reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się,
Melduję że jakoś żyję... ale dalej czuję się nieciekawie, chrypa, katar, oczy pieką i szczypią... ale cóż poniedzialek to trzeba było się ruszyć i J. do szkoły odstawić... no i ogarnąć chatę bo normalnie sajgon...ale zaraz kończę i do wyrka wskakuję...

Zdrówka wam życzę!!

Maonka ja mam nadzieję że do soboty będę ok i w sobotę się spotkamy :tak:

reklama
gosienko - na tańce się grupa wtorkowa nie nazbierała, więc nie poszliśmy :( w inne dni tańce są ale w godzinach gdy ja mam konferencje, więc doopa. Babcia ze szpitala wyszła, ale niedosłuch nadal jej dokucza i generalnie z domu to wychodzi tylko w towarzystwie mojej mamy i mało kiedy. Teraz na ferie ciocia do niej pojedzie to prywatnie do neurologa i laryngologa pójdą. Mama natomiast czuje się tak, że wżyciu byś nie powiedziała, że chora.

Agnieszka - kup sobie tabletki homeovox i islę do ssania fioletową, do tego nasivin na katar i szybko wyzdrowiejesz. Mnie przed tym wyjazdem do Mikołajek taki zestaw życie uratował.

Zmykam z psem pobiegać, bo za oknem wiosna cudna, więc trzeba korzystać.

psikam otrivinem :tak: ale ta islę to muszę kupić :tak:

Ależ pięknie na dworze... słonko, ptaszki ćwierkają ... a mój kot jopla dostaje :-D

Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty :)

No cudnie jest i oby tak już zostało. Zresztą wieszczącej 20-30 stopniowe mrozy w lutym Anim pisałam, że bzdura :) Amerykanie taką zimę- niezimę wieszczyli i trafili z prognozami :) suuuper!

Mamusiu- jeszcze raz gratulacje! Mam nadzieje, że czujecie się dobrze, jak już się ogarniesz, czekamy na fotki maluszka :) teraz to smutno bez Ciebie o poranku... zawsze bylaś :)

Ella, Gosia, Onka- Kubuś miał wycinany migdał jak miał 4 lata i 2 miesiące (warunkiem laryngologa były ukończone 4 lata). Niedosłuch jest bezwzględnym wskazaniem do wycięcia. Szkody psychologiczne i edukacyjne niedosłuchu są spore (Ella- możesz z psychologiem przedszkolnym porozmawiać).
Zabieg Kuba zniósł świetnie, wieczorem tego samego dnia chciał jeść :) a z zabiegu wrócił o 13:00 :) nie wymiotował po narkozie, wszystko cacy (ale to zależy ile krwi). Wyniki robili w szpitalu jeszcze raz, bo jak jest narkoza to i wywiad z anestezjologiem i wyniki są mega ważne. Najpierw podali mu jaśka, potem narkozę (już beze mnie). Byliśmy w szpitalu 3 dni- pierwszy przyjęcie (około 12:00), drugi zabieg, trzecie wypis (około 10:00) i do domku :) generalnie słuch wrócił do normy, dziecko przestało mieć chroniczny katar, zaczęło spokojnie spać, bez chrapania, więc się ładnie dotlenia. Jest to na pewno przeżycie, ale z perspektywy czasu stwierdzam, że decyzja słuszna.
Powiększony migdał lubi iść w parze z alergią (stąd moja laryngolog naciskała na alergologa i testy). Przed zabiegiem dostawialiśmy Pollivaccum mite- żeby zmniejszyć ilość infekcji i zapaleń uszu. Do tej pory na jesieni mamy.
Teraz Nasonex- to jest mało inwazyjny lek, ale to ze względu na alergię i Claritinę.

Monia- no widzisz... ja jestem leniwa z natury :D ale jestem spod znaku lwa, co prawie wszystko tłumaczy :) hehehehe. Jak Ty się czujesz? U nas na razie nic się nie pojawiło, ale chłopcy jakiegoś mega bliskiego kontaktu z Hanią nie mieli. Albo mieli rumień wcześniej, tylko z nikłymi objawami, bo w przedszkolu jest co roku. Standard.

Agnieszka- zdrówka.

Gosieńka- rozumiem, że się pławisz w rodzinnym ciepełku :) Kuba z rana robił młyn, że ferie są :) tylko jak mu wyklarować, że nie w przedszkolu, to ja nie wiem.

Kittek, Aniam- udanego spotkania :-)

Basia- ja Ci powiem tak: decyzja nie jest łatwa, ale z doświadczenia własnego wybrałabym przedszkole integracyjne, on jeszcze 2 lata tam pochodzi, może nawet 3, bo pamiętaj, że w jego wypadku możesz w poradni wnioskować o przesunięcie obowiązku szkolnego (co może być niezmiernie korzystne dla Wiktorka).

A my w tym tygodniu mamy i neurologa, i laryngologa, i okulistę... czyli mały maraton... eh...

Ostatnia edycja:
Witamy i my :-)

Słońce słońce słońce, uwielbiam :cool2::tak:

Mamusiu
gratulacje ogromne, niech nam Jaś zdrowo rośnie i cieszy rodziców i siostrę :-)

Czekam tylko, żeby odebrać Tosię i pójdziemy na długi spacer do lasu :tak: , pogoda piękna, aż szkoda by było nie skorzystać ;-)
Maonka wróżka Amelka na razie wygrywa. Dopóki nie zbierzemy całej kolekcji to nie zaczniemy innej. Mamy już paskudną wróżyczkę i nocne strachy, Tosia jest zakochana :-)

Agnieszka zdrowia :-)

Kittek odpoczywaj ! :tak:

Annaoj zdrówka dla dzieciaków :-)

Aniez no maraton macie niezły, ja już odpukać zapomniałam jak nasza pediatra wygląda :tak: i niech tak zostanie...

Gosieńka
no dobra dostaniesz pączka, i to takie z bitą śmietaną, a u nas pyszne są, ja uwielbiam :-) a kilogramy lecą i z tymi pączkami ;-) Wczoraj za to z W milkę bąbelkową zjedliśmy leżąc na kanapie i oglądając film ;-) Korzystajcie z pogody, mam nadzieję, że jak do nas przyjedziecie też będzie tak pięknie, to będziemy spacery uskuteczniać ;-) Tosi powiedziałam, i to był błąd, i co dziennie budzi się z okrzykiem: czy to dziś ;-)

Elvie
my malowanie robimy w marcu, ale tak po wieśniacku na dwa kolory ;-), albo tapety troszkę wzorzystej wkleimy, nie mam pomysły dokładnie jeszcze, może coś z Gosiulą przy winie nam do głowy przyjdzie ;-)

Przepraszam, że wszystkim nie odpiszę, ale teściowa coś się z dołu odzywa, ton głośniej niż normalnie, idę sprawdzić co jej chodzi :sorry:

Miłego dnia

dzień doberek!
Witam się przy kawce, wyspana, oj tak :tak: Zmykamy zaraz kaczki karmić do parku, później na kawkę do siostry i obiadek.
Maja w tygodniu i dziś na ucho w nocy narzekała, jutro do laryngologa ją umówiłam. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Kumpeli synek ostatnio miał czop w uchu z woskowiny i też go pobolewało uszko, może u nas to samo.

Elvie ty pracowita mrówko, ty to masz nieskończone pokłady energii:tak: Super, że Twoja mama ta dobrze się czuje, zdrówka dla niej i dla twojej babci!
Aniam kalosze spakowałaś? :-D
Maonka super te butki, kumpela je swoim starszakom kupuje i bardzo je chwali. Oby choróbsko odpuściło ci już zupełnie:tak:
Gosieńko wam również udanych ferii, pogoda póki co wymarzona:tak:
Sonia zdrówka dla twoich księżniczek. Ciebie i inne potrójne mamuśki podziwiam najbardziej:tak:

Agnieszka zdrówka dla ciebie. Polecam ci parówki ziołowe, u mnie się sprawdzają
Aniez ile na waszym biegunie ciepła na termometrze? Oby wizyty przebiegły pomyślnie:tak:

Ella, Onka, Gosiu z doświadczenia wiem jak męczące są wiecznie zatkane uszy i nieustanne infekcje. W dzieciństwie przez migdał miałam zapalenie uszu standardowo 2-3 razy w roku:no: Zdrówka dla waszych pociech:tak:

Basiu oj kulki to to co misie lubią najbardziej. Wkurzający mąż powiadasz, ja mojego też bym czasami w kosmos wysłała.;-)
MamoPaulinki jak dzisiaj? Mam nadzieję, że pogoniłaś choróbsko:tak:

Monia jak tam przeżyliście najazd nastolatek? Zdrówka dla ciebie!
Isabela dzięki,ty również odpoczywaj! Po pięknie zaliczonej sesji ci się należy:tak:

Kurcze tak fajnie ciepło na dworze, że chwastom się spodobało. Z moim zboczeniem ogrodniczym to chyba dziś do ogrodu wparuję, w lutym jeszcze nie pieliłam:-D

Miłego dnia wszystkim!

Iza- ja też nie pamiętam, jak pediatra wygląda :p z Kubą mam maraton, bo
a. kumpel mnie nastraszył, że badanie okulistyczne mam zrobić teraz, zaraz natychmiast, bo u jego synka niby wszystko było OK, a na badaniu zdolności sportowej się okazało, że on od urodzenia na jedno oko ma zaeldwie 20% widzenia... drugim nadrabiał (na drugie ma 1,5 na plusie)... no więc nastraszył mnie skutecznie i ja idę teraz z Kubą, zaś w kwietniu z Bartkiem.
b. laryngolog chce sprawdzić jak słuch Kubusia :-)
c. opinia neurologa jest mi dla Kuby potrzebna do PPP przed badaniem :-)

Kittek- pogoda cudowna, 10 na plusie ma być, słońce świeci, na jutro zapowiedzieli 12 :laugh2: w parku staromiejskim byliśmy w weekend i tam już wszystkie grządki przygotowane do wiosny, czekają na wegetację, która się nieśmiało zaczyna. Więc idź pielić :-)

R. w marcu/ kwietniu będzie miał akcję malowanko... ale to tylko u chłopaków, więc szału nie będzie :-) i na jeden kolor, bez szaleństw.

Kittek kalosze spakowane dla Majecki w biedronki też :-D:-D najwyżej się będą z Szymonem zamieniać , bo rozmiar ten sam :-D:-D Właśnie muszę Ci buty z tamtego lata przetrzepać , może coś dla Olki znajdę :-D:-D

Aniez my też do laryngologa śmigamy , ale po syropie na alergię katar jakby mniejszy :szok::szok: Pytanie więc za 100 co go powoduje:szok: pewnie potem do alergologa też śmigniemy .
Ja go bez kitu w morzu chyba wykąpie to zapomni chłopak co to katar . :-D
Ja z OLką chodzę do okulisty dość często , bo jak Szymon ma to kit to wie :no:

No pogoda fajna bardzo mi się to podoba .
Testuję jutro jazdę do koszalina autostradą Gdańską , więc zdam relację czy szybciej :-D

A ja sobie przypomniałam jak pediatra wygląda , okzała się całkiem sympatyczna .
U nas dzieciaki chorują na całego . Olki szczepienie mi nawet z tego powodu odwołali , bo wieczne kolejki w przychodni są .
Na szczęście już bliżej niż dalej do ciepłego .

reklama
Agnieszka - ten homeovox też sobie kup, on homeopatyczny i skuteczny, znajoma lekarka mi poleciła. Zdrówka!

aniez - no to faktycznie maraton, pomyślnych wizyt zatem &&& Jeden kolor - lubię to:tak::-D

isabela - ja bym wybrała jeden kolor i tapetę albo strukturę na wybraną ścianę. Sama tapet miliony przejrzałam i kupiłam na Allegro, bo różnica w cenie znaczna.

kittek - mam nadzieję, że u Majci z tym uchem to nic poważnego &&&

mamusia - myślimy o Was i na fotkę Jasia czekamy:tak:

Łazienkę ogarnęłam aby się Pan naprawiacz o kupę prania nie przewrócił. Zmykam zupę jakąś czarować, bo mielone mi z wczoraj zostały, więc dla M. obiad mam. Ostatnio znów bardzo często kaszę jaglana i kuskus jemy. Zdrowo smacznie i bez pitolenia się w kuchni. Polecam!

Do góry