reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

W temacie ślubów mnie własnie śmieszy branie kościelnego z powodu uroku , przysiegasz przed Bogiem bo to ma urok?:no: Takie okłamywanie samego siebie.
Ale to oczywiście tylko moje osobiste zdanie.

aniam zgadzam się z Tobą całkowicie... ja rozumiem religia religią, ale co to za urok, kiedy żyjesz z kimś od x lat a później udajesz dziewicę przed ołtarzem, bo w gruncie rzeczy biała suknia tylko dla dziewic jest przeznaczona...
Ja chce wziąć ślub kościelny za kilka lat, ale dlatego, że jestem wychowana w tej wierze, a taka ceremonia będzie dla nas jedynie dopełnieniem tej głównej już zawartej przed urzędnikiem i najbliższymi. :-)
Nie krytukuje tych, którzy ze ślubu robią szopkę, ale moim zdaniem to jest pewnego rodzaju zakłamanie... i dlaczego ludzie biorą na to kredyt ?? jak można zaczynać życie we dwoje od długu ?? w imię czego? dla rodziny ?
Skoro do szczęścia komuś potrzeba głównie pałacu i sukni to chyba coś tutaj jest nie tak ;-) ale to moje zdanie.

reklama
też się o nią martwię- wczoraj też spr. na społecznościowym czy zostawiła jakiś kontakt ale jednak nie. Kurde- mam nadzieję że wszystko z nią w porządku:-(
co do sylwestra- to wogóle się nie emocjonuje w tym roku że to już jutro. Najchętniej to zostałabym z moim ukochanym w domciu i zrobiła pidżama party:tak:ale postanowiliśmy że pojedziemy do szwagra- oni też spędzają sami sylwka z 3 dzieciaczków więc będzie wesoło! Przy okazji wezmę od szwagierki ciuszki dla Antosia bo ma dla mnie przygotowaną potężną torbę. A oglądanie tych cudeniek to jest to co tygryski lubią najbardziej:-)Posiedzimy do północy i zawiniemy się do domku żeby rano wstać rześkim i wypoczętym- kiedy większa część ludu będzie na kacu:cool2:phi!

Korzystając z okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę Nam wszystkim żebyśmy wszystkie jak tu jesteśmy wytrwaly w naszych kochanych dwupakach do tego upragnionego kwietnia!

no właśnie też się zaczynam martwić... mówiła, że się odezwie... a tutaj ciągle cicho... :eek:
3majmu za nią kciuki dziewczyny

Zapożyczanie się czy odgrywanie dziewicy w welonie est bez sensu, ale dokonując wyboru między cywilnym a kościelnym zawsze wybrałabym kościelny. Urząd to dla mnie zawsze urząd, a formułka "świadoma praw i obowiązków..." jakoś nie wprawia mnie romantyczny i wzniosły nastrój. Wszystkie śluby cywilne w których uczestniczyłam były sztywne, urzędowe i czegoś mi w nich brakowało.

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... biorąc pod uwagę to, że sam akt małżeństwa jest jedynie dopełnieniem formalności, to nie widzę nic złego w regułce, która uzmysławia człowiekowi jego prawa i obowiązki wynikające z zawarcia związku małżeskiego.
Przysięga przed księdzem brzmi może ładniej, ale jest jedynie regułką, więc nie widzę w niej też nic romantycznego.
Romantyzm kryje się w samym akcie zaślubin, czy to w urzędzie czy to w kościele... łączy dwoje ludzi na zawsze... a jak mam być szczera, to cześciej rozwód biorą moi znajomi po ślubie kościelnym niż ci po cywilnym, tak więc jak widać czar i magia mogą łatwiej prysnąć :-)
bo nie ma nic gorszego niż wziąć ślub kościelny tylko dlatego bo to będzie ładnie wyglądało w rodzinnym albumie... ;-)

Hejka
a czy ktoras z Was wie jak ma na imie wesola, moze na nk daloby rade ja jakops wyczaic??
milego dzionka
Karola, spokojnie lepiej zalozyc szew na czystej szyjce niz na gwalt zakldac przy jakies grzybkach itp.
Spokojnie przez te klika dni sie nic wiecej nie skroci kochana!

Jestem witam się i uciekam . Na bb nie będę co najmniej do 8go ale myślę o Was...

Co do ślubów już to było wałkowane -to tak jak wypowiadać się o CC nie mając cesarki i o SN nigdy nie rodząc naturalnie -bezsens. Dziwne ze kościelny krytykują rozwodnicy i ludzie którzy nie mogą go wziąć a cywilny Ci którzy tylko na nim bywali -luz kobiety!!! ja miałam kościelny i o nim się mogę wypowiedzieć -nie zamieniłabym na nic innego... Zresztą nawet indiański obrządek by mi wystarczył i też byłoby ok:-)

Pozdrawiam i miłej zabawy brzuszki

AAAAAAAAAAAAAA i dopadł mnie świąd brzucha i cyców -byłam u dermatologa -to nie naciąganie skóry!!!! powiedziała że w ciąży powinno się robić wyniki czegoś co się zwie bilirubina i do tego hormony wątrobowe czy coś koło tego -przy swędzeniach!!! bo to ważne -wiec jak któraś sie drapie to na wyniki.

dzien dobry:-D

a do mnie dzwonila pani ze szkoly rodzeni i 6 stycznia idziemy na pierwsze zajecia:-):-) juz sie doczekac nie moge:-)

ja bralam slub cywilny - ze wzgledu na czas, w jakim go organizowalismy i mojego K., ktory jest anty.. mialam dluga sukienke w kolorze szampana i welon - choc to byl gadzet bardziej dla mamy i mojej siostry niz dla mnie. slub o 15 o 22 juz ostatich gosci z restauracji zegnalismy. pozniej ze swagram i moim juz mezem uroczyscie cygaro wypalilismy w rycerskiej sali ( hehe ja juz na bosaka ale nadal w sukience swej pieknej) i ok 23 tylko czas dla nowozencow. co prawda marzyl mi sie zawsze mega slub i talie łał, ale z drugiej strony co mi po jednej wypasionej nocy jak i tak na wspolnym zyciu nam zalezy. i kasa bardziej na splate kredytu sie przydala niz na aperitify dla setki gosci:-)
moze kiedys bede zalowala, ze nia mialam ksiedza, golebi i ryzu, a poki co jestem mega szczesliwa ze swoim najukochanszym na swiecie mezem i z naszym owocem, ktory probuje na sile z mojego brzucha apartament wielopokojowy zrobić:-D pieniadze pomogly nam wyjsc na prosta a jak ktoregos dnia dojdziemy do wniosku ze czegos nam brakuje, to wezniemy slub koscielny:-)

tyle ode mnie w kwestii slubów:-)

u nas sylwester w domu - my tacy nie-balowi i wolimy sami sobie posiedziec. ja bede miala picolo truskawkowe i brzoskwiniowe a moj K. co sobie wymysli:-) przyszlego sylwestra tez w domu bo z nasza Niuniusia spedzimy. taka miziasta misiasta rodzina z nas:-):-)

ide na inny watek cos pogargulic sie:-)

p.s.
aga002 i 13x13 gdzie Wy sie podziewacie, bo zaczynam miec szmutki bez Was:baffled:

reklama
co do sylwka, my robimy impreze w domu ze znajomymi. przebieraną ;-) będę pszczółką... albo jak się śmieje moja mama trutniem z wielkim brzuchem :p

co do Wesołej przegrzebałam wszystkie jej posty znalazłam jej dane poszukam jej na nk. oby się udało

Do góry