reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

aga mi sie wydaje że dlatego cię boli bo jak leżysz to jest ciepło, jesteś przykryta i ciało się nagrzewa i to jest chyba powód. A w dzień jak chodzisz to nie boli mi się tak wydaje.
moze i tak, ale przeciez nie bede spala w zimnie:-( denerwuje mnie to strasznie, bo chodze jak zombie. No nic, moze jakos wytrzymam, nie mam wielkiego wyboru.

reklama
Zeby nie bylo tak rozowo u mnie, to powiem Wam, ze od 4 nocy spac nie moge - boli mnie zab:-( mialam go "robionego" przed nowym rokiem, ale do tej pory bylo ok. nie wiem co sie teraz dzieje. a najdziwniejsze jest to, ze boli mnie tylko w nocy, w dzien jest spokoj. Jak sie obudze na siu siu to potem zasnac z godz nie moge, bo mnie boli. Dzisiaj juz paracetamol bralam(pol tabletki), bo nie wytrzymalam. pomoglo, ale obawiam sie, ze dzis w nocy bedzie to samo. macie moze pomysl dlaczego tak dziwnie mam z tym zebem? bo ja nie mam pojecia. czy dlatego, ze leze, czy co...
kurcze, wspolczuje, z zebami to nie ma zartow a jesli cie co noc boli to raczej sam z siebie bolec nie przestanie, proponuje odwiedzic jak najszybciej dentyste...:tak:

u nas dzisiaj nie najlepiej
gaz wysadził wieżowiec obok, bo gaz się ulatniał pod ziemią bo przez mróz skurczyła się rura gazowa i wystrzelilo, potem odkryli że to sie ulatnia na wiekszym obszarze czyli my tez na bombie siedzielismy dwa bloki ewakuowano nas niby nie ale windy nam do jutra wylaczyli na wypadek gdyby wystrzelilo to zeby nikt nie siedzial w srodku
bo w tym bloku tak te windy wysadzilo ze strazacy by mieli problem kogos wyjac
no i my sobie z zakupami wracamy z reala z Hania a tu na pieszo na piate pietro....
w ogole maskra jakas kobieta razem z łózkiem wyleciala przez okno a ja to przez okno widzialam
jeju:szok: :szok:

Karola322 no trochę średni pomysł zeby ze szwem się moczyć w bakteriach tym bardziej że miałaś uważać na infekcje x10

Kwiatuszku bardzo Ci współczuję niepotrzebnych nerwów.... no ale wychodzi partactwo i oszczędności bo ktoś pewnie założył że lepiej taniej niż bezpieczniej i na rury pożałował...

Aga z zębem to nie do końca tak ze wytrzymasz -bo trzymać nie powinna s według mnie... zawsze to stan zapalny się może zrobić -lepiej idź i sprawdź u dentysty co się dzieje -może się tylko plomba rozszczelniła... a może niezbędne będzie kanałowe leczenie??? i jeśli tak to lepiej nie czekaj z tym za długo

nie wiem czy juz sie chwalilam, ale od czwartku jestem juz na urlopie macierzynskim, koniec z praca jak narazie :tak: musze tylko jeszcze z 10 ciast w pracy postawic....:baffled:
a co do remontow to tez wlasnie dzis maz zabral sie za pokoik dla malej, oj bedzie to trwalo...:tak:

Aga, 13x13 ma 1000% racji z tym zebem. DO DENTYSTY MARSZ!

Zawsze jak cos sie dzieje z czyimis zebami przypomina mi sie strasznie smutna historia mojego kuzyna. Rzecz miala miejsce 20 lat temu, niemniej jednak warto znac historie, tak ku przestrodze. Kuzyn wyjechal gdzies na wakacje, mial wtedy 13 lat, wiec byl pod ¨öpieka¨ doroslych. Zaczal go bolec zab, ale opiekunowie stwierdzili, ze nie ma co lazic po doktorach - pogoda piekna, wiec trzeba sie wakacjowaniem nacieszyc, a on pojdzie do lekarza po powrocie do domu. Chlopak wrocil do domu nie tydzien, a miesiac pozniej. Wdalo mu sie zakazenie, wiec wyladowal w szpitalu, tam przetaczano mu kilkakrotnie krew, bo ciagle cos sie paskudzilo. Wszyscy w rodzinie przygotowywali sie na najgorsze... Szczesliwie wyszedl z tego. Nie ma sensu bagatelizowac chocby najmniejszych zmian w ¨jamie gebowej¨ i zostawiac na pozniej, bo pozniej moze byc za pozno...

Kwiatek, to straszne co sie u Was stalo. MAm nadzieje, ze niebezpieczenstwo wam jednak juz nie zagraza.

Ukochany pojechal na jakies zawody, wiec znowu remontu ciag dalszy odwlecze sie na blizejnieokreslona przyszlosc. Juz tylko dwa miesiace zostaly, a cos mi sie tak zdaje ze nie bede z dnia na dzien silniejsza i bardziej sprawna. Dzis dopadl mnie kurcz w lydce - cholera jak to boli. Ostatni raz tak mnie poskrecalo jak mialam 16 lat i zima wybralam sie na wspinaczke gorska. Koszmar.

kwiatuszku, nie denerwuj się...mają już pewnie wszystko pod kontrolą:tak::tak::tak: i nic Wam nie grozi

mamusia, mnie nie łapią skurcze łydek,ale od wczoraj rana bardzo mnie boli prawa,spuchła jak cholera...i tak się wystraszyłam ,bo czytając o problemach z łydkowymi sprawami w ciąży weszłam na stronę o zakrzepach i przy okazji wątek o kamili skolimowskiej się pokazał.wystraszyłam się jak diabli...
i teraz nie wiem czy nie powinnam zadzwonić do szpitala i zapytać fachowca...jak ja już sobie nawkręcam to ciężko myśleć o czymś innym...mało tego-mój mąż pracuje na nocki,a ja sama w domu................:-:)-:)-(

O, Sospettosa, wyglada na to ze mamy termin na ten sam dzien. Ha ha ciekawe jak sie naprawde stanie ;)

Pewnie powiecie, że jestem niedobra, ale chciałabym urodzić ze dwa trzy tygodnie przed terminem :-(.... mam już po prostu dosyć bycia w ciąży. A ponadto wolę urodzić trońkę wcześniej niż przenosić ciążę i mieć wywoływany poród.

u nas dzisiaj nie najlepiej
gaz wysadził wieżowiec obok, bo gaz się ulatniał pod ziemią bo przez mróz skurczyła się rura gazowa i wystrzelilo, potem odkryli że to sie ulatnia na wiekszym obszarze czyli my tez na bombie siedzielismy dwa bloki ewakuowano nas niby nie ale windy nam do jutra wylaczyli na wypadek gdyby wystrzelilo to zeby nikt nie siedzial w srodku
bo w tym bloku tak te windy wysadzilo ze strazacy by mieli problem kogos wyjac
no i my sobie z zakupami wracamy z reala z Hania a tu na pieszo na piate pietro....
w ogole maskra jakas kobieta razem z łózkiem wyleciala przez okno a ja to przez okno widzialam

Matejki. Wybuch gazu. Fotorelacja - Wieści - MM Moje Miasto
Szczecin: wybuch gazu w wieżowcu - TVP.INFO

łoooo matko :-(, widziałam dziś to w wiadomościach i słuchałam z wielkim zainteresowaniem, bo ja aktualnie też ze Szczecina jestem. A Ty bidulko patrzyłaś na wszystko przez okno :-(.

Dzis dopadl mnie kurcz w lydce - cholera jak to boli. Ostatni raz tak mnie poskrecalo jak mialam 16 lat i zima wybralam sie na wspinaczke gorska. Koszmar.
wspolczuje, mnie zlapaly takie powazne skorcze tylk 2 razy na szczescie, ale pamietam ze bol byl niesamowity i trwal chyba ze 2 dni za kazdym razem. Mnie magnez pomogl, tak mi sie wydaje, bo odkad zaczelam regularnie sie nim szprycowac, przeszlo i na szczesnie nie wraca:-)

Pewnie powiecie, że jestem niedobra, ale chciałabym urodzić ze dwa trzy tygodnie przed terminem :-(.... mam już po prostu dosyć bycia w ciąży. A ponadto wolę urodzić trońkę wcześniej niż przenosić ciążę i mieć wywoływany poród
wiesz co, ja tez mam takiego plana, zeby mlody sie szybciej troszke urodzil, ale tylko troszke, tak ze 2-3tyg. Nawet juz z nim obgaduje ten plan :-D tylko nie wiem co on na to, bo jakis malo rozmowny jest:-p Ale wywolywania tez sie boje.

reklama
Cześć :)
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chętnie się przyłączę, jeśli nie macie nic przeciwko. Mam termin na połowę kwietnia. Dziewczynka - Anielka. Mam już jedną córcię - Mania w marcu kończy 2 lata. Życzę dobrej nocy!

witamy kolejną kwietnióweczkę

Ilonka cieszę się że u ciebie wszystko w porządku.

wronka trzymaj się , współczuję ci bólu ale aby do kwietnia

a ja biorę się od poniedziałku za pranie ubranek w proszku dziecięcym (na razie wyprałam wszystko w zwykłym, wyszło 6 pralek:szok:) i prasowanie tych ubranek.

a ja byłam dzisiaj rano na USG ale o tym na kwietniówkach u lekarza

Do góry