reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

serio :D...
nie wiem wydaje mi sie ze to sie czuje.... z tego co wiem... kolo 10 - 11 tc mozna juz cos tam wyczuc jak Maly jest doskonale ulozony... tak ja slyszalam....

moja mama tez mowila ze mnie strasznie szybciutko wyczula :),. bo ja taki rozrabiaka bylam i tak mi zostalo... mowila ze strasznie sie wiercilam tam jej....

hahaha moze to rodzinne...
bylo to dosc niziutko czyli nie mam watpliwosci a akurat "go głaskałam" - bo chyba sie wogole rozciagal i mnie pobolewalo :)....
mowilam ze mozecie mnie wysmiewac, ale to byl on... :-D

reklama
możne mnie wyśmiejecie, ale ja ryczę jak bóbr :)

właśnie poczułam maluszka :D!!!!!!!!!!!!!!
poczułam jak się rozpychał..... :-):-D
huuuurrrra leżałam se spokojnie jak to mam przepisane a on siup i ja to poczułam... poczułam małe wybrzuszonko :-)!!!
ja piernicze jakie to przecudne uczucie :-D!!!
9tc a on już tam wariuje....
ja boju.... zakochalam sie :)
JESTEM MEGA SZCZESLIWA I RYCZE:tak:!!!

Dla mnie to nie do pomyślenia żeby poczuć ok 2cm istotkę.
Ale nie zamierzam kwestionować Twoich odczuć.

W każdym razie jakby mi się coś takiego teraz przytrafiło, pomyślałabym że to niestrawność :). Ale to tylko ja i mój sceptycyzm :).

możne mnie wyśmiejecie, ale ja ryczę jak bóbr :)

właśnie poczułam maluszka :D!!!!!!!!!!!!!!
poczułam jak się rozpychał..... :-):-D
huuuurrrra leżałam se spokojnie jak to mam przepisane a on siup i ja to poczułam... poczułam małe wybrzuszonko :-)!!!
ja piernicze jakie to przecudne uczucie :-D!!!
9tc a on już tam wariuje....
ja boju.... zakochalam sie :)
JESTEM MEGA SZCZESLIWA I RYCZE:tak:!!!
no coz, uwazasz ze wiesz swoje, ale jak dla mnie to to na bank nie sa ruchy....
Jestes jeszcze bardzo mloda, Twoj organizm sie przestawia na bycie matka, i pewnie to stad te dziwne "uczucie"...
Jesli w 16-18tym tygodniu poczujesz malucha - bedzie dobrze....

nie wiem, jak ci to opisac....
powiem krotko, jestem z dziwnej rodziny :p....
tak samo jak czulam ze cos jest nie tak, okazalo sie ze to zaczatki krwiaka przy Bobo....
czuje ze to bedzie chlopak.... i wiem ze nie inaczej....
teraz wiem ze Malec zasnal znoooowu i wszystko jest jusz si......

ludzie sie kiedys z nas smiali, bo to co my powiedzialysmy (ja, moja mama, czy babka) sie sprawdzalo.....

tydzien przed smiercia mojego taty - mialam sen ze on umiera, a mialam wtedy 8 lat.....
ale to malo wazne :).... czuje to i tyle :D i sie ciesze :)

moze i jestem lekko inna ale dziekuje za moj dar bogu.....

Ostatnia edycja:
slanie poszukalam na necie.... dziecko w 9tc jest wilkosci ziarenka grochu... cialo nie jest jeszcze za bardzo unerwione... w sumie dziecko porusza nozkami ale to tylko przez impulsy wytwarzane i dziecko nie kontroluje swoich ruchow... bardziej to sa drgawki niz ruchy... mi caly zcas cos w brzuchu sie przesuwa, rozciaga... ale to bardziej w jelitach no i wszystko sie ,,rozciaga'' dlatego tak sie czuje... patrzylam na marcowki... one dopiero zaczely wyczowac ,,motylki'' i to nie wszystkie...

wierzyć nie musisz ;-).... Moj Maluszek wczoraj na usg normalnie się przekładał z jednego boczku na drugi i nie wyglądało to na tik.... ale ok.... milej nocki :) :-)

P.S. i nie zdiwil ten ruch gina z ostrego dyzuru :).... powiedziala ze teraz bedzie pomalu czesciej robil takie ruchy..... i ze to normalne :)....

Ostatnia edycja:
wypowiedz ginekologa::

,,Odczuwanie ruchów płodu w 13-14 tygodniu ciąży to niezmierna rzadkość. Szczerze mówiąc osobiście spotkałam się z kilkoma przypadkami odczuwania ruchów w 15 czy 16 tygodni. Natomiast w 9 czy 10 - to niemożliwe.
Najczęściej kobieta zaczyna czuć ruchy płodu między 18 a 22 tygodniem ciąży. Wcześniej odczuje je wieloródka i kobieta o szczupłej budowie.''

http://parenting.pl/ginekolog-poloznik/5790-od-kiedy-ruchy-dziecka.html

hmm... a czy to ważne, aby mierzyć ciśnienie codziennie ? mam ciśnieniomierz, ale tego nie wiedziałam...

Cisnienie mierzy sie przez 10 dni w miesiecznych odstepach - jesli jest w normie. Jesli jest zbyt wysokie, wiadomo lekarstwa i kontrola (mierzenie 10 dni pod rzad, miesiac przerwy i 10 dni mierzenia). Nie trzeba sprawdzac cisnienia o tej samej porze. Nie jest wskazane przeprowadzanie pomiaru w pozycji lezacej lub tuz przed snem - cisnienie bardzo spada.

Dziewczyny,
co do ZIELONEJ HERBATY rozmawiałam o tym z moją gin bo ja uwielbiam zieloną herbatę. wręcz mi ją zaleciła!!! powiedziała, że jest idelanym zamienikiem kawy i dobrze wpływa na organizm kobiety! także bez obaw PIJCIE!!

Zielonej herbaty nie nalezy pic bedac w ciazy ze wzgledu na duza zawartosc grzybow. W ogole nie nalezy przesadzac z zielona herbata.

Dziewczyny, sny są odzwierciedleń naszych lęków, marzeń i pragnień.
Poza tym często wszystko działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni, więc głowa do góry i myśleć POZYTYWNIE!!
A i sny będą piękniejsze;-)

Aniołku, słyszałam, że tego typu krwiaki często się wchłaniają, więc odpoczywaj, uśmiechaj się częściej i będzie dobrze!!:tak:

Racja! W sprawie snow i krwiakow. My wykryto 3 krwiaki. Mysle, ze juz sie wchlaniaja bo od tygodnia nie pojawilo mi sie zadne plamienie.

Poza tym brzuch mi rosnie. Co jakis czas mnie cos pobolewa, ale poza tym czuje sie swietnie.:-)

reklama
ej dziewczyny jesli ona czuje ruchy swojej fasolki to niech się tym cieszy skoro już w to wierzy nie odbierajmy nadzei i takiej radości.:tak:

A ja dalej jestem bez mdłości i czuję się dobrze, tylko te upławy mnie martwią w pon robię badania krwi i moczu to odrazu pojde do gin.... :-(

jeszcze nie dawno nie wierzylam ze jestem w ciazy bo zadnych nie mam objawow... ale jak ostatnio zobaczylam na usg bijace serce fasolki to uwierzylam (2 tyg temu):-D

mój mąż dał mi na iemininowy prezent zdjecie w ramce zeby powiesic na scianie (fotka z wesela)... ehhh i osttani dzis dzien praktyk. wczoraj bylam na poprawce i zdalam. jeszcze tylko 3 wpisy musze zalatwic :/

Do góry