reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kwiatek, dzieki za zyczenia niewyrosnietej cory (chociaz Ty jedna masz odrobine wspolczucia dla mnie ;) ).

Z tymi chrzcinami to bedzie istny cyrk, bo ja powiedzialam, ze po pierwsze jestem ateistka, a buddyzm jest jedynym systemem filozoficznym, z ktorym moge sie w pewnym stopniu zgodzic; po drugie nie mam zamiaru wychowywac mojego dzieciecia w jakiejkolwiek wierze, bo kiedy samo dorosnie i zrozumie, dokona wyboru; po trzecie mam silne podejrzenia, ze tak naprawde moja rodzina ma korzenie zydowskie (wystarczy popatrzec na moja twarz), wiec tym bardziej nie bede zapisywala dziecka do jakiejkolwiek organizacji religijnej; po czwarte niech oni wszyscy zajma sie swoim zyciem... Ukochany twierdzi, ze trzeba trzymac sie tradycji i dziecko ochrzcic. Na pytanie, czemu nie byl tak bliski owej tradycji (bo do religijnych on nie nalezy, choc twierdzi, ze bog istnieje) kiedy bralismy slub, brak mu odpowiedzi... Wszak trzeba byc konsekwentnym w zyciu. Ja wiem, ze on generalnie bois sie co inni powiedza, nie nie o mnie, bo i tak mysla ze jestem wariatka, ale o nim jako o mezczyznie, ktory nie potrafi postawic na swoim - a co to za mezczyzna w maczistowskim swiecie? Podalam mu nawet idee, zeby mowil, ze Konstancja bedzie ochrzczona w Polsce (jak dorosnie do podjecia decyzji i jesli sie na to zdecyduje, ale o tym na razie cicho...), bo dziadkowie bardzo by chcieli wziac czynny udzial w przynajmniej niektorych aspektach zycia wnuczki. Ciekawa jestem, jak on ma zamiar z tego balaganu wybrnac. ;)

13x13, kochana z Ciebie corka, ze chcesz odpokutowac za bole rodzicielki. Ja nie mam takich zapedow. Jakos Mesjanizm w jakiejkolwiek formie, od zawsze byl mi obcy ;) Ja chce cos na znieczulenie ;) Trzeba bedzie jakims golebiem pocztowym z POlski przeslac ;)

Toska, rozumiem Twoja niechec do szpitali. Wystarczy, ze jestem w poblizu i zaczynam czuc sie okropnie. Postanowilam, ze jesli Kostka urodzi sie SN, jeszcze tego samego dnia zabieramy zadki w troki i uciekamy do domu ;)

Waniliowa, ciesz sie, ze Cie na wolnosc wypuscili. Bedzie dobrze.

Poza tym wypogodzilo sie. Swieci slonce i nie ma ani jednej chmurki na niebie. Musze sie wybrac do miasteczka i zrobic kilka zdjec wulkanom, sa tak pieknie osniezone...

No i w poniedzialek mam wizyte u lekarza, zupelnie innego niz poprzednio, wiec zobaczymy co mi powie...

Ostatnia edycja:
reklama
Ba, Toska trzymajcie się kochane, na pewno będzie dobrze, ja już mam zagrożenie wczesnym porodem od 24 tc a jetem już w 32:-) DACIE RADĘ!!!!!

Ja nadal jestem na siebie zła za ten egzamin, zamiast się nauczyć to mi się nie chciało, tylko na BB siedzę:-):-) We wtorek mam następny egzamin, jeszcze gorszy niż ten bo to będzie opisówka i to z postępowania sąd-adm.Nie wiem jak to napiszę ale tego egzaminu nie mogę oblać bo to już będzie przesada!! A ten egzamin co oblałam jest moim drugim egzaminem oblanym przez 3,5 roku studiów, dlatego tak to przeżywam:-)

A teraz idę wziąść dlugą, relaksującą kąpiel w wannie:-)
A jutro wizyta u teściowej, na imieniny jedziemy:-( I cała rodzinka bedzie i pewnie będą komentować jak ja to grubo wyglądam i pewnie już na dniach mam termin!!Nie wiem jak to zniosę.

Do jutra laseczki:-)

wesoła studiujesz administrację??
Pierworodny już śpi... teraz aplikacja tabletek i lulu...
Dobranoc kobietki. Acha i nie martwcie się bo jutro pojawię się bardzo późno ... no i nie piszcie tyle bo nie nadrobie tego w życiu...

Ja nadal jestem na siebie zła za ten egzamin, zamiast się nauczyć to mi się nie chciało, tylko na BB siedzę:-):-) We wtorek mam następny egzamin, jeszcze gorszy niż ten bo to będzie opisówka i to z postępowania sąd-adm.Nie wiem jak to napiszę ale tego egzaminu nie mogę oblać bo to już będzie przesada!! A ten egzamin co oblałam jest moim drugim egzaminem oblanym przez 3,5 roku studiów, dlatego tak to przeżywam:-)

nie martw się, jakoś to bedzie, ja juz nie licze niezdanych egzaminow, po co sie stresować, ale posttepowanie adm i sąd-adm bede zdawac 7 raz:wściekła/y: sama radość=D powodzenia we wtorek!!

tutaj masz to:

"Pojawienie się białka w moczu (jednym z objawów jest duża „pienistość” moczu) może świadczyć o schorzeniach nerek lub dróg moczowych. W przypadku tych chorób obserwuje się znaczną utratę białka z moczem. Białko w moczu jest również wykładnikiem jednego z powikłań ciąży, jakim jest EPH-gestoza (zatrucie ciążowe). Niewielkie ilości białka mogą pojawić się w moczu w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia"

Nie starsz bo mi wyszedł jakiś ślad biAłka na dwóch badaniach:-(

Poczytałam was troszkę ale jeszcze nie do końca przez wszystko przelazłam ide czytać dalej ..

13x13 - nie żal się metrarzem ja mam 108 , 40 tarasu , 70 strychu , na dole 70 , garaż :no::no: i jak na jednym końcu skończe na drugim już jest syf

nie starsz bo mi wyszedł jakiś ślad białka na dwóch badaniach:-(

poczytałam was troszkę ale jeszcze nie do końca przez wszystko przelazłam ide czytać dalej ..

13x13 - nie żal się metrarzem ja mam 108 , 40 tarasu , 70 strychu , na dole 70 , garaż :no::no: I jak na jednym końcu skończe na drugim już jest syf
aniam u ciebie jest ślad a u mnie pisze 0,05. Więc chyba tez fajnie nie jest

karola, coś mi tel szwankuje i smsa nie mogę wysłać.teraz w szpitalu też miałam krwinki białe i świeże czerwone w moczu...i morfologia prawie jak twoja,tylko hematokryt i hgb dużo poniżej normy...białko w moczu Trzeba zbadać jeszcze raz.powtórz badanie albo skontaktuj się z ginką.:tak::tak::tak: ona zdecyduje co dalej,a ty będziesz spokojna...trzymam za was kciuki,dziewczynki:-)

wstałam dopiero...i zaraz do łóżka wracam...dawno nie byłam taka słaba.na dodatek idka mnie bije:tak::tak::tak: kopie cały czas w szyjkę.wczoraj na usg wyglądała jakby na baczność stała.zwariowane dziewczę...
dziewczyny, w opisie usg jest napisane AFI 12 cm i II stopień dojrzałości łożyska.macie podobnie?

reklama
Witam się wieczorową porą i zaraz znowu znikam:-)
Ba, Wanilka i reszta cierpiących kobitek- trzymajcie się dzielne baby kochane:tak:
Reszte pozdrawiam serdecznie mega bajecznie, ślemy z synem moim uściski- ja już z łózka a syn mój z ringu :-Dczytaj z brzucha mamy swojej jedynej ukochanej:-)

Do góry