reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny- gratuluję córeczek:-)

Mój P jest cudowny i kochany- właśnie wraca z pracy i dzwoni do mnie co mi kupić słodkiego:-)Ja mówie nic kochanie bo będę miała dupę jak stodoła a poza tym zjadłam dziś już opakowanie pierników:zawstydzona/y: - a on na to- mów kochanie co chcesz- może delicje, może wafelki kokosowe , może kinder bueno- a ja mówie- a niech to -bierz wszystko i jeszcze chipsy pepis bekon i cole:-):-):-)o ja pitole

dobre!!! :-):-):-):-):-):-):-) zna Cię ten mężulek :) he he
daj mi trochę tych pepisów plis, ślina mi leci po pas.... :zawstydzona/y:

mamusia, agawkl, waniliowa: gratulacje!!!!! córeczki są super :tak::tak::tak:
13x13: ja mam wizytę 22 grudnia tuż przed świętami i wtedy lekarz obiecał mi mega podglądanko, tzn. że trochę dzidzię poprosi, żeby zmieniła pozycję jak będzie trzeba, żeby w końcu rodziców zadowolić i powiedzieć im co ma między nóżkami, marzy mi się taki prezent pod choinkę :) i przy okazji rodzinka się dowie w wigilię :) :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dodałam fotę mojej córci z choinką :)

jak niesłodzone to mleczko to chyba nie aż taki wielki grzech :)
a co to za program? może gdzieś w necie go znajdę

kochana to mleko ma 7,5% tłuszczu. W 100g/131 Kcal, a skończylo się na tym,że wychlałam cały kartonik = 1 litr:zawstydzona/y::zawstydzona/y:, więc niestety chyba raczej zgrzeszyłam:crazy:

A program "Ciąża z zaskoczenia" jest na Dicsovery travell&living w soboty o 21.00, powtórki we wtorki o 23.00.

uszy do góry, na pewno nie będzie tak źle :tak: U mnie na uczelni też zaczęli na mnie patrzeć cieplej jak brzuszek zaczął być widoczny - jedna z pań profesor na zajęciach ciągle tylko pyta czy dobrze się czuję, czy czasem przerwy nie zrobić. Nigdy w życiu się tak ze mną na uczelni nie cackali, więc korzystam na maxa :-D

Pomachasz im brzucholem przed nosem, albo postraszysz myszami jak radzi Dagsila i będą twoi :-)
A tak w ogóle - jaki masz temat pracy Aga?

dokładnie tak, też korzystam póki mogę:)

Dobra, oficjalnie oznajmiam,iz w kwietniu otwieram klub AżS (klub anonimowych żarlokow slodyczy). Chetnych zapraszam na odwyk:tak:

zdecydownie odwyk mi się przyda...

dziewczyny wlasnie wrocilam od ginka.
jest nie ciekawie.szyjka 2.5 rozwiera sie.jutro rano jade do szpitala.modlcie sie zeby wszystko bylo dobrze i zebym mogla donosic ciaze.prosze was!
drugi raz nie dopuszcze do tragedii.bede silna!
jakby co daje namiary na nasza klase wronce ..bede sie z wami komunikowac w ten sposob co u mnie.siostra bedzie wam odpisywala.caluski!!!

trzymaj sie kochana w 1 kawałku!! musi być dobrze, tyle kciuków zacisniętych i modlitw za Was ze innej opcji nie ma!!

Drugi dzień żłobka- Kuba pomachał mamusi, od niechcenia dał buziaka i został po nim kurz i wiatr... :tak:

bo i po co komu mama jak są ciekawsze zajęcia, Ty sie ciesz że tak dobrze to znosi:) jak patrze na mojego to tez go chyba bede musiała już do jakiś dzieci puścić na chwilę bo strasznie mu sie to podoba...

gratuluję dzieweczek!!

kochana to mleko ma 7,5% tłuszczu. W 100g/131 Kcal, a skończylo się na tym,że wychlałam cały kartonik = 1 litr:zawstydzona/y::zawstydzona/y:, więc niestety chyba raczej zgrzeszyłam:crazy:

A program "Ciąża z zaskoczenia" jest na Dicsovery travell&living w soboty o 21.00, powtórki we wtorki o 23.00.

No właśnie mi się wczoraj o tym programie zapomniało , ale już raz go widziałam . Niezłe jaja ..:-D

Właśnie robie obie zdrowe jedzenie łosisia pieczonego .. no gdzie to zapisać .. Ale wczoraj była pizza:-D:-D

witajcie a ja nie mogę sie dzis doczekac na wizyte u mego leakarza, dziś badania połówkowe, moze cos weicej sie dowiem i sie uspokoje, przez te bóle to sama nie wiem czy wszystko jest wporządku, poza tym od tygodnia rano mam upławy, nie wiem czy to dobrze czy źle, ciekawe na ile mi przedłuży zwolnienie, czy juz bede musiaąła chodzic do niego co 2 tyg. zobaczmy, wizytę mam na 16.50, ide teraz umyć główkę, bo trzeba jakoś wyglądać

ticker.php

dzien dobry,

juz strawiłam wczorajsza pizze:-) i moge sie ruszac:-D:-D

ide za chwile w miasto wiec uciekam przywracac sie do ludzkiego wizerunku:-D:-D

poczytam wieczorem:-)

miłego dnia

Ilonka trzymamy kciuki i niecierpliwie czekamy na info, ze wszysko jest ok

13x13 Ola dalej mały Indianiec ale strupki już odpadają. Nie wiem jak ja ją doszoruję, chyba do pralki ją wrzucę:-)

Lecę zaraz pracową choineczkę ubierać.
W radiu powiedzieli, że na święta ma byc śnieg. Jejku jak bym chciała

a ja słyszałam, że na święta ma akurat ocieplenie przyjść :eek:

Drugi dzień żłobka- Kuba pomachał mamusi, od niechcenia dał buziaka i został po nim kurz i wiatr... :tak:
Znalazłam winowajcę mojej zgagi (ostatnio ostro było): CHLEB ŻYTNI :szok: No masakra, bo ja innego nie jadam... Muszę wymyślić jakiś zamiennik...
Super, ze Mlody tak dobrze zniosl przedszkole:-)
co do zgagi, to ja musze znalesc swoja przyczyne, bo mam co wieczor mega atak i juz mi sie plakac chce, bo nie wiem co na nia brac. Mieta pomaga, ale tylko na godzinke, a potem od nowa:wściekła/y:

co do snów... ja dzisiaj miałam piękny sen... śnił mi się nasz Kubuś... to chyba po wczorajszym usg 3d/4d. śniło mi się, że byłam w szpitalu właśnie go urodziłam, młoda sympatyczna położna podała mi go do karmienia, powiedziała, jak go przyłożyć i trzymać, a on od razu chwycił cycocha i zaczął go namiętnie ssać... widziałam jak mleczko wypełnia jego buzie a on szczęśliwie połyka pierwszy posiłek na wolności... później go razem z moim B oglądaliśmy... miał przecudne zielono niebieskie oczy taki strasznie jasne... nasze cudeńko...
Super sen:tak: ciekawe, ile z niego sie sprawdzi? :-D

Ja dzis ledwo w pracy siedze, tak mnie gardlo boli, ze polykac ledwo moge :-(
Jutro do Pl lece, wiec nie bedzie mnie z Wami az do wtorku, bo wracam w pon wieczorem. Mam nadz, ze mi glosu nie odbierze na pt, bo bedzie lipa :eek: no nic, jakos to bedzie :tak:

reklama
Super, ze Mlody tak dobrze zniosl przedszkole:-)
co do zgagi, to ja musze znalesc swoja przyczyne, bo mam co wieczor mega atak i juz mi sie plakac chce, bo nie wiem co na nia brac. Mieta pomaga, ale tylko na godzinke, a potem od nowa:wściekła/y:

Super sen:tak: ciekawe, ile z niego sie sprawdzi? :-D

Ja dzis ledwo w pracy siedze, tak mnie gardlo boli, ze polykac ledwo moge :-(
Jutro do Pl lece, wiec nie bedzie mnie z Wami az do wtorku, bo wracam w pon wieczorem. Mam nadz, ze mi glosu nie odbierze na pt, bo bedzie lipa :eek: no nic, jakos to bedzie :tak:

Aga bo mięta tak jak mleko pomaga chwilowo. Mi pomagają też migdały (ale nie zawsze):

"(...) Picie mleka, jedzenie mięty pod różnymi postaciami, aby złagodzić zgagę może dać chwilową ulgę, ale w dalszej perspektywie niesie ryzyko nasilenia objawów.

Niektórzy chorzy popełniają błąd myśląc, że pewne pokarmy są naturalnymi lekarstwami na zgagę, dlatego, że po ich spożyciu na krótko odczuwają ulgę w dolegliwościach.

Mleko, na przykład, zmywa kwas z przełyku z powrotem do żołądka i chwilowo łagodzi i neutralizuje jego działanie, ale samo w sobie stymuluje żołądek do zwiększenia produkcji kwasu. Godzinę po tym jak pacjent wypił mleko, aby ulżyć dolegliwościom, ból może powrócić.

Mięta neutralizuje kwaśne środowisko w przełyku, ale także zwiększa wydzielanie śliny, która pomaga spłukać kwasy na powrót do żołądka, ale przede wszystkim mięta osłabia zwieracz przełyku, mięsień, który chroni przełyk przed cofaniem się treści żołądkowej.

I kółko się zamyka. (...)

całość tutaj:

Domowe sposoby na zgagę, czy zawsze dobre ?, Openmedica Zdrowie

Do góry