reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam kwietniówieczki.Smacznych pączusiów życzę! Ja wczoraj narobiłam całą stertę tych pysznych "potworkowych" z kulinarnego, więc zaraz zaparzam ricore jak polecałyście :-) i będę wsuwać.
A co do ba. Wczoraj poruszyłam jej temat ze znajomymi i nie wiem czy Wam już też tak ktoś mówił, ale słyszę kolejny raz, że lepiej jest urodzić w 7 miesiącu niż 8. W sumie nikt nie miał na to żadnych konkretnych argumentów, więc poszperam trochę w necie i uzupełnię swoją niewiedzę

to przesad, choc wiele osob w to wierzy. dla zagrozonej ciazy kazdy dzien w brzuszku to dodatkowe gramy tluszczyku i lepiwj rozwiniety organizm. mi to bratowa meza powiedziala, ze musze uwazac bo lepiej jakby sie urodzila w 7, a nie teraz jak 8 sie rozoczal. zaczelam o tym szukac w necie, ale lekarz udzielil najleszej odp i sie uspokoilam.

Ba spala 2 godz, przez skorcze i bole nog. grek sie nimi zajmuje. sciska nogi do marca i odpoczywa.

smacznych paczkow dziewczynki

reklama
Katik, ja Ci z checia pomoge z tym ciastem :tak: znaczy z jedzeniem oczywiscie, nie pieczeniem :-D
Zapraszam. WIeczorem wpadlam na to, ze musialabym zrobic 4 blachy, by choc troche w domu zostalo :rofl2::rofl2::rofl2:

I ja się melduję na dzisiaj.
Kurcze tak się przejęłam ba że zasnąć do 1 w nocy nie mogłam a o 7:30 już na nogach byłam...:szok:
Ja tez sie nia przejelam, do tego stopnia, ze w nocy mi sie snila!!!!!!!!!!!!
Bylam w jakims szpitalu, i mijalam zespollekarzy ktorzy mowili o jakiejs pacjentce, ze musi natychmiast jechac na CC. Po chwili na lozku jechala Ba na sale operacyjna. Czekalam pod drzwiami i po jakims czasie pojawila sie pielekniarka z mala Vanesska na rekach, piekna i zdrowa....
To chyba dobry sen, nie???????

Potem jeszcze mi sie snilo, ze mi czop odszedl :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

No fakt. Źle skojarzyłam.Ale dziewczyny, tak na chłopski rozum - chyba najlepiej urodzić jak najbliżej terminu, czyli lepiej w 7 niż 6 bądź lepiej w 8 niż w 7.
Każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota. I jak dla mnie teoria tego 8 miesiąca nie ma sensu
tez o tej teorii kiedys slyszalam, ale jakos nie mialam cierpliwosci tego doszukiwac. Dla mnie smieszne, tez myslalam ze kazdy dzien w brzusiu jest na wage zlota....

Kusicie tymi paczuchami. Ide zrobic sobie kawusie, a do kawusi paczusia. A jak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też słyszałam o tej teorii, nie bardzo wiem na czym ma polegać przewaga 7 miesiąca nad 8. Teraz o tym czytam i wszędzie jest napisane, że to mit, że przecież w 8 miesiącu dziecko nie zaczyna się cofać w rozwoju i każdy tydzień w brzuszku zwiększa szanse.

Melduję się z domu, na szczęście mnie wczoraj wypuścili, bo jeszcze dzień dłużej na patologii i bym zwariowała.
Jestem już spokojna, że dostałam te sterydy i mam "zatyczkę"(pessar);-). Teraz mam tylko nadzieję, że organizm nie odrzuci pessara i następny raz w szpitalu zawitam w kwietniu z 9cm rozwarciem - wczesniej nic ani nikt mnie tam nie zaciągnie:no:Teraz muszę leżeć w domu do 36 tyg. Ale juz nie narzekam, lepsze to niż szpital i oglądanie tych biednych babeczek, które są po terminie i urodzić nie mogą:szok:

Ba trzymaj się, mam nadzieję, że wyciszą Ci te skurcze. U mnie podziałała końska dawka magnezu w kroplówce.

pozdrawiam wszystkie Kwietniówki
miłego dnia i smacznych pączków :tak:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA PĄCZKA DROGIE KWIETNIÓWECZKI!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Słodkiego błogiego obżarstwa Brzusie!!! :-):-):-)

Poza tym dzień dobry :tak:
Znów będę aspołeczna i nie wiele napiszę:eek:, ale czytam Was i nadrabiam z doskoku regularnie :tak: Cały czas jestem zajęta, zaraz ma przyjść gość do okien bo jakąś nieszczelność mamy, potem ma wpaść przyjaciółka, ktoś musi obiad zrobić i jeszcze wieczorem do gina i na USG :-) ufff...pracowity dzień ;-)

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki!:-)
Szczególne uściski dla Ba! :tak: Musi wytrzymać 2w1!!!!:tak::tak::tak:

widze ze znowu sie nam tutaj narobilo:szok: trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze:tak:
wronka - co za pech! nasz znajomy robi zdjecia rentgena w szpitalu i wczoraj mial nocke i bylo 60 osob z wypadkow ze skreceniami, zlamaniami itp...cos strasznego, wszystko przez ta slizgawice!
toska - lez i odpoczywaj, bedzie dobrze

co dzisiaj tlusty czwartek? ale super! a ja nie zjem ani jednego paczka:-:)-(

reklama
Do góry