reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosienka, co Wy z tym zatruciami u psów macie, może ktoś Wam specjalnie coś podkłada ? A co Mati ma za problem z plecami ?

MamoPaulinki
, najważniejsze, że będziecie mieli własny kąt, przestrzen i świeże powietrze dla P...remonty mogą się rozłożyć na kilka miesięcy czy lat...

Aniez, ja też się chętnie przyuczę do tego torcicha :-)

Aniam, podbijam pytanie Wronki...

Monia to u WAs rarytasy na świeta...

tia, od wtorku partiami do kosza wyrzucam...nie przejedliśmy wszystkiego, D chyba na majówkę się odchudza, bo nie daje rady :-) nigdy więcej...

święta nawet nie wiem kiedy minęly, w lany poniedziałek była u nas istna powódź...wojna z sąsiadami na węże ogrodnicze była, dziewczyny miały radochę, a ja kwiatków nie musiałam podlewac :-)...we wtorek cią dalszy powodzi - tym razem zaliczyliśmy taaaaką ulewę, że firmę w której pracuję zalało, także dobytek ratowaliśmy do nocy :-/...dziś byłam z H u laryngologa, bo trzeba rozpocząć akcję przyśpieszania wycięcia migdała - więc mamy ponowne badania słuchu na tapecie...

od dwóch dni staram się wysłać do US rozliczenie podatkowe za 2013 r., najpierw musiałam ściągnąć 3 programy, bo dwa pierwsze nie pozwoliły mi wybrać organizacji pożytku publicznego (a wiadomo jaką chciałam). Udało się przy 3 programie. Od wczoraj wysyłam elektronicznie rozliczony pit i wiecznie dostaję jakieś błędy. A teraz jak w końcu się udało, to nie chce mi wydrukowac potwierdzenia, że wysłałam....wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...i co roku to samo...ja wcale się nie dziwię, że ludzie wciąz zawożą pity do US lub wysyłają listownie...bo to po prostu mniej czasu i nerwów kosztuje. ot mój wniosek na przyszłość...

pozdrawiam Was wieczornie, wciąż czekając na potwierdzenie :-/

reklama
Wronka - my komercyjnie po Warszawsku do zakopca lecimy :-D 6 lat mnie tam nie było trzeba oblukać te centra handlowe na głownym deptaku .. ale 5 km od mieszkamy .
Tam ludzie mają całą chatę do wynajęcia , moi znajomi zawsze klepią na maj i listopad , ale oblukam teren , bo może by tam kiedyś jakiś spęd strzelić . Facet ma owce , zadupie totalne :tak: i ceny śmieszne bo nocleg 25 zeta dorosły 20 dziecko :tak:

Gosieńko - nie wiem co z ta pocztą he he :-D:-D A Mateuszkowi basen się przyda na bank .

Szymek po piłce , dzieć szczęścliwy , zajęcia super , kasa śmieszna - aż 30 zeta miesięcznie składki , od września treningi na hali 2-3 razy w tyg .
W sierpniu jakieś testy na motorykę mają być . :-D:-D
Tu chyba do Kittek T musze się uśmiechnąć , co by mi naświetlił o co kaman :-D bo ja to ciemna jak tabaka w rogu :tak:

mamopaulinki tam chyba jakaś pani starsza mieszkała sądząc po wystroju ?

filonka - no ważne aby za bardzo gipsu nie obciążał, ale muszę przyznać, że tatuś w sumie sprytny ;-)

monia - no ja wysłałam pocztą poleconą PIT bo też zawsze mam problem z wysłaniem on-line :-) no ale plus taki, że nie muszę łazić na pocztę i stać w kolejce, bo daje list w pracy takiemu panu co pocztą u nas rządzi wychodzącą ;-) a że mam z nim dobre układy, to znaczki firmowe przykleja :-D

Gosienko - odebrałaś paczkę? bo status jest, że dostarczona :-D zawartość cała?

Hej ;-)

Jako matka dalam dzisiaj ciała ;-(. Boryś ma eko bal dzisiaj i dzieci miały mieć jakieś eko stroje, no a ja oczywiscie zupelnie zapomniałam. W zasadzie przypomniało mi sie 5 min. przed wyjsciem, więc jedyne co mogłam wymyślić to zrobilam mu pelerynę z worka do śmieci, a,że ostatnio byliśmy w Mc to do Happy meala wybrał sobie maskę Batmana, więc bedzie niebieskim batmanem. Co prawda w sztani widzialam dzieci w ogóle bez przebrania, także byli tacy co pewnie też zapomnieli o balu. Gosieńka no widzisz, jakis bilobil na bank mi sie przyda :tak:

aniam....sama jestem ciekwa tych sklepów z Zakopcu, slyszalam ,ze turysci narzekają,ze to juz nie to samo turystyczno-goralskie miasto, przez te markety straciło swoj urok. Milego wypoczynku zatem ;-)

Monia....miałam ten sam problem z wyborem oprogramowania do pitów, tez wszędzie narzucali mi komu przekazac 1%, maskara jakaś. Poza tym ja pity zawsze albo wysylam poczta, albo T jak ma czas to do US popdrzuci, jakoś to elektroniczne przesylanie do mnie nie przemawia hehehe

Ok, spadam chatę ogarnąć, bo jutro jadę na działkę, muszę zakupić pelargonie w Leroy Merlin, bo juz się pokazały i bedę dłubac w ziemi jutro ;-)

A ja mam w pracy gościa specjalnego :) Bartula w nocy kasłał strasznie, do 2:00 się męczył, więc go wzięłam do pracy, coby mamy o poranku nie budzić, ale koło 11:00 go odstawię, bo nic nie zrobię... ręce są wszędzie :p

dvvczaaaaaaaqqeeeeeettttttrxxxxxxxxeoooooooooooooooooooooooo (to pisałem ja... Bartuś :p)

Filonka- on jest bardzo szczupły :p waży więcej, bo mierzy więcej :) jakby ważył mniej, to by była niedowaga ;) ja TV też nie oglądam, ale we Wrocku mieszkam i studiowałam filologię polską, to już z rana wieści mnie dopadły... smutek przeszedł, melancholia została.

Monia- miałam ten sam problem, ale szybko go obeszłam :p
Monia, Gosieńka, Wronka (o ile się podłączysz)- czyli będziemy miały szkolenie z torcika, czyli Piekielna Kuchnia wg Aniezowej buhahahahahaha
Aniam- widzisz, a twierdziłaś, że Szymek piłki nie lubi :) oprócz mojego męża nie znam chłopa, co nie lubił w to grać w dzieciństwie... dobra... mój brat jeszcze się kwalifikuje, ale pierwszy gustuje w rajdach i pływaniu, drugi w tenisie i maratonach (w maju biegnie w Poznaniu więc 4.05 kciuki proszę zaciskać), co ich poniekąd tłumaczy :)
Wronka- no to dałaś ciała hehehehe... za mało magnezu może :p Kuba dzisiaj ma dzień piosenki ludowej i z rana za białą koszulą po domu ganiałam, a mam bajzel, bo ostatni pokój się pomalował :)
Jeśli chodzi o remont, to może być i na Twoją cześć... hehehehe chociaż to mieszkanie już błagało o odświeżenie... teraz muszę roletę do kuchni zamówić, bo tam idzie się ugotować... masakra jakaś z tym słońcem.

Muszę kończyć, bo mi się wszystkie szafki "same" otwierają i zamykają :p

Aniez porządek bedziesz miała w papierach :-D:-D Może jakąś nową strategię marketingu dla firmy chłopak opracuje :-D

Wronka ano ponoć tak jest , chociaż ja i tak zakopane lubię , cena przejazdu kolejką na kasprowy za to mnie zwaliła z nóg . 55 normalny , 45 ulgowy ... krótko mówiąc och....li . za to to ja so bie pojadę na słowacje , wygrzeję dupę kilka godzin na termach i jeszcze mi na lepszą góralską knajpę zostanie :tak:

Ciepełko jest , buzia się cieszy :tak:

Aniez - bramki do ogródka muszę nabyć :-D:-D Trzeba chłppaków nad morzem wysłać do T Kittkowej :-D:-D to go zamęczą

Dzieńdoberek :-)

Witam się z kawką, przed chwilą do domu wróciłam, obkupiłam się w kwiatki i za chwilę zmykam je sadzić bo pogoda dzisiaj u nas cudna:tak:

Aniez mam tylko nadzieję że garami nie będziesz rzucać jak nam się coś nie uda ;-):-D to jeszcze zrobimy tort imieninowy dla Moni jak tyle rąk do pracy będzie :-) Zdrówka dla Bartusia oby to nic poważnego. Za twojego brata trzymam kciuki, też kiedyś miałam marzenie aby w maratonie pobiec :zawstydzona/y:

Wronka ha ha ha a nie mówiłam, następnym razem na urodziny coś z lecytynką dostaniesz ;-) A nie jesteś gościem specjalnym ;-) u mnie każdy kto przyjeżdża traktowany jest jak członek rodziny :-) trawy na zielono to nie będę malować :-D ale kosić niestety tak bo niedługo będzie po kolana :zawstydzona/y: Jeszcze mi się przypomniało, na czas przyjazdu diety idą do szuflady potem sobie na siłkę pójdziesz albo najwyżej będziemy w nocy na trampolinie skakać :-D

Kici przesyłka dotarła cała :tak:jutro będę działać ;-)

Aniam tobie tylko sklepy w głowie ;-):-D po górach sobie pochodźcie, albo po dolinach. Zazdroszcze wam bo też bym Tary chciała zobaczyć więc dogaduj się tam i może jakieś spotkanko wykombinujemy :tak: Super że Szymkowi się zajęcia z piłki spodobały:tak:

Monia tym razem to S zawinił ale to dłuższa historia . U Mateusza na bilansie wyszło że ma skoliozę odcinka lędźwiowego :-( Mówisz że Daniel 666 chce się lansować na naszej wiosce, jakaś ławeczka przy sklepie stoi, Aniez z Aniam ją sprawdziły ;-) tylko znając D na pewno sobie kogoś zapozna byleby do domu nikogo nie zaprosił :-D
&&& za badanie słuchu Hanki i aby termin się przyspieszył.

Filonka ja na razie ogród kwiatowy ogarniam, warzywny jeszcze w rozsypce, chociaż dzisiaj podobno mają pracownicy przyjechać ziemię rozplanować i ogrodzenie założyć, ale jeszcze ich nie ma więc...

Dorotko fajny mały biały domek :-) a stodoła niczego sobie, na bank coś tam wymyślicie :tak:Plany się nie zmieniły i niedziela nadal aktualna, już mi się buźka uśmiecha:-)

Uciekam kwiaty sadzić bo mam czas tylko do 13 , potem po ferajnę, Emilo ma angielski w Rio a jak zjedziemy to zaprosił sobie kolegę na weekend więc z trójeczki zrobi się czwóreczka :-D

Miłego dnia kobietki

Gosieńko- Piekielna Kuchnia :p za damską wersję Gordona będę robić :-p nie Kuchenne Rewolucje :laugh2:także nie będę rzucać garami, a co najwyżej "mięsem" hahahaha

Kici- no ja nie wiem, jak te 6 h ma nie padać... tzn. dzisiaj u nas nie padało od rana :)

więc &&& coby moje chłopaki na piłkę poczłapały bez większego problemu :) buty są :D

Aniam- jak na razie to on spsuł mi urządzenie wielofunkcyjne i teraz mogę wnioskować o nowe :p żartuję, kable po-odłączał, ale w pierwszej chwili spanikowałam :D

Królewicza odstawiłam do babci i jakoś tak cicho i spokojnie się tu zrobiło :( wesołek z niego :)

Niech mnie ktoś oświeci, kiedy się kupuje goździki ogrodowe, szukam różowych i nie ma... wie ktoś? Bo ja się na badylach kompletnie nie znam...

reklama
Hejka, ja tylko na chwile. Od wczoraj na patologii leze i oprocz odlezyn nic z tego lezenia nie wynika. Zoladek mi juz do kregoslupa przyrosl bo od wvzorajszej kolacji tylko wode mi wolno. Dzis ma sie maly urodzic taka czy inna droga.

Do góry