reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzień dobry:-) jak ja lubie takie dni - na balkonie 10 stopni i to na "+" :-D z racji ciepła, jedno pranie się juz suszy, kolejne zaraz będzie gotowe:tak: Dzieć w przedszkolu, drugi narazie nie dokucza;-) ach, żyć nie umierać :-)

Mamusia, już niedługo, nie martw się. U mnie Sebek spóźnił się 8 dni więc wiem co to czekanie na poród:tak:
:-)
U mnie ta ciąża też zupełnie inaczej wygląda. Tak jak juz wcześniej pisałam, spać komplenie nie mogę, z Sebkiem byłam jak suseł, a teraz śpię po kilka godzin i koniec, więcej sie nie da :zawstydzona/y: Poza tym brzuch mi prawie od razy wyskoczył, juz w 3cim miesiący wyglądałam jakbym była w III trymestrze:-D Na szczęście w parze w brzuchem nie poszła waga, bo przytyłam 6 kg więc jak na 30tyg to uważem ze nie jest źle:-p oby tak dalej było.
Cera też jest do niczego, więc długo byłam pewna, że dziewczynka będzie, bo z Sebkiem miałam cerę jak pupa niemowlaka. To sama włosy - masakra jakaś.
Co do smaków, to też jest zmiana kolosalna - mam ochotę na bardzo wyraziste smaki - musi być ostro i gorąco. Wogóle jest mi dużo cieplej niz zazwyczaj, bo ja generalnie zmarźluch byłam, a teraz prawie ubierać sie nie muszę i ciągle narzekam, że mi za gorąco :-p
Podsumowując, powiedzenie ze każda ciąża inna u mnie sprawdza się w 100%, jest zupełnie inaczej niz za pierwszym razem, ale nie mogę narzekać, bo i tak twierdzę, że ciąża jest zajebista i mogłabym być w tym stanie ciąle:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Gosieńko - ta szkoła ma najlepsze wyniki jeśli chodzi o egzaminy w naszym mieście :tak: Tak samo są wyżej językowo , bo zajęć jest tam dużo i startują uczniowie na olimpiadach językowych .
Żyrardów ma ok 37 tyś mieszkańców . Miejsc w przedszkolach brakuje a zerówek szkolnych chyba jest u nas mało .

Isabela dobrze że już po sesji .

Idę chatę ogarniać :tak:

no to dałam po spaniu zasnęłam o 7 i dosypiałam do 10 i jestem jak młody bóg :-D do tego śniło mi się że zatrzymali mnie na IP :-D
gosienko ostatnio oglądałam program "wielodzietni" na TLC, rodzina miała 15 dzieci :szok: 16 w drodze a przy tym byli mega zorganizowani, dzieci zadbane nawet na wczasy do Francji jeździli normalnie szok ale to wszystko działo się w Wielkiej Brytanii, szczerze mówiąc przeraża mnie wizja takiej rodziny.
nata widziałam, widziałam bardzo ładnie ci w kolorach:tak:

Dziewczyny u nas prawdziwa wiosna :-) Na spacer wzięłam ze sobą Elzę i wybiegała się za wszystkie czasy, widziałyśmy masę kretowin i dwa klucze chyba dzikich gęsi albo kaczek wracających chyba ciepełko je zmyliło, albo rzeczywiście już zimy nie będzie:-)
W lecie cudnie , ptaszydła śpiewają i na bank nie widać że to luty ;-)

Helka z przedszkola przed chwilą wróciła , zupę jarzynową zajada i przynajmniej chwila ciszy bo ona ostatnio nadaje jak katarynka :-D
Za godzinkę chłopcy wracają i muszę jeszcze placki ziemniaczane wyczarować bo zupa to im na pewno nie wystarczy ;-)

Padłam Helka podbiega do mnie z okrzykiem " Mamo popsuł mi się palec od fakijuuu ;-)nalep mi na niego plasterek " :-D

Gosieńko padłam :-D
Ja dzisiaj miałam z rana zagwozdkę... przyłazi M. i mówi
M: Mami, mami what color is the paulusek?
J: :szok: co?
M. zadowolony pokazuje mi paluszek :-D i sam sobie odpowiada
Paulusek is brown and orange....
Padłam :-D:-D

Jasiek wyłaź już do mamusi i do cioteczek ;-) :-D

Jestem po USG i KTG, szyjka miękka, mialam jeden skurcz taki do 100 w przeciagu pol godziny. Jasiek sie przekrecil i lezy glowka do dolu, wazy okolo 3800 :szok:

reklama
Do góry