reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja niedawno robilam badanie krwi i moczu ina moje szczescie wszytko mam w normach noo moze poza krrzepliwoscia krwi ale na to biore zastrzyki

reklama
Iza witamy:), napisz coś o sobie.

Alfa - jakbym o sobie czytała, hłe, hłe

Netula - no ja niestety mam bakterie w moczu, ale przeżyję, tylko ciagle do kibelka latam:)

Ewka czy już Ci zyczyłam, aby Twoje bobo nr 2 nie było tradycjonalistą i przełamało rodzinną tradycję?;-):tak:

hej dziewczyny, straaaaasznie dawno mnie tu nie było.
Pod koniec sierpnia byłam ma usg, wszystko ok, serduszko biło. Jedynie co, to ja się czuję fatalnie, jestem strasznie słaba, mam okropne migreny, zawroty głowy, omdlenia no i oczywiście mdłości, ostatnio znów pierwsi dają o sobie znać.
Tym bardziej jestem zdumiona tymi objawami, bo z pierwszą ciąża przez pierwsze 3 miesiące nie miałam żadnych objawów.

Robiłam wyniki krwi (do lekarza idę dopiero 24 września) z tego co jest napisane, wszystko albo jest na granicy norm albo znacznie poniżej, jak np płytki krwi :(
czy wy też macie słabe wyniki krwi, podobno w ciąży są gorsze?
alfa ja mam słabe wyniki i moja mi przepisała żelazo razem z kwasem foliowym ale niestety tak wymiotuje od takiego żelaza w tabletkach że ginka mi powiedziała że jeśli będę miała jakieś objawy nie pożądane od tych leków to mam je odstawić i brać sam kwas foliowy bo nie mam za dobrych wyników ale są na granicy normy więc podobnie jak u ciebie. Ja brałam tyle leków na podtrzymanie ciąży przez ostatnie tygodnie i żadnych witamin mi nie kazała jeszcze brać dopiero jak pójdę 12 października to wtedy coś mi da. Więc się słońce nie martw. Ja np. Jestem bardzo blada dlatego żelazo i wszystkie witaminy staram się zastąpić warzywami i owocami bo pastylki mi nie służą.

Zapomniałam napisać. W ciaży kochane rozrzedza nam się krew, dlatego możemy mieć wiele wyników poniżej normy i są prawidłowe. Nie patrzcie na normy na druczkach.

A jeśli sie wymiotuje od żelaza w tabletkach, to można sprówbować jeść je po posiłku. I uwaga, popijamy tylko wodą.

Ostatnia edycja:
Zapomniałam napisać. W ciaży kochane rozrzedza nam się krew, dlatego możemy mieć wiele wyników poniżej normy i są prawidłowe. Nie patrzcie na normy na druczkach.

A jeśli sie wymiotuje od żelaza w tabletkach, to można sprówbować jeść je po posiłku. I uwaga, popijamy tylko wodą.
studiujaca mama sprawdzałam te metody raz przed innym razem po i nic. wiem słońce ja zawsze prawie popijam wodą. wymiotowałam jak kot czułam się tak jak bym piła z 2 tygodnie i dochodziła do siebie najgorsze było to że nie mogłam prowadzić auta bo była masakra.

Terapia żelazem w ogóle jest okropna. Wiem, bo jestem stary anemik.Natka pietruszki ma dużo żelaza - tak leczyli niedobór przez tabletkami lekarze. Może tego spróbuj. Współczuję kochana.

U mnie dziś kiepski nastrój:-( Od dwóch dni czuję kłucie w pochwie - to jest trudne do opisania, takie jakby kłucie igłą z prawej strony. Nie mam żadnych brzydkich upławów, żadnej krwi itp, ale to taki rodzaj bólu, którego jeszcze nie odczuwałam, więc mnie niepokoi. Do lekarza wybieram się w środę dopiero, a przede mną długa podróż na drugi koniec Polski...

Odczuwacie może coś takiego? Może to tylko jakieś nerwobóle, nie chcę się denerwować niepotrzebnie.

iza813 witamy w naszym gronie. Napisz na kiedy masz termin i w ogole cos o sobie.

Dziewczyny jesli aniolek wierzy, ze to ruchy malenstwa i faktycznie pochodzi z rodziny z umiejetnosciami paranormalnymi to nie komentujcie tego, niech sie cieszy swoja ciaza. Kazda z nas na pewno chcialaby poczuc maluszka tak szybko jak to mozliwe.
Milego weekendu wszystkim brzuchatym.

reklama
moja ciaza jest zagrozona poronieniem:-( na razie czuje sie dobrze,jestem troche senna,mam mlodosci i zaczynaja mnie pobolewac piersi,to tyle,mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku:-)

Do góry