reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Jestem nowa na tym forum, ale przebrnęłam przez wszystkie 110 stron, więc troszke Was już poznałam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło :) Przesyłam buziaki dla wszystkich malutkich fasolek :*

Witaj, szczerze mówiąc to mi by się nie chciało tyle przerabiać, mam problem z kilkoma stronami a co dopiero 110:szok:Złoty medal dla Ciebie kobieto:tak:

odezwę się jak wrócę od ginki:)

no i??

Czesc dziewczynki:-D
:tak:
Niewiem czy mnie pamietacie więc sie przypomnę

Pamiętamy, pamiętamy, ale nie zostawiaj nas już na tak długo :no:

Byłam u ginka i opowiedział mi o zdarzeniu. Dyżur 3 w nocy wpada kobieta w 23 tc i chce ze łazmi w oczach usg bo UWAGA zrobiła w nocy kupę a zawsze robi w dzień:eek::eek::eek::eek: a naczytała sie w necie ze to może oznaczać że dziecku nie bije serce i położyło sie na jelitach i stąd ta kupa. Dziewczyny -mam nadzieję że my nie będziemy kiedyś przedmiotem lekarskich anegdot bo ta mnie zwaliła z nóg -ze śmiechu:-)

Nie wiem czy śmiać się czy płakać :szok:

ja po nie przespanej nocce, wialo, lalo, burza z piorunami nad moim domem, kapalo z okna na lozko, ze musielismy przesunac na srodek sypialni, do tego obudzilam sie za wczesnie :eek: i juz chce wracac do wyra!!

Oby to ostatnia taka przygoda :-)

Ja teraz odpoczywam bo dniu spędzonym na działce, jak tylko mały się obudzi jedziemy jeszcze na kilka godzin, póki co obejrze sobie powtórki "Magdy M" i pojem troche naleśników z serem, mniaaaam :-)

reklama
ja sobie kupiłam dzisiaj spodnie lniane o rozmiar większe :) już tak na zapas bo w moją M już się nie mieszczę a jem 'normalnie' ale widzę że przytyłam :wściekła/y: ale co tam ważniejsza jest fasolka :) w pon idę do szpitala na badanie mojego guza czy co to wogóle jest :-(

Ja piszę dzisiaj aby się z Wami pożegnać :-( Niestety nasza trwająca miesiąc radość właśnie się skończyła. Dzisiaj straciliśmy nasze maleństwo :-:)-:)-(

Aneczko, strasznie mi przykro, nie wiem co powiedziec... Placz jesli tego potrzebujesz, szukaj w mezu wsparcia, w koncu nawet ten bol uda Ci sie troche ukoic... zacznijcie sie starac znowu jak najszybciej, mysle, ze nowa fasolka pomoze Ci latwiej pogodzic sie ze strata...

studjujacamamo miłościwie nam panująca minister zdrowia planuje wprowadzić rozporządzenie, w skrócie chodzi o to, że bedzikowe nie będzie jak dotąd dla każdego dziecka tylko dla dziecka które najpóżniej od 10 TC było pod kontrolą lekarza... tyle wiem, z neta, bo projektu tego rozporządzenia nie czytałam...

A ja gdzies czytalam, ze chca zrobic tak zeby becikowe nie przyslugiwalo jesli ma sie dochod na czlonka rodziny wyzszy niz costam... nie wiem czy to juz weszlo czy dopiero jest w planach, ale mnie to denerwuje
:wściekła/y:

Mnie za to dziś szefowa zaczęła wytykać moją ciążę i żądać zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży itp. Grrr!!!:wściekła/y: Niech się wypcha swoim wytykaniem! Ja tam jestem szczęśliwa! Tylko mi humor zepsuła, zdenerwowała i było mi później cały dzień bardzo niedobrze :baffled: Teraz wreszcie w domciu i będę odpoczywać :tak:

Czemu szefowa wytyka Ci ciaze? Nie rozumiem...

ja sobie kupiłam dzisiaj spodnie lniane o rozmiar większe :) już tak na zapas bo w moją M już się nie mieszczę a jem 'normalnie' ale widzę że przytyłam :wściekła/y: ale co tam ważniejsza jest fasolka :) w pon idę do szpitala na badanie mojego guza czy co to wogóle jest :-(

Kurcze, ja tez jem normalnie (z wyjatkiem tego ze duuuzo czesciej niz wczesniej), a nadal waze tyle co wczesniej. Powinnam juz przytyc? w sumie to dopiero (albo moze juz?!) 9ty tydz... Jak to jest w reszty dziewczyn? Znowu mam powod to myslenia. We wtorek ide do gin to sie pewnie wszystkiego i tak dowiem, ale do wtorku jeszcze daleko. Zaraz musze neta przeszukac, ale dzieki za Wasze odp :)

Dziewczyny a czy to zaswiadczenie jest naprawde konieczne? Ja jestem na L4 juz drugi miesiac, lekarz do konca I trymestru kazal mi lezec. Mojego szefa poinformowalam jak bylam w 6 tygodniu, prezesa poinformowalam mailowo (czesc moich obowiazkow on bezposrednio rozlicza). Nie zanosilam do pracy zadnego zaswiadczenia - jedynie mąż zanosi moje zwolnienia. Ostatnią wyplate dostalam pełną, przy czym na pasku płacowym miałam wyraźnie napisane: "zwolnienie chorobowe, ciąża".

Czy musze zatem dostarczac jeszcze jakies zaswiadczenia?

na L4 jest napewno napisane B :-D i to wystarczy

ja mam takie napady glodu ze szok :-(

Kurcze, ja tez jem normalnie (z wyjatkiem tego ze duuuzo czesciej niz wczesniej), a nadal waze tyle co wczesniej. Powinnam juz przytyc? w sumie to dopiero (albo moze juz?!) 9ty tydz... Jak to jest w reszty dziewczyn? Znowu mam powod to myslenia. We wtorek ide do gin to sie pewnie wszystkiego i tak dowiem, ale do wtorku jeszcze daleko. Zaraz musze neta przeszukac, ale dzieki za Wasze odp :)

Nie masz czym się martwić :). Ja jak się okazało ważę o 2 kg mniej niż przed ciążą, a też jestem w 9 tygodniu ciąży. Każdy organizm jest inny. Ja tam się cieszę, że nie tyje....aczkolwiek guzik u spodni muszę już rozpinać i w stanik się nie mieszcze.....
Założę się, że i Tobie, tam gdzie trzeba, przybyło centymetrów :tak:

Hej dziewuszki:-)
Jak mija wieczór moje dziecię już powoli zaczyna mieszac mamie w żołądku -ostatnim tchem zobaczę co u Was.
Jeśli chodzi o ubrania -to jeszcze sie mieszczę ale jak będę kupowała spodnie to takie z gumą w pasie -nie będę przecież co chwilę nowych, większych szukać. A bluzki to i tak wszystkie ostatnio ciążowe były w modzie (odcinane pod biustem) więc trochę tego mam.
Póki co też nie przytyłam dalej jest 53,5 ale nie będę panikowała jak te 2 kg które mi się należą w pierwszym trymestrze dostanę -w końcu jeszcze 4 tygodnie:-)

Mycha
trzymam kciuki żeby koszmary Ci przeszły -swoja drogą to dziwne że masz za sobą udane ciąże i teraz masz stresa -powinnaś wiedzieć kochana że wszystko będzie dobrze:tak: a w snach działa podświadomość -w dzień się martwisz i zmory wychodzą w nocy -spróbuj się jeden dzień wyluzować może i noc będzie spokojniejsza wtedy?

Wronka no niestety tak to jest jak ktoś nie bierze na serio wszystkich wyczytanych w necie bzdór:wściekła/y: wiem że jest to źródło naprawdę ciekawych informacji ale jeśli ktoś nie ma dystansu do bajek nie powinien zytać takich rzeczy -a już na pewno wystrzegać się durnych forów:tak:

Kwiatuszek cieszę się ze poprawił Ci się humor po anegdocie:-)

Kici słusznie -oże Ci naskoczyć hahaha:-D:-D:-D świetnie ze wyniki masz i są dobre -to najważniejsze:tak:

Barasia witaj w oliwkowym klubie:-)

Toola
nie zazdroszczę burzy -u nas się zanosiło ale tylko postraszyło deszczem. I dobrze bo burzy się boję jak diabli:eek:

Ella1
ja mam zwolnienie na B wiec wiadomo ze jestem w ciąży a i szefowi powiedziałam wiec nie ma problemu a zaświadczenie -od świstek z pieczątką danymi i tygodniem ciąży.

Justys moze za dużo siedzisz i się garbisz? mnie tak bolały plecy jak w pracy przy biurku siedziałam -teraz jest lepiej bo się cały dzień poruszam trochę a nie 8h w bezruchu:crazy:

Dagsila są lekarze i "lekarze" -dobrze że trafiłaś w końcu na lekarza:-)

Forget me not nie jest konieczne jak masz L4 ale w sumie można donieść na wszelki wypadek i zawsze w razie w się przyda np jak już pasów nie będziemy zapinały:-) ja tam kwity przy sobei noszę

Madzia1978
to ja pytałam o hydroxyzynę. No skoro lekarz wypisał... ja taki punkt będę miała za 3 tygodnie. Oprócz duphastonu i witamin nie biorę nic -chyba ze nospę sporadycznie (do tej pory dokładnie 3 w sumie) bo lekom nie wierzę:no:

Aga2010
współczuję zgagi -miałam przy wymiotach -tragedia. Possałam trochę manti bo myślałam że zejdę:baffled::baffled::baffled: u nie wiem czy by mi sie chciało takie składanki robić:-)

Aniez ja w pracy większość z 8h przy kompie a teraz lekarz powiedział zeby ograniczyć. Słyszałam że z jednej strony nie jest znany wpływ na dziecko a z drugiej codzi o to zeby sie ruszać a nie dupskiem utkwić przed kompem na dobre:-) ale skoro są taie zalecenia to coś w tym jest

Coyote naleśniki? hmm dobrze że wspomniałaś już wiem co S na kolację zrobi dla żonki i dziecka:-):-):-):-):-)

Lady czekam na wiści z badań -może to nic takiego i zniknie -w ciązy różne rzeczy raz są widzialne raz niewidzialne:tak:

Olapolap witaj jak samopoczucie?

Sospettosa racja -ktoś je to tyje ktoś ma mdłości to nie tyje. Dziecko to mały wampir energetyczny i nawet bez mdłości można schudnąć -nie ma co robić zagadnienia i problemu z natury:tak:

Ewka84 dobrze ze wszystko dobrze:tak::tak::tak:

Pozostałe dziewczyny pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści.
Uciekam do wanny -do jutra :-)

Hejka!
Dziewczyny nie piszcie tyle proszę !!!!!!!!!!
Płakać mi się chcę, że nie mam neta w pracy...
13x 13..niesamoita historia z kupa......:-))))
O jej!!!!
Witam nowa dziewczynke!!!!( zapomnialam nicka violin???)
Lece ogladac przyjaciol i polozyc sie bo plecy mnie bola
A propos pracy przed kompem w pracy siedzie 7 godzin no i w domu kolejne 5...Ups......Musze sie ograniczac....
PApapappa kochan

reklama
Ilona, Ty pewnie bardziej zorientowana jestes niz ja... Powiedz mi jak to jest z ochrona nas przed zwolnieniem? Tzn czy moga? a jak nie, to od kiedy nie? bo nigdzie nie moge tega znalesc, a szefa mam jakiego mam, wiec nie wiem czy mi jakiegos numeru nie zechce wywinac, a w zwiazku z tym jeszcze mu nie mowilam o moim szczesciu. Teraz ide na tydz urlopy, ale kiedys musze mu powiedziec, bo przeciez niedlugo bedzie widac (juz nie moge sie doczekac tegi brzuszka i tak strasznie zazdroszcze dziewczynom, ktore je juz maja!!).
Pozdr dla wszystkich przyszlych mam!!

Do góry