Moze noga gorna za bardzo nie odpoczywa cala noc, i stad te bole?
Macie jakis pomysl??????

Do góry