reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurde dziewczyny druga klasa a co to potem będzie :no:

Ja chyba dzieciakom jeszcze basen dowalę na ten rok . Przez rok się pływać nauczą , bo potem w szkole może nie być czasu na basenowanie :tak:

My jutro na wywczas jedziemy więc mnie nie będzie .

Szymek dziś torcik miał przez naszą Judytkę zrobiony . Piekny był i smaczny , dzieć szczęśliwy bo z lego . :tak:

Także do spisania po powrocie :tak:

reklama
Hej

Aniam udanego wyjazdu! Bezpiecznego przede wszystkim.
A co do dzieciaków to nie wiem ;-) :-p z roku na rok gorzej ;-) Bo godzin lekcyjnych coraz więcej :tak: Dobrze, że na 2 zmiany nie muszą chodzić...

Ja już spacer z psem zaliczyłam bo teściowie na wywczasach to się trzeba zwierzakiem zająć ;-) :-p Pogoda śliczna :-) Cudny weekend :tak:
Do zaś ;-) :p

Witam i ja.

Pogoda cudna od wczoraj, trzeba się cieszyć bo ma się już ochładzać.

Aniam udanego urlopu.
Kittek dobrze, że jest ok, ale na łożysko przodujące trzeba bardzo uważać, więc pilnuj tego i jak coś grzecznie leż;-) Gratulacje drugiej córci, na pewno będzie tak śliczna jak Majeczka:tak:

My dziś z rana popełniliśmy morderstwo na karczowniku, normalnie podżerał mi koper :no: na naszych oczach zaczął się wygrzebywać z ziemi więc J go załatwił. Zadna trutka nie podziałała a tunele kopał dookoła domu, pod samymi fundamentami i w ogródku, na trawniku...
Zaczynam akcję buraki a czeka mnie jeszcze tyle przerabiania... Ale fajnie potem jeść swoje przetwory zimą niż kupować ;-)

Miłej niedzieli

witajcie

u nas jak zwykle ostatnio intensywnie mały jak zwykle daje czadu i nic nie da mi zrobić ciągle jest mamo, mamo, mamo itd. ... mam tego czasami dość nic mi nie da zrobić tylko ciągle jęczy, aż głowa boli. W pracy roboty w huk ale zaczynam powoli ogarniać.

No i niestety mam trochę mały problem z Wiktorem bo o ile u Logopedy i SI zachowuje się jak aniołek i nie ma najmniejszych problemów o tyle na rehabilitacji jest koszmar w ogóle się nie słucha i nie chce ćwiczyć.:wściekła/y:
Na dodatek aż mi skóra cierpnie na myśl o jutrzejszej wizycie Wiktora u dentysty:zawstydzona/y:

Mnie niestety dalej dusi pomimo wybranego antybiotyku:sorry2:

Wczoraj do południa sprzątaliśmy mieszkanko a po południu mieliśmy gości i tak mija dzień za dniem

Widzę że powoli zaczyna nam forum odżywać ale gdzie się podziała reszta naszych koleżanek Aniez, Gosieńka, Wronka, kici, filonka, onka i reszta bandy gdzie wy się nam zapodziałyście, odezwijcie się co u was słychać

Wronka jak tam borys, co z jego uszkami?

Aniam udanego wyjazdu życzę

Sonia
no widzisz jakoś nam nie wyszło z tym spotkaniem ale sierpień był u mnie na wariackich papierach

mamoPaulinki
wreszcie trochę odpoczniesz jak mała będzie w przedszkolu i nie będziesz musiała tak ciągle ją na te dodatkowe zajęcia dowozić. Gratuluję udanego odpieluchowania, u nas niestety kupa jest dalej w pieluszkę

Agnieszka widzę że z ciebie jak zwykle pracowita mrówka. Wiktor od października będzie miał karate w przedszkolu jako dodatkowe zajęcia - oczywiście dodatkowo płatne, zobaczymy jak mu pójdzie i czy będzie chciał na nie chodzić

Annaoj wszystkiego najlepszego na ten roczek dla Wiktorka !!!! tysiąc buziaków od e-ciotki i dużo zdrówka dla maluszka

Kittek gratuluję drugiej córy i jak coś leż tam grzecznie

mamusiu
trzymam kciuki co by ta rehabilitacja pomogła Jasiowi ja też robię prywatnie rehabilitację na nóżki

Ostatnia edycja:
hello
wakacje się skończyły, a tutaj nadal pustki :-(
U nas oczywiście wariatkowo w pełni, pewnie cały wrzesień taki będzie aż plan się unormuję, zajęcia które sobie powymyślali itp, itd.
Urodziny przebiegły spokojnie, za dwa tygodnie mamy roczek w kościele. Wiktoros się trochę przeziębił, na szczęście jeszcze tylko katarek i troszkę kaszlu zostało. Oczywiście jak do lekarza poszłam (naszej pani doktor nie było) to od razu antybiotyk chciała nam dać, ale zawierzyłam intuicji. Zła jestem, że lekarze tak robią:wściekła/y::wściekła/y:
Suczyce się docierają, ogólnie nawet spoko, bo młodsza, naśladuje starszą.
Została nam jeszcze niestety pamiatka po wakacjach. Dzieciaki chciały tatuaże z henny i Alicji dostała uczulenia. Wygląda jakby iała wypaloną na nodze hello kitty:wściekła/y::wściekła/y: Zła jestem, ale kompletnie mi do głowy nie przyszło, że henna ja uczuli.

Kittek bardzo się cieszę, że już dobrze. Uważaj na sibie. Jak Majeczka zareagowała na wiadomość o siostrze.
Aniam dobrej zabawy.
Basia trzymam kciuki, żeby Wiktorek się przekonał do rehabiltacji.
MamoPaulinki czyli zaprawy na całą zimę gotowe :-)
Agnieszka ja to się boję co będzie za dwa lata, bo w czwartej klasie wiadomo, ale mam nadzieje, że będzie jak ze szkołą. Bałam się, bałam, a okazało się, że jest ok.

uciekam

Ja wpadam do was na szybko.
Mam taki młyn, że z niczym nadążyć nie mogę :no: Wszystko w biegu... oj będzie to ciężki tydzień... gdyby nie te spacery z psem to byłoby mi łatwiej...a tak nie ma zmiłuj godzinę jestem w plecy z samego rana do tego w południe też min. godziną bo się bydlęcia nie da zaciągnąć do domu... w końcu wazy te swoje 30 kg i zero posłuchu... teściowie rozpuścili psa jak cholera a teraz ja mam problem... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Uciekam bo J. czyta lekturę a na 17 musze być na zebraniu.... szał ciał normalnie

Wasze maluszki rosną i ich potrzeby się zmieniają ?? mamy proste rozwiązanie
Sprzedaj na mamasprzeda.pl ubranka z których dzieci już wyrosły, ubrania ciążowe i sprzęty, które mogą przydać się innym mamom a za zarobione w ten sposób pieniądze kup to cego teraz potrzebuje twoje dziecko !!
Na mamasprzeda.pl nie placi się żadnych prowizji i nie ginie się w tłumie - przyszłośc w sprzedaży internetowej jest dziś po stronie portali ukierunkowanych na jedna grupę - na mamasprzeda.pl tą grupą są mamy !!!

Zapraszamy

Ps jeśli pisesz bloga lub znasz dobrego bloga dla mam (dotyczącego wszelkich tematów interesujących młode i ambitne mamy) powiedz nam o tym - zapraszamy do programy "Bloguj z mamasprzeda.pl" - więcej informacji na kontakt@mamasprzeda.pl

annaoj kce, współczuję uczulenia, niestety henna dosyc często uczula. mam nadz ze szybko przejdzie:tak:
Kittek, super ze dziewczynka bedzie:-) lez kochana ile trzeba, jak sama wiesz, po porodzie juz sobie nie polezysz:-p

u nas spokojnie dzien za dniem mija sobie, dzieciaki rosnal, narazie zrdowe sa wiec luzik:laugh2: zaliczylam niedawno zebranie z przedszkolu i powiem Wam, ze niektore mamy sa delikatnie mowiac ... dziwne.
Starszak byl wczoraj na wycieczce, wyjazd udany, dziec zadowolony.Dzis mamy mleko za oknem, masakra. jak ja nie lubie takiej pogody:zawstydzona/y:

Hejka!

Jak dobrze się obudzić i móc normalnie funkcjonować. Wczoraj rano chyba mnie jakiś wirus złapał bo męczyły mnie wymioty i biegunka, do tego ciśnienie miałam 70/50. Dziś jest dobrze, wstałam głodna jak wilk bo wczoraj na ryżu, kisielku i sucharkach byłam;-)

Agnieszka no piesio zadba o to abyś się nie nudziła, ale jaką formę złapiesz;-) Mnie jak trochę więcej połażę to kłuje podbrzusze więc z dłuższych spacerów muszę zrezygnować.

Basiu jak Wiktorek u dentysty? A ty już zdrowa? Uważaj na siebie :)

MamoPaulinki u nas też buraczki na tapecie. W tym roku zrobiliśmy buraczki z papryką, pycha są. Jeszcze czekam na buraczki słodko-kwaśne z czosnkiem od sąsiadki, wymianę robimy:tak:

Aga u nas dziś ślicznie, posyłam słoneczko do ciebie :)

Annaoj kurcze niefajnie z tymi tatuażami, mam nadzieję, że szybko zejdą. Masakra z tym przepisywaniem antybola na wszystko, dobrze, że posłuchałaś intuicji. Choć wiem jak ciężko wtedy się zdecydować, bo niby lekarz powinien wiedzieć co robi, a z drugiej strony my chcemy jak najlepiej dla malucha,
Pytałaś o to jak Majka zareagowała na siostrę. Bardzo się cieszy, wszystkim opowiada, że będzie miała młodszą siostrzyczkę. Jak odkładamy jakieś za małe ubranka to mówi, że dla siostrzyczki zostawimy. W gabinecie jak usłyszała, że to dziewczynka to krzyczała: hurrra, będę miała siostrzyczkę do bawienia. Słodka jest bo za każdym razem jak np ją czeszę to przytula się do brzuszka i głaszcze:tak: Jesteśmy na etapie wybierania imienia, ale coś się nie możemy zdecydować. Maja chce Martynkę albo Zuzię, zobaczymy.

Idę kawkę małą wypić i do pracy muszę podjechać.

Miłego dnia :)

reklama
Cześć!!

Kittek gratulujemy kolejnej córci!! Super, że Majka tak fajnie zareagowała :tak: Odpoczywaj, leż ile wlezie... jeszcze się nabiegasz ;-)

A reszta dziewczyn nie ma zamiaru wracać czy co??

Ja w końcu mam spokojniejszy dzień... Uff bo już nie wyrabiałam normalnie. Poza tym ochłodziło się :-( szaro buro za oknem... parasol to podstawa wyposażenia...

Spokojnego piątku i udanego weekendu!

Do góry