reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

akaata chciałam napisać ...a wyszła jakas literówka.

co do golenia to jeszcze jakoś sobie radze i bez lusterka choć b. ciężko tyleże elektryczna maszynka, bo inaczej to bym jak to któraś z Was napisała wycieła co nie trzeba:-)
olapolap Łucja to fajne imię- choć rzadkie przynajmniej w moim otoczeniu. moja córka jak by była to miała mieć Eliza. ale bedzie Kacper. a co do kąpieli w wannie to własnie w gorącej wodzie nie można, i słyszałam że lepiej brać prysznic gdyż polegiwanie w wannie zwieksza ryzyko infekcji dróg rod. tak słyszałam od gin.

reklama
karola322, u nas byla nieco podobna sytuacja, ale nie do konca. To do nas mial ktos przyjechac na slub ale dziewczyna nie mogle, wiec maz jej sam przyjechal tylko na slub i potem sie zmyl. Nawet na rosolek nie zostawal. Ale roznica jeszcze taka byla, ze to dosyc bliski kolego Sz, a nie 5ta woda po kisielu... Mam nadz,ze jednak sie dogadacie. I wiem ze kazdy Ci to mowi, ale naprawde postaraj sie nie denerwowac:-)

Co do mycia wlosow,ja tez kiedys mylam wlosy codziennie,pozniej mylam co drugi dzien a teraz myje co 3-4 dni i dzieki temu moje wlosy dluzej sie natluszczaja ( tak mi mowila znajoma fryzjerka ):-)

Co do mycia wlosow,ja tez kiedys mylam wlosy codziennie,pozniej mylam co drugi dzien a teraz myje co 3-4 dni i dzieki temu moje wlosy dluzej sie natluszczaja ( tak mi mowila znajoma fryzjerka ):-)
moja fryzjer tez mowi ze nie nalezy wlosow myc codziennie ale co 3 dni i tak tez staram sie robic...:-)

Wracajac do imienia,moj drugi synek naj`prawdopodobniej bedzie miec na imie Samuel.Jego tata nie jest polakiem,a moj synek ( pierwszy ja i drugi )sa dziecmi mieszanymi:tak: ale tutaj z tolerancja nie ma problemu,niewiem co by bylo gdybysmy mieszkali w PL:confused:

ja właśnie włoski umyłam...nie wiem co mówią fryzjerzy,bo nigdy nie byłam:-D ,ale zapach nieumytych włosów na poduszce jak dla mnie jest nie do zniesienia:tak::tak::tak:

Idka mnie strasznie kopie dziś...czuję ją wszędzie dosłownie...to właściwie nie jest kopanie tylko takie coś jakby się przeciągała...wiercipięta mała:-D

reklama
Hmmm...tak sobie myslę, że chyba czas zmienić avatar bo święta nam się skończyły :-D:-D:-D
Narazie chyba coś ściągnę, a może potem zrobie sobie jakąś fotkę :-)
a juz myslalam, ze to Twoj brzusio i Twoja fotka taka slicznie zrobiona... ;-)

A z tych mniej przyjemnych rzeczy to idę dzisiaj do gina na założenie pessaru:-( Ciekawie jak to będzie, czy będę to odczuwać i jak będzie z infekcjami, bo lubią się przy tym pojawiac :-(Poza tym mój gin jak mnie zobaczy to się wkurzy, że mnie wypuścili ze szpitala bo on uważa że powinnam leżec do końca ciąży!! Jak znów mi da skierowanie do szpitala to zmieniam lekarza!Bo jak w szpitalu twierdzą, że da się z tym leżec w domu i oszczędzac się to po cholerę ja mam leżec w szpitalu! Zobaczymy dzisiaj co mi powie, ale coś czuję że będzie ostra wymiana zdań!!
I dobrze, ze idziesz zalozyc ten krazek, bedzie lepiej dla Ciebie i dzidzi!!!

ja juz sobie butów nie wiaze:-) a co dopiero depilacja:-D hehe mnie moj maz ogala;-) sama bym sobie wiecej szkody narobila i powycinala pewnie tepa maszynka cos co sie przydac jeszcze moze:-)
buahahahha, dobry tekst :tak:

Ja na poczatku chcialam Doriana, ale tu moja mamuśka mi trochę obrzydzila, ze co to za imię,że ona w takim razie będzie mówic do niego "janek"...i takie tam:wściekła/y:. .
Tez chcielismy Doriana :tak:
Ale jak zrobilam wywiad w pracy to okazalo sie, ze tu Dorian kojarzone jest jako gejowskie - po czesci tez dlatego, ze to imie unisex, i dla dziewczyn i dla chlopcow... I troche ochota mi przeszla :baffled:

jak ja bym chciala barszczyku z burakow sie najesc!! ale w weekend schodzilam cala okolice w poszukiwaniu buraczkow i wiecie co - nia znalazlam nigdzie:szok: nie wiem, czy oni tutaj nie jedza burakow czy jak, ale w szoku bylam. A taka nadal mam ochote na barszcz jak nie znajde burakow dzis po pracy, to chyba sobie z papierka zrobie:-(
ja tez jeszcze w normalnym sklepie ani na markecie burakow nie trafilam... jezdze do polskiego sklepu i tam kupuje :tak:

A tak na marginesie, jak bardzo trzeba sie ogolic do porodu? Wystarczy zgolic te wlosy na gorze, czy moze trzeba az po sama pupe?...
Z tego co wiem teraz wymogow juz nie ma, wiadomo ze chyba bardziej higienicznie jest by wlosow nie bylo. Moja siostra rodzila 9 lat temu i polozna juz na lozku do rodzenia wygolila ja od pepka po pupe doslownie :no::no::no:

Melduje powrót z placu remontu! :-)
Sypialnia odnowiona, czyściutka. Ah jak pieknie. Juz się nie moge doczekać kiedy kupimy i wstawimy łóżeczko dla dzidzi. No ale jeszcze trochę muszę poczekać bo od piątku mężul bierze się za łazienkę. Kolejna rozpier.... ale cóż chcemy żeby maleństwo jak przyjdzie na świat miało juz całe mieszkanko wyremontowane i ładniusie.
:tak:
Welcome back :tak::tak:

Nogi latem tez gole codziennie, a zima i jesienią juz nie zawsze, czasami mi sie nie chce:tak:, ale za to jeszcze codziennie myje włosy, a mam ich sporo i sa gęste, ale coz szybko sie przetłuszczają a ja wtedy czuje sie nie komfortowo. Taka juz jestem:-D:-D. Jak to mój mąż czasami określa "higieniczna":-D:-D, nie zebym miała obsesje na tym punkcie, ale czasami sie ze mnie smieje:-D
No to ja z tych samych, co wlosy toleruja tylko na glowie. Wszedzie indziej to zbedny balast.
Glowe myje codzien , dla mnie wlosy sa najbardziej chlonne zapachow, i nienawidze jak przechodza zapachem jedzenia, fajek czy czegokolwiek innego.
Teraz z goleniem juz mam problem, wczoraj akurat jechalam nogi i w 2 miejscach sie zacielam, ze pol lazienki zakrwawilam :szok:

na spolecznosciowym link do wiadomosci glosowej jaka wyslalam mamie w sprawie imienia dola synka :-D
Pieknie mowi Timek :-D:-D:-D

Ło matko i córko, toż to dzisiaj prawdziwy kwiecień -plecień jak w przysłowiu :-):-):-)
Poczynając od depilacji włosów łonowych, poprzez Kołakowskiego, Mickiewicza aż do zasadności nauczania filozofii na studiach doktoranckich :-):-):-):-)

Wiedziałam, że na forum ciążowym może być ciekawie, ale dziś przeszłyście same siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hahha, tez nadrabiam i pekam ze smiechu :-D:-D:-D

A ja jakby wyczucie dzis mialam, i barszczyk byl, i trotelini do tego :tak::tak::tak:
A teraz ochota na paczka mnie naszla - ale co tam, zapre sie i nie dam zwiesc na pokuszenie.
Za to zbieram sie i na basen skocze na 45 minut , ot jaka superciezarowka ze mnie:tak::tak:

Do góry