reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Mamusiu rehabilitacja pomoże, plus odpowiednie układanie i noszenie ale to powinni Ci pokazać:tak:
Basiu jak ja Ci zazdroszczę... ja nie mam takiej chwilki dla siebie:no: Co do języka to nic mi się nie stało, po prostu kolejną anginę przechodzę, ten języczek w gardle tak mi spuchł, że nie mogłam przełykać, teraz już ok:tak: A dojazdy to w tej chwili do przedszkola zajmują mi godzinę bo to z jednego końca miasta na drugi. Ze wsi będę dojeżdżać ok 45 min:tak: przystanek mam blisko domu. A inna zmiana to taka, że Paulinka będzie chodzić od września do prywatnego przedszkola, które otwiera właścicielka centrum terapii, gdzie chodzimy od 2,5 roku. Mało tego to co teraz płacimy (wszystkie 4 godz terapii tygodniowo) będzie miała za free jak i cały pobyt, wyżywienie plus rehabilitację:tak: A wszystko sfinansują z subwencji. A ja będę ją zawozić w jedno miejsce ;-) Szkoła państwowa może wydać subwencję na co chce, np na rachunki za prąd, pensje, remont a prywatna musi się rozliczyć z każdej złotówki i ma ona iść na konkretne dziecko. To tyle co załatwiliśmy ostatnio jak nas nie było;)
Kittek mam nadzieję, że uratujecie tuje, szkoda by było tylu drzewek.
Aniam widzę, że wolontariat uskuteczniacie, suuuuper:tak:

reklama
Mamopaulinki od dwóch lat :tak:

Kittek oby wsio przetrwało . Kurde oby T dał radę pociagnąć do terminu operacji .
Chociaż ta robota mu nie pomaga ehhh kurde młody chłopak , moją teściową rozumiem bo ponad 7 dyszek ma .

My dziś taras ogarnialiśmy cały dzień . darmowa siłka więc była .

Witam się poniedziałkowo. Dzisiaj w pracy mam pomocnika, bo wczoraj Q rzygał jak kot popołudniu. Struł się czymś... :eek: więc do przedszkola go nie puściłam. dzisiaj czuje się już lepiej, ale jest osłabiony.

isabela tak oczywiście że po angielsku ;-) co nie zmienia faktu, że angielski w wykonaniu hindusów brzmi dalej jak hinduski :-D

Gosienko - no mogłam od razu pomyśleć, że przecież Twój małż to obcykany na maxa w te klocki ;-)

aniam - Q bardzo się podoba Twój robak w sygnaturce.

mamusiu - nie dziwie się, że się martwiłaś... ciekawe zatem na jakiej podstawie ta pielęgniarka wysnuła takie wnioski :eek:

kittek - mam nadzieję, że Tomkowi się poprawi. a czy wesoło... jeśli chodzi o tłumaczenie czegokolwiek hindusom to makabra... ciągle przytakują, że kumają, a potem przepraszają, ze żyją bo zrobili coś źle... już od kilku lat z nimi współpracuję w innym projekcie i cały czas jest to samo :-)

Dzieńdoberek :-)

Fajną niedzielę mieliśmy. Z Mateuszkiem i Helenką zrobiliśmy rundę Sokołowiec-Częstochowa-Bełchatów- Sokołowiec ;-):-) Dorotko. Izka super było się spotkać i pogadać , szkoda że tak krótko ale jak to ja zawsze w biegu :zawstydzona/y:

Dorotko muszę to napisać bo ty wiesz że ja Paulinkę ostatnio widziałam w zeszłym roku i jestem w wielkim szoku jakie ona postępy zrobiła zwłaszcza w mowie , mała gaduła z niej i śmieszek kochany. Mateuszek nawet stwierdził że podobnie uparta jest jak Helenka;-) Wiem też z czym się borykacie i co was niepokoi , dla mnie to są tematy nieznane i czasami nie wiem co mam ci doradzić mogę jedynie trzymać kciuki aby Paulinka nadal robiła takie postępy bo jest to efekt waszej ciężkiej pracy a ciebie mega mocno przytulam bo dzielna z ciebie babka , super ciepły człowiek i nic więcej nie napiszę bo wystarczy że za oknem mokro...
Następnym razem to się już u was na wsi zameldujemy :-)

Izka mam nadzieję że Tośce nic się nie rozwinęło i wczoraj była tylko mega zmęczona.

Kici zdrówka dla pana Kuby .

Kittek oby tuje doszły do siebie, maskara jakaś :no: Zdrowia dla T , umęczy go ta noga:-(

Aniam pan Heniu będzie wniebowzięty jak cię zobaczy :-D:-D:-D Fotki dzieciaków super:tak:

Basia super że Wiktor się rozgaduje :-)

Pogoda do bani, pada, nic w ogrodzie nie mogę robić :-( dodatkowo wszędzie dookoła posiany jest rzepak a ja na bank mam na niego alergię :wściekła/y: kaszel mnie męczy, oczy załzawione i katar się pojawił :-( I co ja biedny żuczek mam zrobić :rofl2: Pozostaje mi zrobienie ognia bo w domu zimnica i może jakąś książkę poczytam :tak:

Miłego dnia

Hejka, dzis wychodzimy ze szpitala. Mlody urodzil sie w pt przez CC. Ze szpitala jestem mega zadowolona mimo kosztu, warto bylo:)

Widzialam watek PITow, ja od 3 lat korzystam z programu ze str ministerstwa finansow polecam. Ni zawiesza sie, sprawnie wysyla, potwierdzenie od razu. Proponuje nie sciagac z jakichs dziwnym str czy plyt dolaczonych do gazet tylko wlasni z MF:)

Mamopaulinki, super wiesci. Domku zazdroszcze. Z przedszkolem gratuluje:)

Aga gratulacje i czekamy na foteczki .

Gosieńko oby pogoda się poprawiła , pewnie zaraz do nas dolezie , bo słoneczka to ja tu dziś nie widzę :-(

J mi auto zabrał , bo olej i płyn hamulcowy do wymiany , a mnie cieszy najbardziej to że przy okazji ktoś mi z nim posprząta :-D:-D

reklama
U nas weekend był wesoły i spotkaniowy :) to lubię :)

Bartula miał ostatnią turę urodzinek :) bardzo mu się podobało, bo przyszłedł mały tłum dzieci znajomych, gdzie ja ich z rodzicami upchnęłam, to się do dzisiaj zastanawiam. W każdym razie my się wygadaliśmy, dzieciaki się wyszalały, zaś sąsiedzi jak mniemam leczą globusa :)

Po pierwsze Aga2010 GRATULACJE :) niech się szczęście dobrze chowa :)

Gosieńko- no ja jestem też ładniejsza od pani G. :p jak mniemam (grunt to odrobina skromności).

Dorotka- na pewno dokonacie wyborów najlepszych z możliwych. Dla Paulinki domek jest najlepszą opcją, dla Was także. Widzę, że angina Cię dopadła. Tego paskudztwa to ja wybitnie nie lubię :/

Iza- ależ Bartolini zdrowy jak rybka, tylko coś pyli. On na szczęście w ogóle nie choruje, ale z Kubulkiem różnie bywało. Teraz już jest o niebo lepiej :)

Aniam- ja też, ja też :p auto sprząta się samo... chyba :p

Kittek- no to miałaś roboty z tymi tujami... oby ta praca nie poszła na marne. A T. niech dba o swoje zdrowie!

Basiu- ja mam nadzieję, że 02.05 będę miała wolne :) ale wcześniej myślałam już o początku tygodnia, jednak plany mi padły, ale w sumie może to i lepiej... chociaż kiedy ja urlop wykorzystam to nie mam pojęcia... są pomyśli :)

Monia- Bartek wczoraj o Hanię pytał :) miętę czuje, czy jak...

Lecę, bo za chwilę trzeba żuczka z przedszkola ewakuować... starszy ma jeszcze dzisiaj troszkę zajęć :)

Do góry