reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Taaaa co się nie robi dla kontaktu z lubianymi? Jak na telefonie wiecznie zajęte :-D

Matko myślałam że juz mi ten ból przeszedł ale dalej wszystko łupie :no: ehhh nic to trzeba zacisnąć zęby i iść na przód...

reklama
przyszłam się pożalić
mam 5 nowych osób w firmie - młodzi, rok po studiach - zatrudnieni do projektu. Dzisiaj po zrobieniu analizy efektywnosci ich pracy z bólem stwierdziłam, że jestem w czarnej ..... czeluściach, odmętach i tam gdzie być nie chcę - więc prezes stwierdził, że aby nadgonić trzeba wydlużyć czas pracy do 18 - i co i ktoś ich musi nadzorować czyli ja.

Będę w domu przed 20 czyli jak Julka będzie już spała - no to się wyżaliłam a teraz wracam do roboty

mamusia - ja w prawdzie na balet nie chodziłam, ale trenowałam gimnastykę sportową, a to sie wiele nie różni, pozycje klasyczne to klasyczne i w każdej formie tańca, czy gimnastyce są - zdrowe to na pewno nie jest choć kształtuje postawę, ale ... no właśnie wszystko zalezy od osoby prowadzącej te zajęcia - i to w jaki sposob prezentuje poszczególne pozycje - dziecko chce nasladowac idealną pozycje - a to jest niebezpieczne dla młodych nie dokońca ukształtowanych stawów.

Sama się zastanawiałam nad baletem dla Julki - bo chce chodzić, ale ja akurat poślę ją do osoby którą znam i wiem jak uczy i jaką rolę przywiązuje do rozgrzewki i utrzymywania temperatury stawów i mięśni.

Witam,
poza paskudnym katarem nic mi nie jest, więc jadę. Pojechałsm rano po rajstopy i wróciłam w torbą ciuchów, w h&m promocja i za każde wydane 100zł w kasie odejmują od razu 20zł. Kupiłam dwa żakiety, legginsy, jedne fajne spodnie i chciałam jeszcze piżamę, ale wyboru nie mieli. W calzedonii -50% i mnóstwo fajnych rajstop, więc warto zajrzeć, bo są zarówno grube na zimę jak i ażurkowe, takie wiosenne.

aniam - mnie się też terenowe podobają:tak:ale M. nie chce. Insignia odpadła, bo automat. Szukamy dalej.

nata - współczuję, przecież Ty tak wcześnie wstajesz i jeszcze do 18 masz pracować a o 20 w domu być? Horror jakiś normalnie!

gosienko - i jak tam po wyrwaniu zęba? Synuś dzielny był?

Babcię neurolog zbadał i nadal nie wiedzą o co chodzi, a ona bez pomocy pielęgniarki już nawet do wc dojść nie może przez zawroty głowy. Mają jej tomograf po południu robić, bo rano nakarmiona została a przed tym badaniem nie można jeść.

Zmykam pakować się i listy zostawiać, co gdzie kiedy;-)

hejka!

moja przytulanka dziś już lepiej, katar troszkę się zmniejszył, noska jak rudolf już nie ma. Odstawiliśmy ventolin bo kaszel ewidentnie jest mokry od kataru i nie dusi się tylko odkasłuje. Laryngolog wykluczyła aby migdałki miały wpływ na te ataki kaszlu, mamy się zgłosić jak Maja będzie zupełnie zdrowa, wtedy jeszcze będzie ją badać pod kątem przerośniętego migdałka.
Dostaliśmy przepis na syrop na kaszel i taki stosujemy aby znów leków nie kupować, tylko naturalnie zadziałać.
Podaję może się wam przyda:
1 łyzka tymianku+ szczypta imbiru, zalac wrząca woda... po zaparzeniu odcedzić.... do letniego wycisnąć pół cytryny + 1 łyzka miodu..... na rano pić / dziecko od 2 lat łyżeczke nawet co 2 godz żeby wypiło cała zawratośc na noc zrobić odstwac na noc aby był na następny dzień.
Obyśmy nie musiały wracać do tych wziewnych na duszności, teraz jeszcze drugi tydzień fixotide bo kurację 2-tyg musimy dokończyć. W sobotę testy, aż się boję co wyjdzie. Sobie też robię i przezornie czekolady wcinam tony, bo jak się okaże, że te moje problemy ze skórą to przez czekoladę to będę miała szlaban i na odwyk trzeba będzie pójść:szok:
Nata zdrówka dla M! Temperatury u was prawie jak u Zielonej w Kanadzie:tak: Godziny pracy niefajne, to już na 100%?
Jak długo?

Gosieńko zdrówka dla Emila! Jak Mateuszek dziś u stomatologa?

Agnieszka jak się M na balu podobało? Herbata pyszna, przypomniałaś mi, kiedyś ją piłam u kumpeli.
Aniam jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma;-) Mi się tam insignia podoba, ale jak będziemy zmieniać to na nic innego tylko na terenówkę, albo chociaż na suva bo komfort jazdy o niebo lepszy jest.
Basiu zdrówka dla was. Te krwotoki to pewnie z przemęczenia miałaś. Odpoczywajcie sobie ile się da :tak:
Elvie Biedna babcia, daj znać jak po badaniu. No i oby ci się zupełnie udało wykurować przed wyjazdem:tak: Na zakupy też bym się wybrała, ale do soboty nie ma szans bo jeszcze gile po pas i paskudny kaszel.

Idziemy babeczki robić. T na treningu, zmarznięty pewnie wróci bo w pracy drugi tydzień są na ćwiczeniach na poligonie.
W tych temperaturach to ja im współczuję, ostatni:-(o chciałam mu wkładki do butów podgrzewane kupić, ale buty mają na styk i twierdzi, że się nie zmieszczą:no:

Miłego wieczorku wam życzę!

A was gdzie wywiało? Zamarzłyście??

Ja siedzę od wczoraj i praktycznie non stop słucham tego:
Video Whole World is Watching ft. Piotr Rogucki | Within Temptation
tam macie klip do piosenki w wersji dostępnej tylko dla Polski... bomba dla mnie...ja zresztą bardzo lubie Winthin Temptation...

Kittek bardzo się podobało :tak: niby rano mówił że nie chce tańczyć ale potem to ponoć lew parkietu był :-D

Ostatnia edycja:
Witam się na chwilę, J ma zdjęcia zrobione ale gorzej z terminami, jedna lekarka dopiero na 18 lutego może go przyjąć ale znalazł innego chirurga na poniedziałek. Nadal go boli ale antybol chyba zaczyna coś działać.
Młoda mnie dziś walnęła w szczękę, warga mi napuchła... a chciałam ją oderwać od stymulacji i na chwilkę przytulić:-(
W ogóle ma zjazd totalny ostatnio.

Gosieńko, Kittek wysyłam kalendarzyki w poniedziałek, może ktoś jeszcze zechce to hurtem puszczę. Dzięki wielkie za pomoc:-)

Jak Mateusz po wizycie u dentysty?
Kittek dobrze, ze jest ciut lepiej u Majeczki.
Nata współczuję, znów na Ciebie padło, jakby nie było kogoś innego?
Basia zdrówka :-)
Agnieszka ja dziś wymarzłam na przystankach;-) Wiatrzysko u nas straszne, zimno brrr a na rehabilitację trzeba jeździć. Oby bóle Ci przeszły.

Muszę się poruszać bo zmarzłam i nie mogę się rozgrzać.

hello
od kilku dni jakieś drobne fatum nad nami. Najpierw w aucie spryskiwacze przestały działać. Dnia następnego upadł mi telefon, tak feralnie, że szybka strzaskana, do wymiany, a dzisiaj B wyjeżdżał moim autem z garażu i lusterkiem zahaczył. Na szczęście mechanik je poskładał.
Na przyszły piątek mamy umówiony zabieg Igora, teraz "tylko" muszę go przekonać co by pozwolił sobie zrobić w znieczuleniu.
Nata nie dziwię się, że Julka zawładnęła sceną. Ma dziewczyna dar.:-) Współczuje póxnych powrotów z pracy:-(
Gosieńko gratki dla Mateusza, dzielny facet. Dzisiaj chyba coś w powietrzu było, Alicja też od rana aferę za aferą robiła, a w przedszkolu nagle był wrzask jak ją zostawiałam:szok::eek:
Aniam następnym razem zrobimy sobie wycieczkę na strych i na pewno coś znajdziesz dla siebie;-)
U Elli basen odpada, bo z tego co kojarzę to Alicja też ma kłopoty ze skórą.
...leżaczka, słoneczka, szumiących fal i drinka z palemką mi trzeba...byle do wiosny...
Monia ja też chce:-)
Elvie dobrej zabawy

Wiktorowi się włączył smerf maruda, więc uciekam

kittek - a cóż to za wkładki podgrzewane? Może i ja sobie sprawię, bo zawsze od stóp marznę.

dorota - jak chcesz to możesz kalendarzyki do moich biur wysłać, tam masa konsultantów zawsze jest, a dziewczyny mogą do paczek dorzucać, podam Ci adresy na priv

Zmykam się pakować, jeszcze tylko konferencję odbębnię i mogę jechać;-)

reklama
Zaszalałam w tym ciuszku, nie ma co :) Fajna babeczka go prowadzi, zawsze sobie pogadamy i przy każdych zakupach zawsze coś obniża, przeważnie 1zł na produkcie. Ale tym razem nie mogła ;) Zgadałyśmy się przy okazji, że tam gdzie robimy roczek, była ostatnio na jakiejś imprezie, jedzonko przepyszne, ciasta też, wszystko świeżutkie, ładnie podane, czyściutko. Na pewno wyjdę zadowolona stwierdziła, super usłyszeć takie rzeczy, bo tak w ciemno wybraliśmy lokal.
Agnieszka a właśnie się zastanawiała co to za rodzina Sz. wysłała mi zaproszenie, wiedziałam, że coś mi świta :-D Utwór miły dla ucha, babka ma ładny głos
Kittek dobrze, że z Majeczką lepiej. Przepis na syrop muszę skopiować bo tutaj już się nie dokopię później
Ella to na jakim etapie jest Alicja?
Filonka spóźnione życzonka dla Twojego roczniaka, my świętujemy w sobotę :-)
Elvie zdrówka dla babci i bezpiecznej podróży
Co to z tymi zębami ostatnio, gdzie nie słyszę to wszyscy narzekają a to na wychodzące 8, albo do wyrwania.

Alicja w domu zatrzymana, od wczoraj katar a dziś pokasłuje. Syrop z cebuli i czochu robię. Zachciało nam się dziś frytek i w trakcie pieczenia gaz w kuchence się skończył. To nic, że wyszły przez to jeszcze bardziej kaloryczne. Wieczorem skalpel trzeba będzie zrobić ;-)

Do góry