reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

czytalam wlasnie ostatnie posty jestesaniolkiem z galerii brzuszkow... też nie komentuje
az sama sie pofatygowalam poszukac tego watku. no porazilo mnie:eek::eek::eek:

Sukces! Udalo mi sie przespac cala noc. Nawet obudzilam sie w trakiej samej pozycji, jak zasnelam ;)
w zyciu mi sie to nie udalo. no chyba, ze byla to dzemka w samolocie:-p

Nerwy mi troche opadly. A wsciekla jestem na Ukochanego, za jego idiotyczne pomysly. Ale to zbyt dluga historia. On czuje sie fatalnie, a ja dzieki temu lepiej ;), choc ciagle jestem wsciekla. Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie...
i niech mi ktos powie, ze baby nie sa wredne:laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczyny ja już po egzaminie z postępowania sądowo-administracyjnego, poszło super, napisałam praktycznie wszystko, aż sama jestem zdziwiona:tak:
gratuluje:tak:

ja siedze i szukam na necie, jakby tu odzyskac chociaz czesc kasy jaka na dent wybulilam ostatnio:crazy: i chyba da sie 20% chociaz dostalabym je dopiero za rok, bo po zakonczeniu roku kalendarzowego, ale jeszcze musze sie w czw przejsc do urzedu i dopytac dokladnie. dobre i 20% za rok, nie?:rofl2:

Moj syn pierworodny chyba sie czegos nawdychal, czy napalil czy nie wiem co, bo skakal dzis jak szalony:laugh2: na szczescie obrywalam po brzuchu, a nie wnetrznosciach, wiec nie bylo najgorzej, ale powiem Wam, ze juz nie wiedzialam, czy smiac sie, czy plakac. Teraz chyba spi wiec chodze na paluszkach, coby go nie zbudzic:-p:-D

reklama
Aga ;) wiesz jak to jest jak Kuba bogu tak bog Fidelowi...

A na powaznie, uwielbiam mojego meza i zawsze go wspieram, nie widze jednak powodu dla ktorego mialabym ¨placic¨ jego zobowiazania, lub cierpiec w wyniku jego decyzji. O co to, to nie. Zobaczymy, jak sie rozwinie sytuacja i mam nadzieje, ze ciezkiej broni nie bede musiala wyciagac. ;)

Aga ;) wiesz jak to jest jak Kuba bogu tak bog Fidelowi...
A na powaznie, uwielbiam mojego meza i zawsze go wspieram, nie widze jednak powodu dla ktorego mialabym ¨placic¨ jego zobowiazania, lub cierpiec w wyniku jego decyzji. O co to, to nie. Zobaczymy, jak sie rozwinie sytuacja i mam nadzieje, ze ciezkiej broni nie bede musiala wyciagac. ;)
Ja tez mam taka nadzieje, 3mam kciuki, zeby bylo ok:tak:
a z tym fidelem, to super:-D nie slyszalam wczesniej:-D:-D:-D

a tak zmieniajac temat, to slyszalam przed chwila w Zetce, ze znowu cos w becikowym zmienili i ze wystarczy teraz, ze bylo sie u gina raz w czasie ciazy i juz sie nalezy. nie wazne czy przed czy po 10 tyg... nie wiem ile w tym prawdy. wlasnie szukam czegos wiecej na ten temat w necie:nerd:

dzien dobry,

ja juz na posterunku:-):-) K. pojechal w delegacje ( na cale szczescie jednodniowa) i musze mu pilnowac takiej gry w przegladarce i teraz klikam, wysylam, planuje itd. - w koncu przydatna zona jestem:-D pozniej musze skoczyc po torcik, co mi go pan cukiernik wypiekł:-) a jeszcze ppozniej jedziemy odebrac termometr bo juz przyszedl i komode - mam nadzieje ze tez juz bedzie. a jeszcze pozniej pojdziemy sobie na lody albo pizze:-) - bo kto powiedzial ze swieto pizzy nie moze byc przedłuzone na potrzeby konsumentów:tak::tak::tak::tak:

buzkiaki moje drogie:-)

Witam i ja... melduje się środowo.
Co do jesteśaniłkiem wole nic nie mówić i nigdzie nie wchodzić wystarczy mi to co wyczytałam gdzieś indziej :-p

Dagsila fajnie że tylko jednodniowa... mojego nie ma od poniedziałku i będzie dopiero jutro późnym wieczorem o ile nie w nocy. Ehhh jak sobie pomyśle że do końca ciązy mąż będzie jeszcze kilka razy tak wyjeżdżał to mi się chce płakać :zszokowana/y:

aga ano cos zmieniali z tym że chyba nie raz w ogóle u gina w czasie ciąży a w każdym trymestrze... i niby ma to być ustępstwo bo nie zawsze babki mają szansę się załapać na comiesięczna wizyte u państwowego gina, a na prywatnego ich nie stać... Ale coś mi się widzi, że będzie to taki sam gniot... nikt tego nie upilnuje.

Wesoła co ty studiujesz? Administrację??

a ja się melduję po beznadziejnej nocy....
do 23:10 kręciłam się z łązienki do łóżka itp. nie mogłam zasnąć bo dusiłam sie gęstą wydzielną katarową w gardle i w nosie, nei mogłam sobie poradzić
jakoś zasnęłam
23:40
Hania mnie zawołała
a więc rutuał "mama piciu, mama daj rąkę... itp." usnęłam z nią
o 4 przebrałam jej pampka po tym piciu, zeby czasami z tego powodu się nie obudziła wcześniej bo miała napompowany że szok no i poszłam do swojego łoża
o 6 słyszę: "mama chodź, daj Hani am"
no i pobudka
mężuś z racji choroby (bierze antybiotyk, ostatnio brał miesiąc temu!!!)
pospał do 7:30
no i wio do pracy, bo przekonałam go, zeby nei brał zwolnienia bo jak tak co miesiąc będzie miał zwolnienie to nei dostanie w końcu urlopu jak urodzę
no a ja nieprzytomna....
i nawet nie mam jak się zdrzemnąć w dzień :-(

Kwiatuszku oj widzę że nasze dzieci miały dzisiaj identyczną nockę... też najpierw piciu, a potem mamusiu choć do mnie ... no i spaliśmy razem...a i jeszcze kot między moimi nogami... masakra nawet odwrócic sie nie dało :-p

do tego moj maz ktory jest alergikiem i raz na miesiac ma zapalenie gardla na ktore bierze zaraz antybiotyk bo inaczej nei przechodzi, wczoraj tez sie rozlozyl mial 38, 3 goraczki a do tego zaraz go miesnie bola i on to z tych ze od razu lekarza, antybiotyk zwolnienie, do tego ja zawsze wychodze na nie czula zone, bo ja nigdy na zwolnienia nie chodzilam i zawsze do pracy chora
on uwaza ze ja tak nie choruje jak on, ze on to ma zawsze dreszcze, bole miesni itp i jak "cos" nie wezmie to koniec
nie wnikam
w kazdym badz razie ostatnio bylo to samo miesiac temu, lezal ja kolo niego chodzilam i kolo hani
i teraz bedzie to samo, hania do obslugi, mąż i do tego moj wlasny katar i duuuuuuuuuuuzy brzuch
a tak bys ie chcialo po prostu po ciężarnemu poleżec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kwiatuszku... czy Twoj maz jest normalny, ze tyle antybiotykow bierze? :wściekła/y: Przeciez antybiotyk wyzyna rowno wszystko - takze to co dobre, oslabia organizm, a potem sie czlowiek dziwi, ze za miesiac znowu lapie jakies badziewie! Jak ten Twoj maz przestanie sie faszerowac takimi swinstwami, to jego organizm nauczy sie sam zwalczac infekcje i w rezultacie przestanie chorowac co miesiac.

no zobacz... a ja nałogowy kawosz ( 5 dziennie ) po wiadomości o ciąży świadomie rzuciłam i tak do dziś jadę na "ince" :-) Ciąża to moja jedyna motywacja by wyjść z nałogu :-p

Ponoc ricore jest dobre
:cool2:

a poza tym mój tesc tak jak wam mowilam nie mogl byc na urodzinach Hani bo pojechal do szpitala na endoskopie kolana i dzis rano do tesciowej dzwonili ze go ratowali na oiomie, bo doastal cisnienia 30/60 po jakims zastrzyku czy cos :szok::szok::szok:
czlowiek idzie z kolanem a na OIOMIE laduje
no i moj maz pojechal tam te 120 km z gorączka zobaczyc co i jak, pogadac z lekarzem
bo tesciowa sprzedaje w sklepie swoim wlasnym

:szok::szok::szok: Az sie wierzyc nie chce... przeciez to sie moglo bardzo zle skonczyc
:szok::szok::szok:

Kto pytał o torbe próżniowa Justa .. ? bo ja mam kurde skleroze
tu jest link
WORKI PRÓŻNIOWE NA POŚCIEL ODZIEŻ 60 x 50 2szt (901410251) - Aukcje internetowe Allegro
mnogo tego na allegro

Ja pytalam, dziekuje Ci bardzo
:tak:To by moglo rozwiazac problemy z szafa pelna rzeczy, ktorych i tak nie nosze/uzywam :-D

Kamisiu droga, a spojrz na ten serek pysznie ciagnacy sie po wgryzieniu i ten sosik pomidorowy... i jakies pieczareczki... i pepperoni... mmmmmmm pychotka :-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

Katik... nic tylko przewinac Cie przez kolano i dac klapsa za takie teksty
;-)

Katik no to finansowo w PL lepiej - całe zwolnienie i macierzyński 100%, czyli w rzeczywistości np w moim przypadku wychodzi jakieś 500 zł więcej niż pracując. No ale 39 tygodni to nie 20.

A orientujecie sie moze BBabeczki jak to jest z urlopem dla ojca? Ja nie pracuje, wiec chyba mu sie macierzynski nie nalezy??? A wychowawczy mu sie nalezy?? (chociaz wychowawczy jest bezplatny, wiec raczej w naszej sytuacji bez sensu..).

Aaaa! no i najważniejszy news z ostatniej chwili- badania na obecność wirusa EBV (Mononukleoza) wyszły mi ujemne!!!!!:-):-):-) znaczy nie mam i nie miałąm tego badziewia w sobie! Ufff...udało się nie zarazić jednak :-D
Za to po raz 5 muszę powtórzyć test obciążenia glukozą:szok::baffled::baffled::baffled: bo jak powiedziałąm o tym wczorajszym wyniku na diabetologii to juz chcą mnie na cukrzyce leczyć :confused2::confused2::confused2: a ja już mam dość leczenia się "na wszelki wypadek":confused2: jak wyjdzie napewno źle to się będe leczyć, a nie jak jest bardzo duże prawdopodobieństwo opisanej przeze mnie wczoraj pomyłki probówek w labie :sorry::eek::confused2::wściekła/y:

Ella, to super, ze sie nie zarazilas tym swinstwem :-D Po co powtarzasz po raz kolejny glukoze? Zostaly tylko 2 miesiace do konca ciazy, wiec moze warto po prostu przejsc na diete dla kobiet z cukrzyca ciazowa i tyle... :sorry:

A tak wogóle to jak czytam co naprodukowałyście to nie wiem jak mam laptopa trzymać. Tak sobie pomyślałam o takim stoliczku na łożko co to do podania śniadanka do łóżka też może służyć, widziałyście gdzieś taki.
Plecki my wysiadają, nie wiem kiedy bardziej bolą czy jak siedzę czy jak leżę. A leniuchowanie powinno być przecież przyjemne. :rofl2:

Ja mam cos takiego: IKEA | Rozwiązania do komputera | Rozwiązania na laptop | BRÄDA | Podstawa pod laptopa ta poduszka na dole jest wypelniona jakims groszkiem, wiec dobrze sie uklada pod roznymi katami
:tak:

akaata a może zapiekanka na chlebie lub bułce?? Można zrobić albo w mikrofalówce albo w piekarniku... marny substytut ale zawsze coś.
My z synkiem właśnie pałaszujemy kanapki :p

A wiecie, ze na BP jest teraz nowa zapiekanka: zapiekanka goralska :-D Ze zdjec reklamowych wnioskuje, ze to cos takiego jak pizza goralska w pizzerii dominium -- czyli pizza z oscypkiem, boczkiem i zurawina --- pyyyyyyszna
:-D

Ale kontynuując kulinaria własnie zjadłam troszke nowego truskawkowego ptasiego mleczka z wedla .. mówie wam pyszne:-D

Jest truskawkowe ptasie mleczko? :szok::szok::szok: I ja o tym nie wiedzialam??????????????

czytalam wlasnie ostatnie posty jestesaniolkiem z galerii brzuszkow... też nie komentuje

Az jestem ciekawa co ona tam takiego naskrobala
:szok:

reklama
Oj widzę, że nie tylko ja miałam ciężką nockę. Jakiś ból mi wlazł w kark i w żadną stronę się obrócić nie mogłam, teraz też ani się położyć ani usiąść. A miałam ambitne plany posprzątać i poprasować. No nic nasmaruję się jakimś specyfikiem i może przejdzie.

Co do becikowego to z tego co słyszałam wystarczy być jeden raz u lekarza w czasie całej ciąży.

Do góry