reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
dzien dobry,

dzisiaj jakis chyba leszy dzien bedzie:-)

wczoraj Margolcia z tata dobrze sia bawila - tatus pokal a Margolka koniaczkami go przeedzala i radosci bylo co nie miara, a dzisiaj Margolka tylko wstala i juz w tym samym miejscu kopniaki rozpoczela:-) oczywiscie doszlismy do wniosku ze nasze madre dziecko dzisiaj tez chce sie bawic i czeka na tate:-D

poki co to tyle, idziemy na sniadanko.:-)

p.s.
Ba - czekam na wiesci

Melduję się jako druga:-)
Pogoda cudna. Trochę ogarnę chałupkę i idę polatać po szmateksach, może dla moich księżniczek coś fajnego się trafi. A potem już bez ściemniania postaram się poodpoczywać.
Cały czas boli mnie krocze, zwłaszcza w nocy, jak wstaję do ubikacji to idę jak niedołężna staruszka

Ella
w głowie się nie mieści, żeby pacjent musiał lekarzy pouczać. Tak rzadko mam do czynienia ze służbą zdrowia, że włosy mi stają dęba jak to wszystko czytam.

Ba trzymamy kciuki za dzisiejszą wizytę. Dawaj szybciutko znać czy wszystko ok.

to ja trzecia to ja trzecia :-D

Nocka przespana, nawet pierworodny od kilku dni spokojnie przesypia całe noce... A że jeszcze śpi to sobie poleże.

Ba czekam na dobre wieści

Ella
dużo zdrówka dla męża

Dagsilka

dobrze, że już po chandrze :) hormony w ciąży to normalka, a zwłaszcza teraz gdy mamy syndrom wicia gniazda i boimy się o to, że nie zdążymy załatwić wszystkich sprawunków
ja dziś piorę kocyki i podsumowuję tabelkę zakupów w exelu na razie mam około 600 zł bez ubranek
wybiorę się dziś albo jutro do super pharm po kosmetyki i rzeczy apteczne
widziałam też że ten otulaczek moderhood któy chciałam jest w smyku więc kupię tam zamiast na allegro i na przesyłce zaoszczedzę

Zielona
tak więc życzę Ci dzidziusia w standardowych wymiarach, tak 56 cm powiedzmy :tak::-)
a jeśli chodzi o zabobonny Meksyk to Polska nie jest lepsza
ja miała zakaz pójścia na pogrzeb dziadka męża
nie mówili mi co prawda o jakimś oddechu nieboszczyka, ale o tym że dziecko się rodzi blade, albo niedotlenione itp. nie wierzę w to oczywiście, ale nie poszłam, żeby mi ktoś czegoś nie wykrakał
a co do teściów to już dawno wybrali mi na chrzestną ich córeczkę, bo do Hani wzięłam moją siostrę
jak coś mówią na ten temat, to się w ogóle nie odzywam
a i tak wiem, że będę skazana na to, bo się obrażą na śmierć i życie,
ta ich córka Bogu ducha winna, bo ona by się nie obraziła, ale oni sami dbają o jej "interesy" i przez to do niej czasami czuję niechęć

Ba
i tak uważam, że jak na Twoje problemy ciążowe to mało się żalisz, wygadaj się ile możesz, przynajmniej tyle jesteśmy w stanie Ci pomóc, że wysłuchamy i doradzimy i pocieszymy
ja często mam wrażenie, że ględzę o byle duperelach, a tu ludzie mają poważniejsze problemy

Hej Kobitki :-)
Ja się nie wypłacę na te rzeczy dla dzidzi normalnie heh tak to odłożyłam na ostatnią chwilę ze szok,ale dobrze że sama nie jestem;-) .
masz racje nie jesteś sama
wszystkie zakupy przede mną
a termin mam na 5 kwietnia!

Katik
jak dzisiaj nocka

Wronka
jak remont?

czesc piekne,
zjadlam pyszne sniadanko i napilam sie kawki i chyba zaraz rusze na jakies zakupki... choc nie chce mi sie zbytnio wychodzic w taka pogode, kiedy ta zima sie w koncu skonczy? wie ktoras?:sorry2:

filonka ja miałam podobnie, żeby zwlec się z łóżka musiałam mieć niezłą strategię Tam, gdzie siadłam miałam punkt dowodzenia Komórka, laptop, piloty od tv, jedzenie, picie wszystko na wyciągnięcie ręki, żeby tylko nie używać pleców
Gin zakazała maści, ale przepisała mi magnez i póki co ból pleców poszedł w niepamięć :tak:
Może Tobie też by pomógł

witam Kobietki:-)u nas noc spokojna tym razem:tak:. troche tylko zapchany nos z powodu przeziebienia utrudniał oddychanie ale ok...
ja biore magnez 2 razy dziennie. ale to nic nie daje, jak pisałam na zdrowotnym to przepisała mi masc, i kazała sie zgłosic do poradni rehabilit. na masaze i takie tam.
jestesmy po wczesnym sniad. bo o 8.00, i zrobieniu fotek ciuszkowych:-). dzis znów zamierzam troche popisac prace....ale nic se nie obiecuje;-)
Ella zdrowia dla mężulka
Dagsila rozbrykana Ta Margolcia, nasz Kacper też równie żywiołowy ostatnimi czasy, a i kopniaki mocniejsze:tak:
sospettosa wsólczuje tych dziwnych kłuc i wzdec.....ja takowych nie mam, czsem tylko mały uciska na pecherz ale to bolesne az tak nie jest,skontaktuj sie z lekarzem by rozwiac jakies watpliwosci,
justa24 niestety ja nic o tym nie wiem:-p a u nas na tym biegunie to i tak zima odejdzie na koncu w porównaniu z innymi regionami brrr

czesc piekne,
zjadlam pyszne sniadanko i napilam sie kawki i chyba zaraz rusze na jakies zakupki... choc nie chce mi sie zbytnio wychodzic w taka pogode, kiedy ta zima sie w koncu skonczy? wie ktoras?:sorry2:

Witam i dołączam się do pytania bo ja już wymiękam:-( Słoneczko wprawdzie wkarda się przez okienko do sypialni,ale sniegu na dachu ze 3 tony więc jak wczoraj zaczął topnieć troszkę to mało zawału nie dostałam bo z takim hukiem spadał z tego dachu:szok: W nocy jak leci z dachu to jakby ktoś nas bombardował. No ale jak ma topnieć to niech już lepiej topnieje bo mój mężulek miał stłuczkę w niedzielę przez tą pogodę no i bez samochodu jesteśmy, tzn druga pszczółka stoi przed bramą i na letnich oponach to się nią chyba nie ruszy. Raz próbowaliśmy ale,że na zadupiu mieszkamy i płóg może z raz przejechał, a sniegu tak ze 40 cm to niezbyt dobrze się to skończyło. A mówiłam aby w odbydwu opony zmienić:wściekła/y:
Tak więc ruszyć się nie mogę bo mieszkamy na przedmieściach i chyba na stopa bym się musiała wydostać, w sumie kobiecie w ciąży to chyba nikt nie odmówi? Chyba mi już odbija od tego siedzenia w domu.
Miłego dnia wszystkim brzuszkom :))))

Dzień dobry :-):-)
coś czuję, że mam dziś dzień na NIE, może do czasu kiedy mąż wróci z pracy mi przejdzie. Wstałam - nawet galancie wyspana i już w łazience a potem w kuchni doszłam do wniosku, że cholera jasna siedzę w domu, codziennie coś robię, pranie, prasowanie, gotowanie i sprzątanie i ciągle jest coś do zrobienia.. ludzie masakra a ja juz nie mam siły :-) a jak niunia się urodzi to dopiero będzie hardcore, jak ja sobie poradzę???:szok::szok: fakt, pewnie będę lżejsza i lepiej zorganizowana, ale uśmiechnęłam się, że jakby coś to jest przecież tacierzyński a ja sobie czmychnę do pracy :-D:-D

reklama
Do góry