reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,

Tak się zastanawiałam ostatnio, czy któraś ma termin tak centralnie na Wielkanoc, 4-5 kwietnia???? To bedzie prawdziwy prezent od Wielkanocnego Zajączka, hehe :-)

ja mam na 4tego kwietnia , zobacyzmy jak wyjdzie w praniu. nawet nie wiedzialam ze tak pryzpada Wielkanoc 2010:-)

Dzis bylam w laboratorium porobic wszystki badanka i zaliczylam "maly" wypadeczek z probka moczu:tak: ale wstyd, na dodatek sama sie lekko oblalam:rofl2:

reklama
Hejka dziewczynki...
MAkaronk ja tez mam na 4tego!!!!
Prezencik na zajaczka dokladnie!!!
Barasia gratuluje!!!
TYm razem musi sie udac!!!
Karolka powodzonka u ginki!
A propos progest. ja biore na bol,brzucha i faktycznie bardzo pomoga!!!

a ja zaraz do pracy:(na 14,jeju jak nie mam ochoty tam isc do tego doszedl mi bol plecow i jakis placzliwy dzien,tesknie za M,a dopiero co rano sie widzielismy,chwilke bo chwilke ale jednak i na dodatek dzwoni co jakis czas zapytac jak sie czuje i takie tam:),a ja bym ciagle beczala,do tego znow naszedl mnie dzis strach,czy wszystko bedzie ok,wizyta za tydzien mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok,zaluje,ze nie zalatwilam wolnego i nie poszlam dzisiaj do lekarza juz bym byla spokojniejsza

Ja juz po usg szczesliwa :)Malenstwo ma 1,76cm. Ma sliczna pepowine, serduszko puka, widac plyn muzgowy i powoli raczki i nozki. Bede jeszcze plamic bo nie wszytko zeszlo. Zastrzyki bede brac do konca ciazy.Powoli moge wstawac z lozka.ZA 2 tyg mam kolejne usg:) i mam porobic troszke badan np posiwew w moczu.Oboje z mezem ejstesmy przeszczesliwi

gratulacje Netula! powoli bedzie wszystko dobrze! oszczedzaj sie i wypoczywaj

Justys84 jesli tylko czujesz potrzebe, to od razu lec do lekarza po zwolnienie! my w ciazy musimy sie jak najwiecej oszczedzac! a z twojego suwaczka wynika ze jestesmy dokladnie w tym samym dniu ciazy! pozdrawiam

Witam po weekendzie..Ja od wczoraj strasznie się czuję okropny ból głowy,w nocy wymioty straszne,teraz troszkę mi lepiej zrobiłam sobie małą czarną i przechodzi,byłam straszną kawiorą po 3 kubki dziennie a teraz wypijałam jedną i to z mlekiem i może brakuje :confused2: kofeiny :(Pozdrawiam

Ja normalnie też byłam kawoszką, ale moja gin powiedziała, że lepiej zrobię jak całkiem odstawię, a zamiast kawy pić zieloną herbatę, która jest zdrowa a działa podobnie na organizm jak kawa. i powiem szczerze że to pomaga. Tylko brakuje mi smaku kawy :-|

ja tez bylam kawoszem :D pije teraz zbozowke z mlekiem i duzo roznych owocowych herbatek

i wlasnie bylam u poloznej z pierwszej wizyty, mila kobieta, pytala o poprzednia ciaze jakie chce miec badania itp
mam skierowanie na usg i badanie krwi co mnie najbardziej cieszy :tak: i jeszcze mi zmienila termin na 6 kwietnia :eek: ale mowi ze usg jest wazniejsze i po usg mozemy zmienic termin
M byl ze mna i tak sie przejal ze jak wyszlismy to mi nie pozwolil niesc torby :szok:
mam karte ciazy (a raczej koperte) i nastepna wizyta w paznierniku :-D wiec luzik
teraz byle do usg

reklama
no ja też tak to piję zbożową... ale wiadomo że to nie to samo.

ja mam 13.09 kolejną wizytę u mojej gin. ciekawe czy zrobi mi jakieś badanie.

a co do karty ciąży, to ja u siebie w przychodni dostałam książeczkę przebiegu ciąży. mam tam wszystkie badania jakie powinnam robić w którym tygodniu itd itp

Do góry