reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja porządkowo nie jestem tak zaborcza- wręcz lubię, jak mój mąż mi pomaga :-) co prawda mamy czasem inna wizję porządków, ale co tam, przez te wszystkie lata wypracowaliśmy pewien kompromis i ja nie tykam jego świętych szafek a on moich i jest git! mamę od sprzątania u mnie gonie ścierą- sama ma dość swoich kątów więc niech u mnie nie szmatuje. Nawet jak się zajmowała Kubą (przez 2 lata) to poza drobną przepierką i podaniem ugotowanego przeze mnie obiadu miała zakaz sprzątania.

reklama
właśnie kot wgramolił mi się na kolana i położył łapki na brzuchu - niunia się kręci, więc kocur wygląda śmiesznie - dziwnie się patrzy, i próbuje złapać ruszający się brzuch

Jaaaak fajnie!!!:-D:-D:-D:-D:-D Zazdroszczę takich zabaw ;-) Moja Maleńka się nigdy tak nie kręci żebym to "widziała" czasem tylko mam deformacje brzucha- przesunięty w którąś stronę, albo bardziej gdzieś wypukły :sorry2: i tyle :sorry2:
Więc moje kocisko na takie zabawy liczyć nie może...a szkoda ;-)

Poza tym mąż wrócił od lekarza i na szczęście nie ma zapalenia płuc :blink: ale silna infekcje bakteryjną w gardle (które go w ogóle nie boli) dostał antybiotyk i ma się leczyć :sorry2: a walczę, choć dziś czuję się jakaś słaba i cos mi właśnie w gardle niewyraźnie :eek: ehhh...
Ugotowałam rosołek i miejmy nadzieję, że pomoże na wszelkie choróbska :-)

Na poprawę nastroju właśnie pojawił się kurier z gondolą i fotelikiem samochodowym do naszego "xa" i się cieszę :-D

AgnieszkaSz-r ale masz duży brzuszek :-) Mi wszyscy mówią, że jak na 7 miesiąc to mam mały. Swoje stopy jeszcze widzę :-D Gorzej się ogolić, tam na dole. Bez lusterka nie da rady.

maonka ja swoich stóp juz dawno nie widzę. Od grudnia słysze: O to pewnie rodzisz na dniach... a jak odpowiadam, że dopiero w kwietniu to jest :szok::szok: i pytanie czy to aby nie bliźnięta... :confused2: W pierwszej ciąży było to samo... O goleniu tam w dole wole nawet nie wspominać...

Nie ma się co przejmować. Każda ciąża inna. Byle do kwietnia. Cieszę się, że teraz nie musimy rodzić. Bo tak zimno na dworze. A w maju to na spacerki będziemy już chodzić.

dokładnie... strasznie się cieszę, że nie musze na dwór wychodzić... Mam nadzieję, że w kwietniu będzie już ładnie i będzie można śmigać na spacerki z dzieciakami.

Agnieszka- super brzusio!:-D faktycznie duży :szok: ale jaki fajowy!:-) Mój jak na blisko 8 miesiąc to jednak nie tak pokaźny- w obwodzie ma jakieś ~105cm :eek: więc jak na 31 tydzień to szału ni ma;-)

A tak z ciekawości- jak tam u Was dziewczyny z obwodem "kuleczek"? :-) Bo dawno się nie chwaliłyście :-)

reklama
Obwód 108 cm... Kurcze jak szłam z pierwszym dzieckiem do porodu to miałam 110 cm... Oj będzie duuże dziecko... Mąż obstawia 4500 g... mam nadzieję, że jednak trochę mniejszy

Do góry