reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczyny zamiescilam nowa fote na zamknietym (ujawnilam sie):-p, spadam zaraz do lekarza, wieczorem opisze co gin powiedziala na moje ciagle bole brzucha...

reklama
Dziewczyny czy u Was też była lekka niezgodność co do wieku ciąży?
U mnie na usg 4d wyszło 20-21 tydzień a wg terminarza wychodziło by 24. Sama nie wiem co o tym myśleć:blink:

ja mam juz wszystko przygotowane na placochy i zaczynam smazenie:-)

na dodatek dziczyzna sie dusi jakby ktos mial chrapke na miecho:-)

buziaki moje kochane brzuchacze, bede wieczorem:-)

p.s.
a kuriera z gulaszem ni widu ni słychu....

Ja biorę tylko zestaw witamin przepisanych przez gina -PRENATAL COMPLEX. Biorę te witaminki praktycznie od 14 tygodnia ciąży...ale ostatnio zdarza mi się zapominać o nich- ale najważniejsze że wszystkie wyniki krwi mam ok. Tzn miałam do tej pory- a że w piątek mam kolejną wizytę wszystko się okaże. Mam nadzieję że poziom glukozy wyjdzie ok

Noo , my po obiadku!A teraz znowu błogie lenistwo, a porobiłabym coś! Może zabiorę się za pranko Antosiowych ciuszków :dry:

No! Zaraz uciekam do domku :-D

Temat jedzeniowy wraca nieodmiennie i pewnie wracał bedzie :-D a co tam! Raz się żyje! ja się przyznam, że mi dzis 'odbiło', bo o poranku, zanim do pracy poczłapałam, ciachałam kapustę pekińską i inne takie do prostej załaty z tuńczykiem :-D Cud, że mam wszystkie paluszki.

Edzia-witam :-D Mnożymy się! Mnożymy!!! Co do wieku ciąży, to ponoć najbardziej miarodajne jest pierwsze USG (to koło 12-14 tygodnia), potem dzieciaczki rosną sobie w różnym tempie a i tak urodzą się kiedy będą chciały. Kieruj się terminem wg OM- zresztą lekarze tak właśnie liczą.

Już nie mam siły do tych suwaczków - próbuję, próbuję i nic z tego:no: Wkurzam się. Udało mi się wkleić fotkę a nie udaje mi się wkleić tego adresu url:baffled:

Wlasnie,wlasnie...Edzia...u mnie jest jeszcze smieszniej,albo i nie...Zalezy,jak chce sie na to patrzec.
Praktycznie powinnam byc w marcowkach,bo pierwsza date mialam na 25.03,ale jako ze zmienialam przez pierwsze pare msc ciazy,lekarzy,to i termin sie przesuwal...I tak przeszlo na 1.04,potem na 8.04,a na koniec na 6.04...Tylko,ze jak w koncu trafilam na jedna babeczke w szpitalu-ktora jako pierwsza robilam mi usg-ale nie pierwsze usg ciazowe(bo nawet nie wiedzialam o malenstwie,jak do niej dotarlam) i jak musze (historie pewnie niektore znaja-watek "u lekarza") isc to bada mnie na tym samym sprzecie,z ktorego wykreowala date 25.03 i praktycznie,powinnam przy niej pozostac :baffled: Ma super sprzet i wogole,wiec powinnam jej bardziej ufac...Ale nie wiem co robic,wiec postanowilam zostac przy srednim okresleniu gin u ktorej sie lecze-ktora usg mi nie robi-tylko wysyla do radiologi,gdzie sprzet nie zaciekawy maja.
Do tego nasza malenka zawsze jest ciezsza i dluzsza niz powinna,wiec sie zobaczy!
Wiec jezeli urodze w marcu,to sie nie gniewac tu na mnie eh...!;-) Ja sie tylko slucham mojego ginekologa!
Czyli praktycznie wychodzi,ze powinnam byc juz prawie w 29 tygodniu,a tak jestem w 27...A piszac to,wlasnie sie zastanowilam nad jedna rzecza...
Przeciez kazdy mi mowil,ze ruchy pierwszego malenstwa mozna zaczac czuc cos kolo 16-19 tygodnia(te najwczesniejsze)...a ja juz w koncowce 13tyg poczulam...Czy tylko mi cos tu "smierdzi"??? :dry:Oczywiscie mam na mysli,te 13 tygodni zdaniem mojej gin.

ba a dlaczego tak kurczowo sie trzymasz terminu USG??? Kiedys nie robili usg, termin liczyli tylko na podstawie OM i ja sie wlaśnie tego trzymam. Wg OM mam termin na 14 kwietnia, wg pierwszego USG na 8 kwietnia, ale trzymam sie i bedę trzymala terminu wg OM, bo dla mnie to najbardziej wiarygodny termin, sprzęt to sprzet, może sie mylic:tak:

reklama
Aż zgłodniałam jak Was czytam.
Lece do sklepu po ogórki bo mi się mizeri zachciało. Do tego ziemniaczki okraszone kiełbaską i cebulką i jajko sadzone!
A placek z gulaszem bym sobie zjadła-ale przeraża mnie perspektywa tarcia ziemnioków:wściekła/y: Za to nie mogę doczekać się soboty- będę piekła moje drugie w życiu ciasto- milky way:cool2:
poproszę o przepis na wątku "jedzeniowym" :tak::-p

Do góry