reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,

Tak się zastanawiałam ostatnio, czy któraś ma termin tak centralnie na Wielkanoc, 4-5 kwietnia???? To bedzie prawdziwy prezent od Wielkanocnego Zajączka, hehe :-)

Ja wczoraj zaliczyłam prawie 4 godzinny spacerek i czuje sie swietnie, prawie swietnie ;-)

Miłego dzionka :-)

reklama
Hej dziewczyny jesli mozna to przyłacze sie do Was. Nie byłam jeszce na wizycie u gina ale według moich obliczn termin mamm na 29 kwietnia. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze miłego dnia

Ella1Tak - to moje pierwsze i bardzo upragnione Maleństwo ;-) A u Ciebie?- Dzidzia planowana czy niespodzianka od losu? ;-)

Planowane nie było, jednorazowa chwila zapomnienia;-) troszeczkę komplikuje, bo mam jeszcze rok studiów, ale bardzo się cieszymy:-)

makaroknka na wysypke wapno sobie wypij. Ono jest dozwolone w ciazy i pomaga..
Ja jak na szpilkach siedze i czekam na 12. Bardzo sie boje tego co lekarz powie..

Witam,

Tak się zastanawiałam ostatnio, czy któraś ma termin tak centralnie na Wielkanoc, 4-5 kwietnia???? To bedzie prawdziwy prezent od Wielkanocnego Zajączka, hehe :-)

Ja wczoraj zaliczyłam prawie 4 godzinny spacerek i czuje sie swietnie, prawie swietnie ;-)

Miłego dzionka :-)

ja mam na 5 i wszyscy czekaja na dzidzie od zajączka;-)
chociaż moja mama ma uroziny 2 kwietnia i juz wspominała ze moze sie uda na prezencik dla niej bombelka na świat przysłac:-)

Hallo dziewczyny!
dawno sie nie meldowalam, bo mialam gosci w domu, ale juz jestem i wszystko opisuje: a wiec tak: w piatek mialam wizyte u lekarza i wszystko jest super, dzidzia ma 1,5 cm i serduszko bilo jak szalone, raczki bylo widac i wogole wszystko extra bylo, tak bardzo sie ciesze...brzuch nadal mnie pobolewa, ale moja doktorka mowi ze to normalne i ze jest wszystko ok, za 2 tygodnie mam znowu wizyte i wtedy beda juz wszystkie moje wyniki i zalozymy mi zeszyt ciazowy.
dziewczyny piszecie o bolach glowy, ja tez je mam, nie za czesto ale sie zdaza, np. dzisiaj mam znowu, nie biore tabletek bo sie boje, mam taka maske lodowa co sie daje na oczy i troche mi to pomaga.
a co do dziewczyn, ktore maja uplawy lub krwawienia - bierzecie jakies leki? np. progesteron? ja biore progesteron w zelu dopochwowym, ktory podtrzymuje ciaze, bo przy pierwszych ciazach mialam krwawienia i zle to sie skonczylo, dlatego teraz z moja doktorka uwazamy, od razu przepisala mi progesteron i daje zwolnienie lekarskie, zebym nie pracowala i co 2 tygodnie sie widzimy na wizyty, i tym razem jest wszystko super! za was tez trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze, z taka super grupa wsparcia jaka jest tutaj na formu to nikomu sie nic nie stanie!! pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamuski!!:-)

Witam po weekendzie..Ja od wczoraj strasznie się czuję okropny ból głowy,w nocy wymioty straszne,teraz troszkę mi lepiej zrobiłam sobie małą czarną i przechodzi,byłam straszną kawiorą po 3 kubki dziennie a teraz wypijałam jedną i to z mlekiem i może brakuje :confused2: kofeiny :(Pozdrawiam

Witajcie dziewczynki wlasie dzwonie do tej nowej ginki ale jest chyba na obchodzie w szpitalu bo nie odbiera. Mam dalej upławy ale na szczescie to nie krew tylko takie ciemniejsze brudne ale jest tego sporo. Mam nadzieje ze sie do niej dodzwonie i mnie przyjmie. Buziaczki kochane miłego dzionka wam zycze

Ja od wczoraj strasznie się czuję okropny ból głowy,w nocy wymioty straszne,teraz troszkę mi lepiej zrobiłam sobie małą czarną i przechodzi,byłam straszną kawiorą po 3 kubki dziennie a teraz wypijałam jedną i to z mlekiem i może brakuje :confused2: kofeiny :(Pozdrawiam
Ja tez kawosz, juz jakis czas temu ograniczylam z 3 do 2, a teraz w ciazy z 2 do 1 i to rozpuszczalnej z duza iloscia mleka, i tez widze, ze chyba jednak troszenke za malo mi tej kofeiny. Pozatym kupilam herbatke bezkofeinowa, i tylko taka popijam, wiec to juz wogole ograniczenie maxymalne :sorry::sorry::sorry:

ja mam na 6tego, ale chcialabym w sam raz w swieta. Mam nadzieje, ze moi rodzice przyleca do nas na swieta, by je razem spedzic, no i mama mogla by od razu sie wnusia/wnusiem nacieszyc i mi pomoc:-)

Kurcze, zamiast sie cieszyc dniem wolnym i spac do 12stej juz o 8mej wstawalam do ubikacji i byl koniec spania. A pewnie za 2 godzinki bede ziewac jak szalona,i przysne na sofie. Kurcze, mam nadzieje, ze juz niedlugo w pelni docenimy urok bycia w stanie blogoslawionym, a nie stale cos- niewyspanie, zmeczone, obolale, glodne, z nudnosciami i w ubikacji :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Witam wszystkie kwietniowe mamy. Podczytuje was juz od jakiegos czasu, ale z zapisaniem do waszego grona czekalam, az do wizyty u ginekologa. Jest to moja druga ciaza, pierwsza stracilam w marcu i bylo to puste jajo plodowe. :-(
Ale w piatek bylam u lekarza i moj dzidzius ma juz 13,5 mm i bije mu serduszko:tak::tak::tak:

Do góry