czesc dziewczyny!szybko sie tylko melduje, nadal u mamy jestem i tyje hihi, ale jest super. nie dam rady was nadrobic, mam nadzieje ze wszystko oki u was.karola322 - trzymam kciuki kochana zeby wszystko bylo dobrze, lez i odpoczywaj, wszystko bedzie dobrzeacha, widzialam zdjecia na spolecznosciowym, no super!! super!!
reklama
karola jeszcze takie jedno pytanie, pisalas ze otworzyla sie na 2 cm..czyli masz juz rozwarcie???
Czy tak jak w moim przypadku ujscie wewnetrzne sie zaczelo otwierac a szyjka jeszcze trzymala...
Nie nie mozeszs miec rozwarcia bo przeciez na czym zalozyli by szew...
Skoro bedziesz miala szew to jest go na czym zalozyc czyli nie martw sie kochana..nie ma tragedii..
A napisz mi prosze ile tej szyjki ci pozostalo kochana..!
ilonka u mnie tez ujcie wewnetrzne sie zaczelo otwierac a szyjka jest zakmnieta. A tak pisze na wyniku z badania usg tak bedzie lepiej jak napisze bo cos moge przekrecic
szyjka macice dlugosci 42mm , ujscie wewnetrzne szer. 14mm , pecherz płodowy wpukla sie do kanału szyjki na głebokosc 22mm.
jak któras z was cos rozumie to prosze o wyjasnienie
Ilona1985
Fanka BB :)
hej...jesli szyjka macicy dl 42 mm to bardzo dobry wynik...
ja tyle mialam w 12 tyg.....
teraz mam tylko 25mm...
jesli chodzi o kanal wewnetrzny to rozwiera sie na szerokosc 1 palca i w ten oto kanal pecherz plodowy z dzidzia pod wplywem ciezaru wpycha sie w szyjke...
nie martw sie na zapas bo szyjka dluuuuuuuuga takze zszyja i wszystko bedzie dobrze!
ja tyle mialam w 12 tyg.....
teraz mam tylko 25mm...
jesli chodzi o kanal wewnetrzny to rozwiera sie na szerokosc 1 palca i w ten oto kanal pecherz plodowy z dzidzia pod wplywem ciezaru wpycha sie w szyjke...
nie martw sie na zapas bo szyjka dluuuuuuuuga takze zszyja i wszystko bedzie dobrze!
Ilona1985
ahhh no i karola lezysz no nie...nie ma innej opcji poki co
tak leze plackiemahhh no i karola lezysz no nie...nie ma innej opcji poki co
ilonka a powiedz 42mm to jest długosc calej szyjki tak a pechrz plodowy wchodzi na 22mm to nie zostaje tylko 20mm i ta szyjka nie jest za krótka bo albo ja jestem głupia albo nie kapuje
Ilona1985
wlasnie tu mam problem..gdybys miala usg to bym ci mogla wiecej pomoc..
to moze zrobie zdjecie i wkleje to bedzie widac bo zaraz walne na zawał tam nic nie pisze tylko towlasnie tu mam problem..gdybys miala usg to bym ci mogla wiecej pomoc..
Ilona1985
ok czekam
reklama
Ilona1985
hej
na moje oko sprawa wyglada tak...pozostalo Ci okolo 2 cm szyjki poniewaz pecherz plodowy wszedl juz na 2 cm..Lekarz powiedzial mi, ze poniezej 2 cm jest niezaciekawie czyli nie panikuj, badz spokojna.Teraz skoro wiesz,ze bedziesz miala zakladany szew to odetchnij z ulga.Nie masz sie o co martwic.
Kieddy masz szew w srode?
na moje oko sprawa wyglada tak...pozostalo Ci okolo 2 cm szyjki poniewaz pecherz plodowy wszedl juz na 2 cm..Lekarz powiedzial mi, ze poniezej 2 cm jest niezaciekawie czyli nie panikuj, badz spokojna.Teraz skoro wiesz,ze bedziesz miala zakladany szew to odetchnij z ulga.Nie masz sie o co martwic.
Kieddy masz szew w srode?