reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Monia chyba cię telepatycznie ściągnęłam ;-)

hehe, coś czuję, że jak bym dziś nie napisała, to "upominacza" bym dostała ;-)...choć to zawsze miłe jest jak ktoś myśli :-)...dzieki...
też trzymam kciuki za piątkową podróż, ucałuj solenizantkę w naszym imieniu :-)

mamoPaulinki, no niby wybór gimnazjów jest, tylko wiesz jak jest w gimnazjach - najgłupszy wiek, popisywanie się przed kolegami i takie tam...więc dla mnie ważne też jest by L trafiła w odpowiednie towarzystwo i by było dużo nauki, wtedy będzie mniej czasu na głupoty...koleżanka z pracy mnie ostatnio uświadamiała, że w gimnazjach często istnieją tzw. haszroomy - wiadomo co się w nich robi...inna opowiadała jak dziewczyny tną na potęgę łapki i nogi (coby na łapkach nie było widać, bo sprawdzają)...nie mówię o alkoholu i fajkach, bo to przeżytek już...trochę mnie to przeraża no i na pewno jest to nowy etap dla nas, rodziców...dobrze, że mam mamę świetnego pedagoga, która w większości przypadków wie co robić, albo potrafi przynajmniej mnie uspokoić i doradzić...

reklama
Hejka!
Wybaczcie, ale nie ogarniam. Wpadłam tylko zdrówka wszystkim mamuśkom i dzieciaczkom życzyć!
Mamusiu za ciebie i Jasia kciuki zaciśnięte!!!

A i spóźnione życzenia dla solenizantów!
Mój brachol też Mariusz, a jego żona to Agnieszka więc było wesoło.

3majcie się cieplutko! Zwłaszcza Zielona przy tych arktycznych mrozach!

Z rodzynków się uśmiałam, Gosienka sprawdź i koniecznie daj nam znać;-)
Bagażnika nie mamy, bo M. w audi ma taką półkę specjalną na narty a moim autkiem jedziemy, więc coś musimy kombinować, bo narty w Wiśle ważna rzecz tym bardziej, że mi Beatka śnieg od wczoraj zgłasza. Jedziemy na szczęście tylko we dwoje, więc ze spakowaniem się nie powinno być problemu.

aniam - ja to zawsze dbam by pies jadł karmy z lini premium, bo one wcale wbrew pozorom drogie nie są, są za to lepie zbilansowane i można je w wielkich worach nabyć, a u nas trochę tego jednak idzie. No i psy akurat zmiany źle tolerują. Jak chce się zmienić to w połowie jednego wora trzeba już zacząć mieszać, tak nasz Lucek ma czynione a i tak jak z letniej na zimową przechodziliśmy to 2 dni biegunkę miał. Aha i jeszcze ważne by karma zimowa więcej protein miała, szczególnie jak pies sporo na dworze lub w budzie/kojcu jest.

monia - a które gimnazja pod uwagę bierzecie? Jeśli wrocławskie to polecam Aktualności Mój kuzyn je skończył i był bardzo zadowolony.

ZMykam bo się Lena obudziła i jeść chce:szok:

Gosienko - w piątek wzmocnie zaciskanie kciuków :)
Gratki dla Emila za matmę

Monia - już nie mogę się doczekać kiedy ja zaczne wybierac gimnazjum - nie wiem czy jak my chodziłyśmy do podstawówki i liceum to takie rzeczy się nie działy, a może się działy tylko wtedy na to inaczej patrzyłam

HejU nas dzisiaj -17...w szoku byłam ,że tak z dnia na dzień podskoczyło.Poza tym czeka mnie ciężki dzień w robocie, trudna rozmowa z szefem, która może zakończyć się nawet złożeniem przeze mnie wypowiedzenia, mam dość, także wszystko się może zdarzyć. Trzymajcie kciuki co bym dała radę, bo co prawda już mi nie zależy ale stresa i tak mam:-(

Dzieńdoberek :-)

Zimno,śnieg pod nogami skrzypi , Emil jak po bułki szedł to nawet czapkę założył ;-)generalnie ranny ptaszek się z niego zrobił bo wstaje po 6 :szok: śniadanie sobie i bratu robi , kawkę dla mamusi i nawet do ognia dokłada :tak:i nie żebyśmy go zmuszali .W tym czasie jego brat śpioch przekręca się z jednego boku na drugi :-D zresztą siostra też ;-)

Jeśli chodzi o szanownego małża i jego ' Orzeszki " :-D są na miejscu , chociaż przyjechał taki zmarznięty że :szok: coś tam upolowali , ale nic ciekawego a że on ma super przepis na szynkę późnodojrzewającą to mięcho musi być idealne :baffled: więc dzisiaj powtórka z rozrywki ;-)

Aniam u nas też w domu nie ma szału jeśli chodzi o temperaturę zwłaszcza w sypialni bo my nie lubimy mieć gorąco jak śpimy. Zresztą dom stary to trudno go dogrzać i tylko drewnem palimy dla oszczędności bo ceny węgla :szok: S wczoraj opony do Nawary kupował , ceny nie napiszę :no: ale bezpieczeństwo najważniejsze .

Monia ja do ciebie bym zadzwoniła bo ty wiesz że ja muszę mieć " wszystkich w domu ' ;-) Ty mnie nie strasz :szok: też pod tym względem wybieram gimnazjum, ale wiesz że mój Emil jeszcze na innym etapie ale w razie czego mogę z tobą pogadać i dowiedzieć się coś więcej ;-)

Dorotko rozgrzewania wilka nie było bo wilk zasnął :-D Czyli marzenia masz podobne do moich, tylko ze mnie jeszcze ciągnie w Bieszczady ;-)i chyba na starość tam osiądziemy w samym środku lasu :-)

Asia pewnie że jesteśmy piękne i młode, ja to się czasami czuję jak siostra Emila jak ze mną za rękę chodzi , może jakaś zmarszczka się już pojawiła , ale ja nie czuję się na swój wiek ;-)
Super że wyniki Wiktorka dobre.

Mamusia jak się dzisiaj czujesz?

Wronka &&&&&& trzymam a temp :szok: kurna gacie na wacie zabieram :-D

Nata a u was ile ?

Pozostałe kobietki pozdrawiam i zmykam na rehabilitacje a tak mi się nie chce :zawstydzona/y:

Gosieńko rano było -16, ale teraz juz idzie w dół, więc -17 i chyba na tym nie przestanie.
Zimno jest masakrycznie - a ja bez czapki, bo nie noszę, nie mam i głupio w czapce wyglądam - także zimno, że hej.
Masz e Emilu pomocnika - fajnie :)

Wronka - kciuki zaciskam :)

​Hej humor mam dobry bo czekam na wypis hurra!
Coprawda kaszel jeszcze mam paskudny ale wole chorowac w domu.
Gosienko orzeszki brzmi dumnie w porownaniu do rodzynek
Wronka &&&&&
Nata my na tym samym biegunie zimna mieszkamy :-)

reklama
Do góry