reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

karola jasne ze w kwietniu bedziemy nasze babaski tulic! musimy w to mocno wierzyc i sie cieczyc! ja tez wyplakalam morze lez przez to ze dwa razy poronilam, i myslalam ze juz sie nie uda! a tu popatrz! jasne ze tez sie boje, ale tak bardzo sie ciesze i mam dobre przeczucie tym razem, takze bedzie wszystko dobrze, musi byc:happy: i fajnie ze sie wszystkie wspieramy i trzymamy kciuki:-)

reklama
wiecie, co do ginów, to sa bardzo różni. Nie wierzę, aby lekarz był dobrym lekarzem tylko jak mu sie zapłaci. I NIGDY nie jest tak, ze nie robi się usg, bo nie ma funduszy. Kurcze, jestem na 5 roku medycyny, wiele czasu spędziłam w szpitalach, w to na pewno nie uwierzę.

ewka84 - haha, dobre to z tym sloniem, jak ja nadal tak bede jadla jak teraz jem to tez skoncze jak slon! apetyt mam nadal taki ze szok:szok::szok: a co do tych badan to jakas przewrazliwiona chyba jestem, ale to genetyczne jeszcze zrobie a potem to juz bede robila tylko te co stoja w programie i zadnych dodatkowych
studiujacamama - zgadzam sie z toba, ja chodze za darmo do lekarza i moja gin jest super, moze sprzet ma nienajlepszy (lecz czeka na nowy) ale babe do rany przyloz i pomogla mi duzo

bardzo mądra kobita, też jeszcze nie byłam na usg i wcale mi sie nie śpieszy, jak tylko jest oki to nie trzeba go podglądać:)

zgadzam się z Tobą,
rozumiem dziewczyny, które miały wcześniej problemy ciążowe, wtedy trzeba często "kontrolować" dzidzię, ale kiedy wszystko przebiega prawidłowo to nie ma co tak latać na to usg jak z pęcherzem,
ja mama zamiar robić tylko te 3 obowiązkowe czyli na początku każdego trymestru,
w środę 23 września mam to pierwsze ważne :) przy okazji poproszę o genetyczne, nie mogę się doczekać :-)

PS. ILONKA, 13x13 gdzie jesteście??????????
Dawno Was nie było dziewczyny, piszcie co u Was słychać?

w sumie to powinnam dodac ze chodze do niemieckiego lekarza i tu sa wszyscy za darmo, tzn placi za to twoja kasa chorych, a w polsce to trzeba prywatnie chodzic i placic samemu chyba, bo takich co placi kasa chorych to chyba nie ma:confused:

reklama
W PL na kasę chorych są, ale jak dzwoniłam 25sierpnia to mi wyznaczyli termin 19 lub 22 października:szok: więc idę prywatnie;-)
ja nie mam takich problemów, do ginki na NFZ umawiam się z dnia na dzień,
mają też USG i może mi zrobić sama jak jest potrzeba,
tylko mam zastrzeżenia do jej usług, a do jakości USG jeszcze większe
teraz naprzepisywała mi leków na infekcję w moczu, a powtórzyłam sobie badanie prywatnie, mój ślubny właśnie mi przez telefon powiedział co tam wyczytał bo odebrał wynik i najprawdopodobniej jest ok, ale muszę jeszcze sama zobaczyć i porównać i dam wam znać,
najprawdopodobniej brałabym te leki bez potrzeby

Do góry