reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam się jako pierwsza:)

synusiowi zachciało się wstawania po 5... wiec po 6, po śniadanku zaczelismy brykanie:-(

Katik też mam już problem ze schylaniem się, co prawda nie nad zlewem bo to mi jeszcze jakos idzie, ale za to jak stoje przy lozku i przewijam Jerza to przeklinam wszelkie guziczki, napy i inne rodzaje zapiecia, malo mi kregoslup nie odpadnie...

aniam cwane z ta datą:-) powodzenia w negocjacjach:) ja 2 razy celowałam w byka, a bede miec blizniaka i barana w domku...

miłego dzionka babeczki:-):-)

reklama
cześć dziewczyny... :-( a ja kolejny tydzień was zaniedbuję... ale to wszystko przez sesję... do środy muszę jeszcze napisać jedną pracę zaliczeniową i będę mogła w miarę na bieżąco z wami być - w miarę bo będę miała dwie poprawki :eek:
u mnie generalnie dobrze, Kubuś kopie co nie miara... dzisiaj skopał mojego kota który leżał na moim boku... kot wpadł w panikę, a ja jeszcze dostałam kopa w łokieć bo opierałam o brzuszek... więc o 5 rano miałam słodką pobudkę :-)
przygotowywanie pokoju nadal daleko w lesie, ale na szczęście mam chętnego kolegę do pomocy, który uwielbia prace domowe remontowe :-D

buziaczki dla was i brzuszków

Ba, kochana, jestem jestem. fakycznie weekend z mezem, ale tez nie mialam nastroju za bardzo... musielismy tez sobie wszytko poplanowac na tzw. w razie w. jutro mamy juz umowione zakupy wszystkiego. niestety komode, ktora wybralismy producent przestal produkowac i kupujemy taka IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | LEKSVIK | Stól do przeijania/ szafka .

nie umiem sie jeszcze zorganizowac i ulozyc wszystko tak, aby tylko lezec.. niestety jak tylko zaczynam chodzic czy siedziec to brzuchol twardnieje... wiec tylko musze lezec. troche to dla mnie wyzwanie, bo jestem len, ale musze sie pokrzatac. K. przeszedl szkolenie w obwlekaniu łóżeczka, co w jakiej temp prac itd.

dostalam takie lekarstwa, ze rece mi sie trzesa na wszytkie strony i po nich kiepskawo tez sie czuje...

ale koniec marudzenia

wczoraj byla u nas moja mamunia i troche mi sie humor poprawil:-)
no a Margolka to wierciuch nieziemski i nie pozwala mamie na chwile wytchnienia, moj babel kochany:-)

ide po herbatke i wracam do lozeczka. jestem kolejna z p[rzymusem zakupu podkladki do lapsa;-)

Witam was kwietnióweczki.
Dzisiaj czuję sie juz lepiej ale nie wiem czym spowodowane jest to moje samopoczucie... Z maluszkiem wszystko Ok bo czuje jak się wierci, a wczoraj wieczorem miało dodatkową taką czkawkę że praktycznie godzinę mi podskakiwało w brzuszku to moje maleństwo.
A właśnie... uśmiałam się trochę ale i przeraziłam troszeczkę w piątek jak leżałam z pierworodnym w szpitalu... mówie mu żeby uważał na Mareczka w brzuszku a ten mi na to, że "Nie mamusiu tam nie ma Majeczka tam musi być siościćka"... kurcze i klops...
Wprawdzie na usg wyszło ostatnio 80% chłopaka ale ponoć dzieci i głupcy zawsze mają rację :-D

Hej kwietnióweczki
Dagsilka bardzo ładna ta poduszka
Agnieszka Sz może akurat mały wie więcej niż Wy :) o kurcze jaki zonk, może się jednak wstrzymać z zakupem ubrnek w samochodziki ? he he :-D
Ba zaraz zobaczę co tam napisałaś na lekarskim, bo nie jestem na bierząco
Katik no tak uroki ósmego miesiąca, bo my to już prawie ósmy, no nie? ;-)
Ewka niezłą masz pobudkę, Hania na szczęście najwcześniej o 7 wstaje
Aniam też mam zmywarkę i też sobie ten wynalazek chwalę, tylko wodę filtruję w Bricie więc mam z tym więcej zachodu, bo trzeba dzbaneczek uzupełniać i do czajnika przelewać...
a co do zmywarki kiedyś czytałam że butelki małego tam myłaś, nei wiesz czy się butelki i niekapki aventa do tego nadają?
ja tak jakoś ręcznie myłam i wyparzałam

o kurcze jaki zonk, może się jednak wstrzymać z zakupem ubrnek w samochodziki ? he he :-D
Toteż dalej kupuję ciuszki unisex :-D
a co do zmywarki kiedyś czytałam że butelki małego tam myłaś, nei wiesz czy się butelki i niekapki aventa do tego nadają?
ja tak jakoś ręcznie myłam i wyparzałam
wiesz co ja myje w zmywarce i nic im nie jest... ale to temu mojemu pierworodnemu teraz a jak był mały to wyparzałam ręcznie tzn. zagotowywalam wodę w czajniku i zalewałam... teraz też tak bedę robić

Ja dziś dogorywam, bo mnie mąż katarem zaraził :wściekła/y: tyle dobrego, że nie mam innych dolegliwości.

Aga002- zrób coś z tym internetem!!!
Kwiatuszek- faktycznie nieciekawie z tym gazem :-(to się w głowie nie mieści, żeby takie rzeczy miały miejsce!
Ewka- ja nie wiem, czy byk to dobry pomysł- mam jedną sztukę w domu, a że ja lew to iskry lecą czasem ostro :-D

Co do przenoszenia chłopców i w zimie, to statystyki zależą od rocznika i szpitala. Moim zdaniem reguł brak (tak jak z wymiotami na początku ciąży). Co ma być, to będzie byle dziecko było zdrowe.

W weekend byliśmy u znajomych z 2 miesięcznym bobasem- no miód-malina :-D Grzeczniusi, że szok! Bartusiowi klarowałam, żeby z kumpla brał przykład :-D:-D:-D Przy okazji przekonałam się do leżaczka, bo to bardzo wygodne, żeby mieć dziecko przy sobie.

Zaś mój mąż zadziwił wszystkich, bo znajomi mają problem z obcinaniem paznokci Juniorowi (chociaż to ich drugie dziecko). Małżonek wziął malucha na kolana poprosił o nożyczki i w sekund pięć rozwiązał problem :szok: Kuba też mnie zadziwił, bo z taką delikatnością głaskał maluszka po główce i mówił, Nie płacz, Kubuś pogłaska, że prawie się popłakałam ze wzruszenia...

cześć dziewczyny wiem że nie było mnie dość długo, ale kurcze wiecie że normalnie na nic nie ma czasu :baffled::baffled::baffled:
teraz mam w końcu l4 więc może ponadrabiam i poudzielam się choć troszeczkę :-p
mały tak mnie ładuje w nocy w brzuch że spać nie mogę, wybudzam się a jak zaczynam czytać książkę i oprę ją o brzusio to co rusz podskakuje mi ta ksiązka do tego stopnia że odrywa się od kołdry :szok::szok::szok: pierwszy raz coś takiego mi sie dzieje no i nie ma spania między 23-3 :szok::szok::szok:
dobrze że narazie moja córcia jest zdrowa i zaprowadzam ją do żłobka bo wtedy mogę przyciąć komara jeszcze hihihihi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-):-) leniwa się zrobiłam baaaardzo :tak::tak::-p ale dobrze mi z tym hihihi

Aniez najgorsze ze nie mówili nam że jestesmy zagrozeni by nie siac paniki a dzis mowili w wiadomosciach ze 5 blokow bylo zagrozonych wybuchem w kazdej chwili, wiec moj tez w te piec wchodzi, windy zablokowali i powiedzial nam pan ze to tylko taka procedura

reklama
Do góry