reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

czesc dziewczyny!szybko sie tylko melduje, nadal u mamy jestem i tyje hihi, ale jest super. nie dam rady was nadrobic, mam nadzieje ze wszystko oki u was.karola322 - trzymam kciuki kochana zeby wszystko bylo dobrze, lez i odpoczywaj, wszystko bedzie dobrzeacha, widzialam zdjecia na spolecznosciowym, no super!! super!!

reklama
karola jeszcze takie jedno pytanie, pisalas ze otworzyla sie na 2 cm..czyli masz juz rozwarcie???
Czy tak jak w moim przypadku ujscie wewnetrzne sie zaczelo otwierac a szyjka jeszcze trzymala...
Nie nie mozeszs miec rozwarcia bo przeciez na czym zalozyli by szew...
Skoro bedziesz miala szew to jest go na czym zalozyc czyli nie martw sie kochana..nie ma tragedii..
A napisz mi prosze ile tej szyjki ci pozostalo kochana..!

ilonka u mnie tez ujcie wewnetrzne sie zaczelo otwierac a szyjka jest zakmnieta. A tak pisze na wyniku z badania usg tak bedzie lepiej jak napisze bo cos moge przekrecic

szyjka macice dlugosci 42mm , ujscie wewnetrzne szer. 14mm , pecherz płodowy wpukla sie do kanału szyjki na głebokosc 22mm.
jak któras z was cos rozumie to prosze o wyjasnienie

hej...jesli szyjka macicy dl 42 mm to bardzo dobry wynik...
ja tyle mialam w 12 tyg.....
teraz mam tylko 25mm...
jesli chodzi o kanal wewnetrzny to rozwiera sie na szerokosc 1 palca i w ten oto kanal pecherz plodowy z dzidzia pod wplywem ciezaru wpycha sie w szyjke...
nie martw sie na zapas bo szyjka dluuuuuuuuga takze zszyja i wszystko bedzie dobrze!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

To są te zdjęcia ja z nich nie rozumiem prawie nic

Załączniki

• Zdjęcie011.jpg
    Zdjęcie011.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie012.jpg
    Zdjęcie012.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 36
reklama
hej
na moje oko sprawa wyglada tak...pozostalo Ci okolo 2 cm szyjki poniewaz pecherz plodowy wszedl juz na 2 cm..Lekarz powiedzial mi, ze poniezej 2 cm jest niezaciekawie czyli nie panikuj, badz spokojna.Teraz skoro wiesz,ze bedziesz miala zakladany szew to odetchnij z ulga.Nie masz sie o co martwic.

Kieddy masz szew w srode?

Do góry