hejka!
moja przytulanka dziś już lepiej, katar troszkę się zmniejszył, noska jak rudolf już nie ma. Odstawiliśmy ventolin bo kaszel ewidentnie jest mokry od kataru i nie dusi się tylko odkasłuje. Laryngolog wykluczyła aby migdałki miały wpływ na te ataki kaszlu, mamy się zgłosić jak Maja będzie zupełnie zdrowa, wtedy jeszcze będzie ją badać pod kątem przerośniętego migdałka.
Dostaliśmy przepis na syrop na kaszel i taki stosujemy aby znów leków nie kupować, tylko naturalnie zadziałać.
Podaję może się wam przyda:
1 łyzka tymianku+ szczypta imbiru, zalac wrząca woda... po zaparzeniu odcedzić.... do letniego wycisnąć pół cytryny + 1 łyzka miodu..... na rano pić / dziecko od 2 lat łyżeczke nawet co 2 godz żeby wypiło cała zawratośc na noc zrobić odstwac na noc aby był na następny dzień.
Obyśmy nie musiały wracać do tych wziewnych na duszności, teraz jeszcze drugi tydzień fixotide bo kurację 2-tyg musimy dokończyć. W sobotę testy, aż się boję co wyjdzie. Sobie też robię i przezornie czekolady wcinam tony, bo jak się okaże, że te moje problemy ze skórą to przez czekoladę to będę miała szlaban i na odwyk trzeba będzie pójść
Nata zdrówka dla M! Temperatury u was prawie jak u Zielonej w Kanadzie
Godziny pracy niefajne, to już na 100%?
Jak długo?
Gosieńko zdrówka dla Emila! Jak Mateuszek dziś u stomatologa?
Agnieszka jak się M na balu podobało? Herbata pyszna, przypomniałaś mi, kiedyś ją piłam u kumpeli.
Aniam jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma;-) Mi się tam insignia podoba, ale jak będziemy zmieniać to na nic innego tylko na terenówkę, albo chociaż na suva bo komfort jazdy o niebo lepszy jest.
Basiu zdrówka dla was. Te krwotoki to pewnie z przemęczenia miałaś. Odpoczywajcie sobie ile się da
Elvie Biedna babcia, daj znać jak po badaniu. No i oby ci się zupełnie udało wykurować przed wyjazdem
Na zakupy też bym się wybrała, ale do soboty nie ma szans bo jeszcze gile po pas i paskudny kaszel.
Idziemy babeczki robić. T na treningu, zmarznięty pewnie wróci bo w pracy drugi tydzień są na ćwiczeniach na poligonie.
W tych temperaturach to ja im współczuję, ostatni:-(o chciałam mu wkładki do butów podgrzewane kupić, ale buty mają na styk i twierdzi, że się nie zmieszczą
Miłego wieczorku wam życzę!