reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Sospettosa i Aga ja mi sie Kostak urodzi 3 tygodnie wczesniej, to bedzie akurat w moje urodziny (16 marca), nie wiem czy tego bym chciala ;) Urodziny, na porodowce... Nie, dziekuje. Ale jesli wszystko pojdzie po mojej mysli i uda nam sie uskladac ta niebotyczne sume, ktora bedzie trzeba na szpital i lekarza wydac, to na porod bede sie na sam poczatek kwietnia umawiac. Tak tym sposobem moja matka dostanie prezent imieninowy. Smiejemy sie, ze na urodziny dowiedziala sie, ze bedzie babcia i na imieniny nia zostanie ;)

reklama
Pewnie powiecie, że jestem niedobra, ale chciałabym urodzić ze dwa trzy tygodnie przed terminem :-(.... mam już po prostu dosyć bycia w ciąży. A ponadto wolę urodzić trońkę wcześniej niż przenosić ciążę i mieć wywoływany poród.

Ja już też mam serdecznie dość i też bym chciała tak ze 2-3 tygodnie wcześniej urodzić:sorry2: Bo końcówka jest koszmarna:baffled:

Sospettosa i Aga ja mi sie Kostak urodzi 3 tygodnie wczesniej, to bedzie akurat w moje urodziny (16 marca), nie wiem czy tego bym chciala ;) Urodziny, na porodowce... Nie, dziekuje. Ale jesli wszystko pojdzie po mojej mysli i uda nam sie uskladac ta niebotyczne sume, ktora bedzie trzeba na szpital i lekarza wydac, to na porod bede sie na sam poczatek kwietnia umawiac. Tak tym sposobem moja matka dostanie prezent imieninowy. Smiejemy sie, ze na urodziny dowiedziala sie, ze bedzie babcia i na imieniny nia zostanie ;)

hehe, jeśli chodzi o daty, to:

- moja mama śmieje się, że wnuka zrobiłam jej w tym samym terminie co oni z rodzicami mnie, też jakiś środek lipca

- generalnie u mnie w rodzinie ja, siostra i tata z kwietnia (same barany), mama ryby czyli marzec.. też niedaleko.
siostra baranica będzie chrzestną mojego dzieciątka barana, które ma z resztą matke baranice, a ponadto chrzestnym będzie brat męża, który dla odmiany też jest spod znaku barana :-D.

O mężu się tu nie wypowiadam, bo to cicha i spokojna październikowa waga...trońke mi od schematu odstaje, ale co tam :-D

Hej laski
Ja dziś cały dzień się lenie i z tego lenistwa nawet mi się kompa nie chciało włączyc he he

Kwiatuszek - ale miałaś z przygodami:no:

Ide czytac dalej:-D:tak:

energia mi sie skonczyla:-( wiec siedze sobie i czytam rozne dziwne rzeczy na necie.
Zeby nie bylo tak rozowo u mnie, to powiem Wam, ze od 4 nocy spac nie moge - boli mnie zab:-( mialam go "robionego" przed nowym rokiem, ale do tej pory bylo ok. nie wiem co sie teraz dzieje. a najdziwniejsze jest to, ze boli mnie tylko w nocy, w dzien jest spokoj. Jak sie obudze na siu siu to potem zasnac z godz nie moge, bo mnie boli. Dzisiaj juz paracetamol bralam(pol tabletki), bo nie wytrzymalam. pomoglo, ale obawiam sie, ze dzis w nocy bedzie to samo. macie moze pomysl dlaczego tak dziwnie mam z tym zebem? bo ja nie mam pojecia. czy dlatego, ze leze, czy co...

Oj Aga współczuje, bo ból zęba mam jeszcze świeżo w pamięci :tak: Ja dzień czy dwa przed Sylwestrem zajadałam się orzeszkami i nagle auuć ząb Najpierw bolała prawa strona tylko przy jedzeniu, potem rwało mnie prawie cały czas Nie wiedziałam, o który ząb chodzi, bo bolała mnie cała prawa strona+promieniowanie do ucha :-(
Sylwester potem Nowy Rok musiałam czekać do 4.01 :wściekła/y:
Dostałam się bez rezerwacji, a tam nic nie widać Dopiero postukała w zaplombowanego zęba i auć
Leczenie kanałowe 2 wizyty i gotowe :tak:
Za pół roku kontrola

Leć do dentysty nie czekaj, bo może być niestety gorzej

Pewnie powiecie, że jestem niedobra, ale chciałabym urodzić ze dwa trzy tygodnie przed terminem :-(.... mam już po prostu dosyć bycia w ciąży. A ponadto wolę urodzić trońkę wcześniej niż przenosić ciążę i mieć wywoływany poród.

Tez o tym mysle :tak: U mnie 2 tyg wczesniej, to koncowka marca - byle tylko wyrobic sie PRZED swietami, bo swieta w szpitalu jakos mnie nie pociagaja
:szok:

No jestem na chwilkę dziewuszki:biggrin2:

S chrapie ale jak tylko skończę pisać bezczelnie Go obudzę -i tak zna moją litość -bo o 1.36 przylazł do łóżka i włączył sobie filmik i ON BĘDZIE OGLĄDAŁ:szok: powiedziałam ze chyba z byka spadł -noc jest od spania, zresztą obudził mi dziecko i zaraz w łeb dostanie... Wyłączył -mi ciśnienie nie zdążyło opaść a On już spał:baffled: te chłopy... ale jako że wczoraj pranie sam zrobił i posprzątał i poodkurzał i na zakupy pojechał... ech chyba wybaczę...

Wczoraj wysnuł też teorię że niepotrzebnie mówię do małej bo Ona mnie nie rozumie... (a prosiłam ją żeby troszkę się przesunęła bo strasznie się pchała w dół) no ale może jej moją prośbę przekazać bo ONI MAJĄ SWÓJ SZYFR i jego zrozumie na 100% -psycho co???:confused::confused::confused::confused:

uciekam i przepraszam ze nie nadrabiam
Miłej niedzieli -do jutra mamuśki

reklama
Hej Dziewuchy,
u nas dzisiaj leniwa niedziela. Teście wczoraj balowali do 5.00 nad ranem na zabawie i dziś odsypiają. Teściowa jeszcze śpi, a ja już jajecznicą na boczku z cebulką i szczypiorkiem błysnęłam przed głodnym teściem:-D
W ogóle to w nocy mnie na sprzątanie wzięło i o 23:00 zaczęłam sprzątać:szok:
Kuchnia, łazienka, i hol błyszczą.
W planach na dziś mam szukanie szafy i komody dla Lenki, bo się okazało, że te z serii Drewex Hippo z której mamy łóżeczko, podobnie jak większość tych mebli dla dzieciaczków, są wyjątkowo płytkie. Będę szukać jakiś sosnowych, bardziej pojemnych;-)

Do góry