reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kittek, rogal marcinski powiadasz... Wierzcie lub nie, ale w zyciu nie jadlam :)

Jak juz anim doniosla, pogoda nam sie poprawila, wiec dzis dwugodzinny spacer zaliczylysmy, popodgladalysmy jak powstaja lodowe rzezby (jutro wieczorem zaczyna sie Winterlude i ciekawa jestem jak wypadnie w porownaniu z zeszlorocznym). No i lepiej zeby znosne temperatury sie utrzymaly, bo wlosy obciachalam i czapa juz nie mam checi ich przyplackowywac.

reklama
Aniam widzisz jaka ze mnie tępa łycha - oczywiście chodziło o lakierowanie.

Czyli spoko mogę podpytać dentystkę.

Mamusiu - no to teraz jesteś już przygotowana na przyjście Jasia :)

wczoraj jak wracałam po 18 z pracy przy -6,5 zaczął padać deszcz - więc dostawałam w twarz kawałkami lodu - niezapomniane wrażenie

hej,
osłabienie mnie jakieś chyba bierze, bo śpię na stojąco. Po posiłku, to już drzemka obowiązkowa, oczywiście jak w domu jestem. Doszło do tego, że boję się usiąść:-D, bo pewnikiem usnę. Także wybaczcie, jak mnie nie ma, śpię! Chyba muszę się farmakologicznie wspomóc.
Annaoj, łączę się w bólu, znam ból głowy o poranku. Moja Hania ma już prawie 1,5 roku, śpi sama od zawsze i się budzi. Jest nadzieja, że będzie lepiej, bo od tyg. odstawiła mleko w nocy, budzi się pomarudzi, i śpi dalej. Często ją przebieram, bo nie wiem czemu jej źle, albo przykrywam i później zasnąć nie mogę. A o 6 już wstaję do pracy, więc jest wesoło.

Co do dentysty, M. ma zęby zdrowe, na szczęście. W sprawie lakierowania nie pomogę, bo temat mi obcy.
Ella, często do was choróbsko zagląda, zdróweczka życzę. Ja już też pożegnałam wszystkie świąteczne gadżety.

Maonka, trojaczki przy roczniaku:szok: nie zazdroszczę, będzie kobieta potrzebowała pomocy. Moja mama i babcia z ciąż bliźniaczych, więc miałam obawy coby się i u nas nie pojawiły, na szczęście nie.

kittek, zdrówka dla was. Ja również się ziołami wspomagam. Przy różnego rodzaju choróbskach robię napary z korzenia prawoślazu, majeranku, tymianku, kory dębowej i stawiam w pomieszczeniu. Kaszel duszący łagodnieje, można swobodniej oddychać.

Onka, zdrówka dla dziewczynek.

Mamusiu, ale będziesz laska na porodówce. Przypomniała mi się moja koleżanka, w tamtym roku będąc w 9 miesiącu u fryzjera, zaczęła rodzić. Miał być poród rodzinny, a urodziła w karetce pogotowia:-D

Czekamy na księdza:)

Ostatnia edycja:
Mnie od kompa pies odciąga, wciąż prosi by go pogłaskać, tuli do nogi:-( Boi się, że to dom tymczasowy chyba...

My malujemy ząbki co 3 miesiące ale czymś co ma wstrzymać próchnicę, bo takową mamy:( do pewnego momentu starczało ale teraz chyba zaczniemy leczyć:no:
.

A na miskę się nie rzuca jakby już więcej mieli nie dać ?
Twoja to ma lapisowanie dla odmiany :) Ponoć zabieg skuteczny pod warunkiem że się najpierw tą próchnicę zetrze deczko ( robią to normalnie wiertłem . No i to się robi raczej na zębach przednich , te z tyłu to już się leczy .

KITTEK na aloesie się nie znam .
Co do przedszkola dla mnie bomba i jakby takie u nas było , to bym dzieciaki wysłała . Czytałam artykuł o tych przedszkolach . Tam dzieci 3/4 dnia są na placu zabaw . jedzą tam kanapki popijając zimnym piciem itd ...
Prawie nie są w budynku , nie chorują . :tak:
Nie wiem co prawda jakby Szymkowi się podobało takie latanie po śniegu w stroju , bo on po mamusi z tych ciepłolubnych , mimo że ja go nie przegrzewam . Ale jakby tak był od początku chowany pewnie by się przyzwyczaił i tyle :)

Aniam widzisz jaka ze mnie tępa łycha - oczywiście chodziło o lakierowanie.

)

:-D:-D sporo osób to myli :tak: moich znajomych też , bo w sumie wszystko na L - lakierowanie , lapisowanie i lakierowanie .
Dobrze że chociaż fluoryzacja na F :-D:-D
Ile u was kosztuje ? Bo u nas ceny różne bardzo są . Ja robię za 60 zł , ale są i gabinety gdzie kasują 150 :szok::szok:

Bry...
żyję :-D Zabawa karnawałowa taka sobie :-( Towarzystwo ok...ale mnie okres dopadł... i czułam się fatalnie...

Maonka najlepsze życzenia dla roczniaka Leonka!
Zdrówka dla chrowitków...
Dorotko widziałam spacerek Paulinki z pieskiem :tak:super :-D

Uffff koniec ferii :-D Niestety dzieciaki będą mieć trochę falstart ze szkołą w poniedziałek bo zmarła jedna z nauczycielek i właśnie w poniedziałek jest pogrzeb. No i dzieciaki zaczynają lekcje dopiero od 11 i się zastanawiam czy go posłać na 1,5 lekcji... bo planowo kończy o 12:25.

Dobra idę po jakąś czekoladę albo co bo zwariuje...

witam
w końcu trochę się wyspałam. Moje dziecko tradycyjnie pobudki fundowało, ale po 7 jak Młody wstał, B zabrał dzieci i spałam do 10:-) Potem Wiktora wzięłą teściowa na spacer, a my na ślizgawkę pojechaliśmy. Igor już super śmiga, dobrze mu zrobiły rolki latem, natomiast Alicja niestety dużo się ujęczała. Pewnie swoje zrobiło, że głodna już była, a ona jak typowy Polak, głodna to zła. Dzieciakom dobrze wypad zrobił, bo obiad bez jęknięcia wmłócili.
B ma w poniedziałek imieniny, uświadomiłam sobie jak do kalendarza zajrzałam, co by się zorientować jak moje plany na przyszły tydzień, więc poza planowanym marchewkowym dla siebie, postanowiłam nowy przepis wypróbować. Zrobiłam też dzisiaj ciasteczka owsiane, bo w końcu wyszukałam przepis bez jajek, trochę zmodyfikowałam i pyszne są.
Aniam w czerwcu to już nie będzie problemu z szafkami na ciuchy. Będę nad B pracować;-) Myślę, że nie będzie problemu.

hej kwietniówki gdzie was wszystkie wywiało?
byłam u dentysty wszystkie zęby mam już zaleczone, jutro fryzjerka przyjdzie i zrobi mi włosy, obiadki zrobiłam pomroziłam i powekowałam. Zimno , wietrznie brrr nic mi się już nie chce jakiś kryzys mnie dopada.

.
czyli już jesteś w pełni gotowa. Jasiu możesz wychodzić;-)
Kittek ja podawałam Igorowi aloes (100% wyciąg), troszkę inny, ale efektów nie widziałam. My już rok stosujemy coś takiego
https://www.natural.pl/index.php/pl/nasze-produkty/omegamarine-forte
tylko w większych opakowaniach. B zakupił jak w ciąży byłam, potem doczytałam, że dzieciaki też mogą. Alicji daje jedną kapsułkę codziennie. I albo to działa albo ogólnie mi się dzieciaki wzmocniły. Odpukać.
Jak po testach?
Gosia a Ty na dwa etaty pracujesz?
Agnieszka zazdroszczę zabawy karnawałowej. Ja od kilku lat tak bardzo chcę iść i jakoś się nie składa:baffled: Ja bym na 1,5h nie posyłała.

Aniez gdzie Ty się podziewasz?

Kusze Igora nagrodą jak zgodzi się pod znieczuleniem miejscowym usunąć pieprzyk i jestem bliska sukcesu:-)
miłego weekendu

Hej.
Pierwsze usypianie marudki za mną. Dzisiaj kolejna próba eksmisji z mojego łóżka. Jako że łóżeczko w tyłek parzy, rozłożyłam jej materac na podłodze i zrobiłam posłanie. Dzięki temu nie muszę jej przenosić po karmieniu i nie budzę jej w ten sposób. Zobaczymy jak mój pomysł wypali. Mam nadzieję, że będzie tam grzecznie spała.

Annaoj, na twoją dietę polecam szarlotkę sypaną. Mąka, cukier, kasza manna, jabłka, proszek do pieczenia i margaryna bezmleczna. To ciasto ratowało mnie jak przy Natce bez nabiału i jajek byłam.
Maonka, buziaki dla roczniaka :-) Czas szybko leci, Karola też już zaraz roczek skonczy...
Nata, współczuję godzin pracy.
Dorotko, gratuluję nowego członka rodziny :-)

hej!

doła mam bo testy nic nie wykazały i lekarz chce prowadzić Maję pod kątem astmy wirusowej. Niby mówi, że mamy się cieszyć bo z tej dzieci wyrastają, ale z drugiej strony wziewy ma mieć glikokortykosteroidy wziewne aż do lata i dopiero wtedy będzie można próbować odstawić leczenie. Ja nie jestem za tym aby jej podawać sterydy cały czas, ale nie wiem co robić. Na Maję nie działają leki podawane przez spejser, musi mieć je w nebulizacji. Przede wszystkim musimy kupić jeszcze jeden nebulizator do mojej mamy. Obawiam się powrotu Mai do przedszkola ponieważ każda infekcja według lekarza będzie objawiała się zaostrzeniem choroby:-( Nie chcę jej trzymać pod kloszem, ale chyba na jakiś czas muszę ją jednak wysyłać do mamy.

Annaoj super, że się porządnie wyspałaś. Oby więcej takich dni!!!!

Maonka buziaki i najlepsze życzenia dla roczniaka Leonka!

Gosiu korzystaj z drzemek jak możesz, nawet 10 minutowych. Ja też bym chciała czasami choć na chwilkę się kimnąć w dzień, ale za żadne skarby nie umiem usnąć w dzień- ten typ tak ma;-)

Zmykam smutki topić:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry