reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie :-)

Piszecie o kopniaczkach, że wasze Maleństwa takie punktualne i mają swoje pory na zabawę...a moja Mała coż..fika kiedy chce :-D raz w nocy, raz w dzień, a dziś np to prawie cały czas śpi ;-)

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia od stycznia!:-) mam nadzieję, że będzie fajnie i warto ;-)

Rano byłam też na badaniach krwi i moczu, ale wygląda na to, że nadal wszystko jest ok, ale jeszcze czekam na potwierdzenie wyników- fajnie mieć mężusia z dostępem do bazy wyników :-D

Pozdrawiam Was wszystkie i lecę dokończyć obiadek! ;-)

reklama
Karola, trzymaj się. Dla mnie mdłości są najgorszą z istniejących na świecie dolegliwości (nawet usuwanie ósemek przez chirurga milej wspominam) i nie mogę zrozumieć, jak medycyna będąca w stanie przeszczepiać serca i przyszywać urwane nogi, może nie radzić sobie z rzeczą dręczącą prawie każdą kobietę w ciąży :eek: Podrzuciłabym Ci jakiś super skuteczny sposób,ale sama go nie znalazłam. Jedyne, co wykombinowałam przez dwa miesiące, to nie myślenie. Bywały dni,kiedy wiedziałam,że coś muszę zrobić, gdzieś iść itd i w te dni rzeczywiście czułam się nieco lepiej, a jak zalegałam przed komputerem i tylko zdawałam otoczeniu relację z samopoczucia, od razu robiło się jakoś gorzej. Powodzenia

ilonka wydaje mi się że te mdłości są normalne bo nic mi nie dolega więcej.czasem mi jest dobrze ale jakoś ostatnio coś naszej niuni nie smakuje:-):-).
Kochane doradźcie mi ja mam usg połówkowe 22grudnia a wtedy będę w 22tyg i 3 dniu to nie jest za późno bo tej pani w recepcji nie mogłam się za bardzo podpytać bo szybko zapisała i się rozłączyła. Więc nie wiem czy nie zadzwonić do nich i się nie umówić pare dni wcześniej.co sądzicie??
ba od paru dni wróciły tak już nie było 3 tygodnie a tu zonk, STARAM SIE O TYM NIE MYŚLEĆ ALE SIE NIE DA :-((

Karola współczuję tych mdłości.
Na połówkowe USG chyba nie trzeba iść dokładnie w 20 tygodniu, ja mam 17 grudnia, to już będzie 23 tydzień. Lekarz chyba wie co robi dając skierowanie na taki termin

Dagsila herbatka z malinami i pod kołderkę. Zdrówka

13x13 mogłabym pokazać choć tylko jedno z tych zdjęć pokazuje oba dzieciaczki razem, to pierwsze USG jeszcze z Anglii...Tutaj mają chyba gorszy sprzęt mam kilka fotek, ale jutro ide do gin to może znów coś zrobi...
Tylko napisz gdzie dodajecie zdjęcia swoich pociech w brzuszku :) Nie ogarniam jeszcze wszystkiego tutaj...:zawstydzona/y:
Buźki pozdrawiam

Cześć dziewczyny:-)
Witam po dwudniowej nieobecnośći.Niestety ja te dwa dni spędziłam znowu w szpitalu:-(W niedzielę popołudniu dostałam silnego bólu brzucha tak jak przed miesiączkom.Wierzcie mi to moja 3 ciąża ale w poprzednich nic takiego mi się nie przytrafiło.Wzięłam nospę ale nic nie pomagało.Zadzwoniłam do mojej ginki dzieki bogu miała akurat dyżur w szpitalu więc kazała natychmiast przyjechać.
Zrobiła mi usg i na szczęście z maleństwem wszystko ok łożysko też prawidłowe.Nawet nie wiecie jaką poczułam ulgę:tak: tyle tylko że ból cały czas nie ustepował .Dostałam jakiś zastrzyk rozkurczowy i pani doktor stwierdziła ze powinnam zostać że porobią mi wszystkie badania i że ona mnie poobserwuje.
Tak więc przebadali mnie i niestety nie wiadomo co to było.Kazali jeszcze wiecej
odpoczywać i nie denerwować się:-(łatwo mówić jak się cały czas czeka na wyniki badań i nie da sie o tym nie myśleć.
Wiecie co mnie w tym wszystkim wkurzyło najbardziej to dziewczyny które miałam niestety zaszczyt poznać na patologi ciąży:wściekła/y:Każda ma ciążę mniej lub bardziej zagrożoną a mają to wszystko w nosie.Mają leżeć ale co tam papieroski są najważniejsze bo przecież nie muszą z wszystkiego rezygnować i dlaczego ona ma sie poświęcać:wściekła/y:
Ręce opadają człowiek robi wszystko walczy o każdy tydzień ciązy aby dzieciatko było zdrowe a te małpy...:no:
Przepraszam za taki nastrój może to ta pogoda ale miałam ochotę się wygadać.

Niestety nie przeczytałam co tam naskrobałyście.
Gratuluję tym dziewczynom które dowiedziały się kto mieszka w ich brzuszkach:-). Mam nadzieję że zdrówko wam dopisuje i ogólnie samopoczucie ok.
Pozdrawiam i dzieki ze jestescie:tak::tak::tak:
Zmykam bo muszę nadrobić przytulanie z moimi chłopakami:-):-):-)

Witajcie, ja tylko wpadam się przywitać, nie jestem w stanie ogarnąć postów od piątku, ale z tego co widzę to chyba parę dziewczyn dowiedziało się czy będą dziewczyny czy chłopcy - gratuluję Wam !!! :-)

Dziś dotarło do mnie, że zostały równe 4 miesiące do terminowych urodzin mojej córeczki !!!!!! Jestem przerażona - mam tyle pracy i rzeczy do zrobienia jeszcze przed rozwiązaniem, że chyba oszaleję.
Z jednej strony chciałabym ją już przytulić, a z drugiej strony siedzę nad rozgrzebanymi badaniami, rozprawą i jeszcze kończę budżet do firmy na przyszły rok, chociaż jestem na L4 (to się chyba nazywa pracoholizm...):-( I jak tu zwolnić tempo??????

Czuję się jak w tym kawale o dwóch kotach, które idą przez pustynię i jeden mówi do drugiego: Nie ogarniam tej kuwety!!!!!!

I jeszcze zaprosiłam rodziców moich, męża i rodzeństwo z obydwu stron na Wigilię do nas... Boże, kiedy ja zmądrzeję:-p:-p:-p:-p

Wcale się nie dziwię, że cię nerwy wzięły, nie wiem jak można tak bezmyślnie szkodzić maleństwu.

Właśnie umyłam 3 szafki w kuchni i normalnie czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła. Tak szybko się teraz męczę, że nie wiem. Dalsze spacerki też odpadają, bo z moją bolącą kością ogonową daleko nie zakuśtykam

Karola współczuję tych mdłości.
Na połówkowe USG chyba nie trzeba iść dokładnie w 20 tygodniu, ja mam 17 grudnia, to już będzie 23 tydzień. Lekarz chyba wie co robi dając skierowanie na taki termin

Dagsila herbatka z malinami i pod kołderkę. Zdrówka

Ja idę w 23 tygodniu też i nie widzi w tym moja ginka problemu:tak:

Wiecie co mnie w tym wszystkim wkurzyło najbardziej to dziewczyny które miałam niestety zaszczyt poznać na patologi ciąży:wściekła/y:Każda ma ciążę mniej lub bardziej zagrożoną a mają to wszystko w nosie.Mają leżeć ale co tam papieroski są najważniejsze bo przecież nie muszą z wszystkiego rezygnować i dlaczego ona ma sie poświęcać:wściekła/y:
Ręce opadają człowiek robi wszystko walczy o każdy tydzień ciązy aby dzieciatko było zdrowe a te małpy...:no:
(

Tylko je sprać po ryjach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: głupie c....py

Ja chętnie dołączę

To zapraszamy ..

DZIEWCZYNY Z WAWY JAKBY KTÓRAŚ MIAŁA OCHOTĘ TO ZAPRASZAMY Z 13X13 W CZWARTEK 3.12 NA 15 STĄ DO GRYCANA DO ARKADI NA PIERWSZYM PIĘTRZE TAM GDZIE SĄ STOLIKI . TAM SĄ OBOK SKLEPY CHICCO I 5-10-15 . PISZE TĄ LOKALIZACJĘ BO W ARKADI SĄ TRZY GRYCANY. JAK COŚ PISZTA NA PRIV TO SIE WYMIENIMY TELEFONAMI , ŻEBY MOZNA SIĘ BYŁO JAK COŚ LEPIEJ ZNALEŹĆ .

Magnezu dużo jest w orzechach (stąd mówi sie, że są świetne dla mózgu), płatkach owsianych, kaszy gryczanej, fasoli, czekoladzie, kakao, grochu, suszonych owocach- do wyboru do koloru, co która lubi :-D

Jak to napisałam to mnie na kako naszło!!! A w domu będe dopiero o 17:30 :szok:

Ide na to he he ..

Coś dziś mało naskrobałyście he he
Ja u koleżanki byłam od rana

reklama
Pisałyście o zgadze, ja biorę żelazo, przez które mam taką cholerną zgagę że szok. I wczoraj powiedziałam to mojemu ginowi i powiedział żebym te proszki brała na wieczór i jak będę mieć zgagę to ją prześpię:-)
no chyba, ze Cie ta zgaga obudzi, bo niestety istnieje i taka mozliwosc :crazy:

Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimno!!!!!!!!! Ł wlasnie poskrobal auto! - 3 stopnie dzis na termometrze, i przerazliwie zimno!
Tutaj odczuwalnie chlod jest zawsze zimniejszy niz w Polsce, moze przez to wyspowe powietrze. I przy niewielkiej temperaturze na minus juz sie zimy odechciewa. A tu psisko czeka na spacer i do pracy trzeba isc! Brrrrrrr!!!!
ja wogole nie wiem, o co Tobie z tym zimnem chodzi:-p wczoraj jak sie obudzilam, to myslalam ze jednak jeszcze spie - kaluze przed blokiem zamarzniete, samochody oszronione... brakuje jeszcze tylko, zeby nam tu snieg zpadl, nie? :rofl2: a jak wczoraj z mama rozm, to mowi mi, ze u nich +11 bylo:wściekła/y:

z tego co ja wiem, to nie trzeba. ja bede tez w 23tyg. Rozni ludzi roznie mowia, albo ze najlepiej 18-20, albo 20-23 tydz, wiec chyba najlepiej przyjac ze 18-23 i bedzie po sprawie :cool2:

Właśnie umyłam 3 szafki w kuchni i normalnie czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła. Tak szybko się teraz męczę, że nie wiem. Dalsze spacerki też odpadają, bo z moją bolącą kością ogonową daleko nie zakuśtykam
ja co prawda na kosc nie narzekam (przynajmniej jeszcze) ale mecze sie roznie szybko. Normalnie droga do domu zajmowala mi 25 min, teraz potrafie i 40 min sie slimaczyc :wściekła/y: i wcale nie zmienilam trasy:no: no ale co zrobic, oby do kwietnia :happy:

Do góry