reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

WITAJCIE DZIEWCZYNKI WIDZĘ ZE PISZECIE O WADZE. JA MAM 175CM I PRZED CIĄŻĄ WAŻYŁAM 54KG WIĘC MIAŁAM NIEDOWAGĘ TERAZ PRZYTYŁAM 8KG WIĘC JAK NA RAZIE NIE JEST ŹLE. JA TEŻ MOGĘ TYĆ I NIE WAŻNE ILE BĘDZIE NA WADZE NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY ZUZIA BYŁA ZDROWA ALE ZAUWAŻYŁAM ŻE CZYM WIĘCEJ TYJE OSTATNIO TO CIĘŻEJ MI SIĘ ODDYCHA PRZEZ TE NERKI:no::no:.
I JAKOŚ DZIWNIE MNIE DZISIAJ BOLAŁ BRZUCH I KUŁO:no:.
NAPRAWDĘ BRAK MI JUŻ SIŁ , JUTRO JESZCZE MUSZĘ JECHAĆ DO SZKOŁY 120KM W DWIE STRONY NA EGZAMIN I NIESTETY SAMA BO MĄŻ JEDZIE DO PRACY I NIE MA KTO MNIE ZAWIEŚĆ NO ALE CÓŻ MAM NADZIEJĘ ŻE LEPIEJ SIĘ BĘDĘ CZUŁA.

reklama
Asia B a skąd jesteś? dużo przytyłaś? ;)
Aniu, ja jestem z Bielska :-)
Przytyłam od początku ciąży 8 kilo ale dopiero jakoś od 6tego m-ca kg poszły w górę :eek: zrzucić się na pewno zrzuci, tym się nie martwię, ja mam nadzieję jeszcze przybrać choćby do standardowego 12 kg.
Tylko zastanawiam się czy Dzidzia dobrze przybiera, bo jak byłam na ostatnim usg, to gin powiedziała, że Szkrabek jest malutki i następny raz trzeba będzie sprawdzić Jego wagę, bo jest mniejszy niż normalnie powinien być :-(

Karola, powodzenia na egzaminie. Szkoda, że mąż nie może jechać..

Ostatnia edycja:
aniu, ja jestem z bielska :-)
przytyłam od początku ciąży 8 kilo ale dopiero jakoś od 6tego m-ca kg poszły w górę :eek: Zrzucić się na pewno zrzuci, tym się nie martwię, ja mam nadzieję jeszcze przybrać choćby do standardowego 12 kg.
Tylko zastanawiam się czy dzidzia dobrze przybiera, bo jak byłam na ostatnim usg, to gin powiedziała, że szkrabek jest malutki i następny raz trzeba będzie sprawdzić jego wagę, bo jest mniejszy niż normalnie powinien być :-(

asia a nie wierz ile waży bo ja byłam na ostatniej wizycie w 29, 3 dniu i według waszych maluszków to moja jakaś kruszynka bo ważyła tylko 1317gram ale ginka powiedziała że waga niby w normie ale coś mi się wydaje że chyba za mało waży. I sie martwie

Karola, na lekarskim wkleilam cos na temat wagi.
Wedlug tego Twoja Zuzia ma jak najbardziej prawidlowa wage, wiec niemasz co sie stresowac. :tak::tak::tak:
Powodzenia jutro!!!!

Ostatnia edycja:
A ja powoli zaczynam miec w doopie to ile przytylam. Po tych wszystkich przejsciach kazdej z nas coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze najwazniejsze by Dziecko urodzilo sie zdrowe i o czasie. A ile mi kilogramow zostanie po tym to, i ile rozstepow przybedzie - to juz sie nie liczy!!!!!!

Masz rację Katik, to wszystko się nie liczy :) Najważniejsze jest aby nasze maluszki były zdrowe:-)

Dzieki katik przez ten mój skrócony oddech jakoś mam złe myśli ale ginka powiedziała ze zuzi nie zagraża niebezpieczeństwo z powodu tych nerek więc to mnie cieszy ale ja się strasznie męcze muszę chyba do niej wcześniej zadzwonić bo do 1 marca chyba nie wytzrymam bo się zamęczę.
Niunia za jutro nie dziękuję , to mój ostatni oegzaminociaż to mnie w tej sesji na szczęście wszystkie mam zaliczone w pierwszych terminach więc chociaż to mnie cieszy.

asia a nie wierz ile waży bo ja byłam na ostatniej wizycie w 29, 3 dniu i według waszych maluszków to moja jakaś kruszynka bo ważyła tylko 1317gram ale ginka powiedziała że waga niby w normie ale coś mi się wydaje że chyba za mało waży. I sie martwie
Karola, wydaje mi się, że nie masz się co martwić, jak na 29 tydzień Malutka miała ładną wagę :tak:
mi gin nie powiedziała ile mój Malutki ma, a szkoda, bo chciałabym wiedzieć dokładnie, mogłabym wtedy sprawdzić wagowo jak jest :-( bardzo chciałabym żeby trochę podrósł, staram się odpoczywać, jeść zdrowe rzeczy, by Malutkiemu nic nie brakowało. Zobaczymy.. sprawdzałam teraz na lekarski co wkleiła Katik i wygląda na to, że standardy wagowe co do tygodnia mają bardzo duże rozbieżności, myślę, że nie mamy się co martwić.

karola, wydaje mi się, że nie masz się co martwić, jak na 29 tydzień malutka miała ładną wagę :tak:
Mi gin nie powiedziała ile mój malutki ma, a szkoda, bo chciałabym wiedzieć dokładnie, mogłabym wtedy sprawdzić wagowo jak jest :-( bardzo chciałabym żeby trochę podrósł, staram się odpoczywać, jeść zdrowe rzeczy, by malutkiemu nic nie brakowało. Zobaczymy.. Sprawdzałam teraz na lekarski co wkleiła katik i wygląda na to, że standardy wagowe co do tygodnia mają bardzo duże rozbieżności, myślę, że nie mamy się co martwić.

dziekuję:-):-) naprawdę co raz więcej z nas ma problemy i co raz bardziej mi smutno, modle się za nas codziennie i musimy dotrwać chociaż do 36tygodnia musimy.

reklama
Matki problemowe, trzymajcie sie dzielnie. Dotrwacie zapakowane do bezpiecznego momentu - ja Wam to mowie ;)

Wesola - gratuluje.

Coby podsumowac temat chamstwa. To mam wrazenie, ze baba babie najwiekszym wrogiem - mam na poparcie tezy kilkadziesiat dowodow, ale nie chce mi sie nawet rozpisywac. Na pochybel im wszystkim - babom i chlopom jednako.

Juz popralam ciuszki Konstancji. Czas na moje zakupy, moze nawet zaczne je robic w niedziele. Pozniej juz tylko dokupie butelki, sterylizator, wanienke i co najwazniejsze: lozeczko, bo jesli nie - przyjdzie nam dzielic lozko z Kostka...

Do góry