reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej dziewczyny :-)tak was czytam i czytam i jestem trochę zestresowana bo ja nie mam żadnych nowych ciuszków i w ogóle nic nie mam ,jestem w totalnym proszku.co do cesarki to wiesz zalerzy ,jak dziewczyna sie boi to dla mnie jej wybór ,ale generalnie po cesarce podobno jest o wiele gorzej dojsc do siebie .i to nie znaczy, że rodząc przez cesarkę jest się gorsza czy coś w tym stylu.

Ja znalazłam fajny wózek graco quattro tour czy może któraś z was już sie na taki zdecydowała???o i jeszcze mam pytanie czy macie od czasu do czasu takie kłucie w szyjce??
Ja po pierwszym porodzie używałam wkładów poporodowych i nie powiem o nic nic złego .fakt faktem ogromne są ale za to nic nie wydostanie się na zewnątrz.a ja miałam takie krwawienie że musiałam przez pierwsze 4 dni wkładać dwie na raz :tak:

ja osobiście uważam że cesarka jest ok. Moja siostra rodziła nie dawno i pierw wywołali poród naturalnie wody odeszły skurcze miała i malej zanikało tętno więc zrobili cesarkę i tak ładnie ją zszyli że prawie nic nie widać i na drugi dzień po cesarce wiadomo ciągnął ją trochę brzuch ale chodziła normalnie i czuła się dobrze a wiem to stad że byłam u niej dzień po porodzie na godzinkę i wyglądała naprawdę ładnie. Po za tym moja ginka mówiła że mogę mieć problemy żeby urodzić normalnie bo nie mam bioder a mała też do malutkich nie należy. Więc wolę cesarkę niż np. Poród kleszczowy jak mała jest duża albo źle się ułoży.
Wiec ja reflektuje na cc:-):-).

reklama
A ja mam takie głupie przeczucie, że jak już się na poród naturalny zdecydowałam to jednak będę miała CC, bo Lenka będzie wielka:tak:

Podpytuję teraz moje Konsultantki o te cuda wyprawkowe i majtki to raczej polecają zwykłe, bo te jednorazowe podobno szeleszczą:-D Mimo to kupiłam 1 opakowanie takich wielorazowych gaci poporodowych, majątku na to nie wydałam a mogą się przydać;-)

Ja też mam opcje na cesarkę ogólnie w biodrach przed ciążą miałam 85 cm więc raczej mało .Lekarz mówi ,że mój Michaś raczej mały nie będzie tym bardziej że mam zagrożenie cukrzycą ciążową .A na ostatnim usg w 29 tygodniu waga jego wynosiła 1.5 kilo, a pierwszy syn urodził się z wagą 3,700 i jest duże prawdopodobieństwo że Michałek będzie większy ;-) A już przy Hubercie poród łatwy bo bóle małe ale za to wyjść nie chciał i cisnęły mnie na brzuch jak głupie te położne a popękałam normalnie cała. Więc wniosek z tego taki że na usg będziemy obserwować wage małego jak będzie większa to po prostu c c .
Ja nie uważam tego za nic złego tym bardziej ,że poród naturalny przeżyłam, a wychodze z założenia że wszystkiego trzeba w życiu spróbować;-)

ja też mam opcje na cesarkę ogólnie w biodrach przed ciążą miałam 85 cm więc raczej mało .lekarz mówi ,że mój michaś raczej mały nie będzie tym bardziej że mam zagrożenie cukrzycą ciążową .a na ostatnim usg w 29 tygodniu waga jego wynosiła 1.5 kilo, a pierwszy syn urodził się z wagą 3,700 i jest duże prawdopodobieństwo że michałek będzie większy ;-) a już przy hubercie poród łatwy bo bóle małe ale za to wyjść nie chciał i cisnęły mnie na brzuch jak głupie te położne a popękałam normalnie cała. Więc wniosek z tego taki że na usg będziemy obserwować wage małego jak będzie większa to po prostu c c .
Ja nie uważam tego za nic złego tym bardziej ,że poród naturalny przeżyłam, a wychodze z założenia że wszystkiego trzeba w życiu spróbować;-)

dla mnie też cesarka jest normalnym porodem a jak mam być porozrywana to ja dziękuję dla mnie najważniejsze żeby maluszek był zdrowy a ja uważam że jak już tyle przeszłam i tyle bólu wiec wytrzymam wszystko a zuzia najważniejsza.

Ja tam kupie sobie wkłady poporodowe jak poprzednim razem :tak:
A jeszcze co do cesarki inne panny tną się po to żeby mieć większe cycki czy lifting ciała sobie robią(nie to żebym coś do tego miała bo to przecież ich wybór)czy to nie jest gorsze ??Przecież one przy liftingu ciała są cięte na około ciała a w piersiach noszą implanty które zawsze mogą się nie przyjąć!!A jak oglądam odsysanie tłuszczu to już wogóle mnie trzęsie z bólu!!A tu jest małe cięcie 10 czy 15 cm ;-)

ja tam kupie sobie wkłady poporodowe jak poprzednim razem :tak:
A jeszcze co do cesarki inne panny tną się po to żeby mieć większe cycki czy lifting ciała sobie robią(nie to żebym coś do tego miała bo to przecież ich wybór)czy to nie jest gorsze ??przecież one przy liftingu ciała są cięte na około ciała a w piersiach noszą implanty które zawsze mogą się nie przyjąć!!a jak oglądam odsysanie tłuszczu to już wogóle mnie trzęsie z bólu!!a tu jest małe cięcie 10 czy 15 cm ;-)

właśnie aniash masz racje. Ja tam wolę cc ja sobie jakoś poradze a nasze maleństwo musi być zdrowe:-):-)

dokładnie dziecko na pierwszym miejscu:tak: Ja się mogę trochę pomęczyć .

a tak naprawde ból zawsze bedzie czy po cc czy po naturalnym bo jak nas natna to musza zszyc wiec to tez pewnie ciagnie. I fajnie nie jest. Jak tera zbyłam na założeniu szwu to byłam przygotowywana jak do cc więc już wiem czego mam się spodziewać i nie jest tak strasznie tzn. Te przygotowania ale uważam że tyle kobiet rodzi dzieci i my też damy radę:-):-).

a ja już nawet przed ciążą wiedzialam ze bede miała cc, wiec od poczatku nastawiam sie optymistycznie na to wydarzenie, choć w srodku serca to się bardzo tego boje....

reklama
A ja mam takie głupie przeczucie, że jak już się na poród naturalny zdecydowałam to jednak będę miała CC, bo Lenka będzie wielka:tak:

Podpytuję teraz moje Konsultantki o te cuda wyprawkowe i majtki to raczej polecają zwykłe, bo te jednorazowe podobno szeleszczą:-D Mimo to kupiłam 1 opakowanie takich wielorazowych gaci poporodowych, majątku na to nie wydałam a mogą się przydać;-)

elvie w moim najbliższym otoczeniu od 20 maja 2009 były 4 porody w tym 3 cesarki :szok:
U jednej kuzynki początek zapowiadał się super, ale po 6 godz męki cesarka :-(
Dosłownie teraz znajoma leży w szpitalu i wywołują jej poród Póki co cisza jak coś nie ruszy jutro cesarka
Zobaczymy jak pójdzie kolejnej kuzynce w lutym i mi w kwietniu ;-)

Co do gaci poporodowych ja się przymierzam do tych siateczkowych

Do góry