reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kwiatuszku... czy Twoj maz jest normalny, ze tyle antybiotykow bierze? :wściekła/y: Przeciez antybiotyk wyzyna rowno wszystko - takze to co dobre, oslabia organizm, a potem sie czlowiek dziwi, ze za miesiac znowu lapie jakies badziewie! Jak ten Twoj maz przestanie sie faszerowac takimi swinstwami, to jego organizm nauczy sie sam zwalczac infekcje i w rezultacie przestanie chorowac co miesiac.

On jest alergikiem i często ma infekcje gardła przez to i on uważa że jak nie wezmie antybiotyku to się nei wyleczy, a nie tak jak ja "witaminki" jak to on mówi
kiedyś go przekonałam, zeby sięw strzymal i tydzień się męczył i stwierdził ze czuje sie jeszcze gorzej i w koncu poszedl po ten antybiotyk
to jego wybór już sie tyle razy o to kłócilismy ze mam dosc i juz mu nic nie mowie jak idzie po raz kolejny po antybiotyk a na jesgo szczescietak trafil na lekarza rodzinnego ze go utwierdza w tym ze musi to brac
nie wiem juz na prawde kto ma racje

Ponoc ricore jest dobre
:cool2:

potwierdzam dobre

:szok::szok::szok: Az sie wierzyc nie chce... przeciez to sie moglo bardzo zle skonczyc
:szok::szok::szok:

teść jest już w domu, wszystko już dobrze, podobno dostał morfine przecibólowo i po niej tak zareagował

no to tyle :)

reklama
a m panowie zaraz komode przywioza:-):-):-):-):-):-):-)

zadzwonilam do kupiera i mowie , ze wiem ze oni nie wnosza do dmou - no bo po co- wiec niech mi nawet nie przywoza bo ja nie odbiore. panie sie pyta a dlaczego to ja jej mowie ze jestem w 8 miesiacu ciazy i nie wniose sobie 30 kg komody a ona ze jak tak to oni przyniosa:-D:-D:-D:-D:-D

i za chwiel bede miała:tak::tak::tak::tak:

alez sie ciesze:-):-):-):-):-)

aga ano cos zmieniali z tym że chyba nie raz w ogóle u gina w czasie ciąży a w każdym trymestrze... i niby ma to być ustępstwo bo nie zawsze babki mają szansę się załapać na comiesięczna wizyte u państwowego gina, a na prywatnego ich nie stać... Ale coś mi się widzi, że będzie to taki sam gniot... nikt tego nie upilnuje.

Nie jest to prawdą: poprzednio trzeba było zanieść zaświadczenie, że w każdym trymestrze ciąży było się u lekarza raz, przy czym pierwsza wizyta musiała być do 10 tygodnia ciąży (co czasem jest mało realne). Teraz zmienili to, ale jest to zmiana czasowa, na tzw. okres przejściowy i trzeba mieć zaświadczenie, że podczas całej ciąży było się u lekarza raz. Tu jest więcej w temacie: Zmiany zasad wypłacania becikowego- Onet.pl - Wiadomości -09.02.2010

Takie zaświadczenie ma obowiązek wydać wam lekarz prowadzący ciążę.

Widzę, że o jedzonku było :-D dobrze, że wieczorkiem nie miałam czasu poczytać, bo męża czekałaby wizyta w pizzerii, albo innym niezdrowym przybytku kulinarnym :-D

Jak sobie facet cos do glowy wbije to nie idzie mu przetlumaczyc, eh dziwny narod... A probowal sie Twoj maz odczulac? Moze to by mu pomoglo?

zadzwonilam do kupiera i mowie , ze wiem ze oni nie wnosza do dmou - no bo po co- wiec niech mi nawet nie przywoza bo ja nie odbiore. panie sie pyta a dlaczego to ja jej mowie ze jestem w 8 miesiacu ciazy i nie wniose sobie 30 kg komody a ona ze jak tak to oni przyniosa:-D:-D:-D:-D:-D

Niezla jestes :-D:tak: Ja sie wkurzylam na kuriera, ktory mi przywiozl gondolke do wozka z jakimis duperelami w srodku - ciezkie to bylo, a ten mi nawet przez prog nie przestawil i co sie umeczylam przy wciaganiu tego do mieszkania to moje
:wściekła/y:

Nie jest to prawdą: poprzednio trzeba było zanieść zaświadczenie, że w każdym trymestrze ciąży było się u lekarza raz, przy czym pierwsza wizyta musiała być do 10 tygodnia ciąży (co czasem jest mało realne). Teraz zmienili to, ale jest to zmiana czasowa, na tzw. okres przejściowy i trzeba mieć zaświadczenie, że podczas całej ciąży było się u lekarza raz. Tu jest więcej w temacie: Zmiany zasad wypłacania becikowego- Onet.pl - Wiadomości -09.02.2010

Takie zaświadczenie ma obowiązek wydać wam lekarz prowadzący ciążę.

Hm.. to chyba najblizsza wizyta, to juz dobry moment na wziecie takiego zaswiadczenia?

Dzień doberek!
Ostatnio uświadomiłam sobie,że pierwszą rzeczą o jakiej myślę tuż po przebudzeniu jest śniadanko! A to moje śniadanko to ostatnio kilku daniowe jest. Np. herbatka, kanapeczki, deserek monte, jakieś ciasteczka i cappucino. No i dziś u lekarza waga znów o 2kg więcej pokaże. Chyba będę się głodzić do 17tej:baffled:

az sama sie pofatygowalam poszukac tego watku. no porazilo mnie:eek::eek::eek:

Ja też się pofatygowałam i też mnie powaliły na kolana niektóre teksty i zdjęcia i jakiś taki niesmak poczułam,że nawet tego mleczka truskawkowego, o którym pisała Aniam mi się odechciało....

W sobote poszlam do centrum handlowego i gdzie tylko sie dalo pootwieralam listy prezentow na Baby Shower - to nic, ze nie mam zamiaru takiego organizowac. W wyniku tego dzialania dostalam: mala torpe ba pieluchy, kosz na dzieciece kosmetyki, kilka gryzakow, probki pieluszek i mokrych chusteczek, a takze jakies kosmetyki dla dziecka, slodycze (dla mnie) oraz przyjazne dziecku srodki czystosci. Milo. Przy okazji kupilam kilka ciuszkow. Najpiekniejsze sa takie male spodenki i bluzeczka, ktore kosztowaly 1300 pesos / odpowiednik 100 dolarow / (jakies disajnerskie laszki dla noworodka), a ja kupilam je za 130 pesos, bo gatki mialy jakas plame, ktora zeszla w praniu.

Zielona fajne gadżety dostałaś:-) Dżizis nieźle poszalałaś, 100$ za komplecik:eek:

Miłego dnia kobietki:-):-):-)

Cześć dziewczyny!! I już mamy środek tygodnia :-)
Dagsila koniecznie bo zmontowaniu zdjecie wrzuć!
Przypominam jutro tłusty czwartek :-) Dziś zabieram się za kulanie pączusiów

no baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-D:-D:-D:-D:-D jak tylko K. mi ja poskalada i ogarne bede cykac foty i wklejac wklejac wklejac:-D:-D:-D:-D

WITAJCIE DZIEWCZYNKI JA JUŻ DAWNO NA NOGACH ALE ZNOWU MI NIE DOBRZE:no::no: I JUŻ NIE WIEM CO MAM JEŚĆ.
MAM PYTANIE CZY WY TEŻ RÓŻNIE CZUJECIE RUCHY MALEŃSTWA BO JA OD DWÓCH DNI TAK TYLKO SPORADYCZNIE I MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO JEST DOBRZE Z MAŁĄ.
NERKI MNIE BOLĄ CZASEM BARDZIEJ CZASEM MNIEJ ALE CIĘŻKAWO MI SIĘ ODDYCHA PRZEZ TE ZASTOJE.JAK JA JUŻ BYM CHCIAŁA BYĆ CHOCIAŻ W 35TYGODNIU BO JUŻ NAPRAWDĘ NIE MAM SIŁY. PÓŹNIEJ JESZCZE DO WAS ZAJRZĘ. KOCHANE ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DZIONKA

U NAS DZISIAJ ZACZYNA SIĘ 30TYDZIEŃ:-))

Jak sobie facet cos do glowy wbije to nie idzie mu przetlumaczyc, eh dziwny narod... A probowal sie Twoj maz odczulac? Moze to by mu pomoglo?

podobno w jego przypadku odczulanie jest neibezpieczne bo jest uczulony również na ukąszenai owadów i kiedys jak mu dawali adrenaline po użadleniu to też mial jakas zapasc tak jak moj Tesc

Hm.. to chyba najblizsza wizyta, to juz dobry moment na wziecie takiego zaswiadczenia?

nie wiem czy to czasami sie nei zalatwia dopiero po porodzie

Dagsila czekamy na foto ja dzis spodziewam sie pierwszej paczki z allegro :)

reklama
Trochę mnie tu nie było i kurcze przeoczyłam święto pizzy :-):-) za to poszalałam z budyniem czekoladowym i lodami więc nie dam sobie krzywdy zrobić :-):-)
jak cudownie jest się normalnie wyspać mmmmm super :-)
o ile sił mi starczy dziś pranie bobaskowych rzeczy miedzy innymi pościeli, która wreszcie do mnie dziś dotarła :-) chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie, później pewnie i tak zrobiłabym to drugi raz, żeby wszystko było takie pachnące, świeżutkie, nie wiem.. pomyśle o tym później.. rozpaparana i rozlazła jestem jakaś, mam nadzieję, że to w kwietniu minie bezpowrotnie.. za dużo wolnego czasu, w dupie się przewraca człowiekowi :-)

Do góry