reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosieńka ceny nowych opon do mojego auta też zwalają z nóg :no: Ale że J ma kilka hurtowni używek dobrych i mają tam kontakty to zawsze coś wykombinuje . latem też komplet kupiłam , bo letnie do bani były już :tak: ktoś sobie chyba bączki tym autem kręcił :-D:-D Ma S zacięcie w taki mróz :tak: My palimy gazem . Pieca węglowego nikt obsłużyć nie umie . Teściowa ma kominek którego nie używa :wściekła/y::wściekła/y: bez komentarza to pozostawię , ale jak chce mieć zimno , to niech sobie ma . Na dole domu jest kamień i ciężej ogrzać niż górę .

Nata - a to ten co Elvie pokazywała ?

Wronka powodzenia :tak: będzie dobrze dasz radę , bo Ty wygadana babka jesteś . I daj znać jak poszło .

Ja czekam aż się hrabia potocki J syn obudzi i jedziem laczki zmieniać .

reklama
Cześć dziewczyny :)

No współczuję tym, co mają zimę, bo u nas to taka mała zima... -4,5... pojadę sobie do Wronki pomarznąć :p Wronia powodzenia!

Monia- jak dojdę do etapu gimnazjum to będę walić do Ciebie po poradę :-) kiedy na kawę do nas wpadniecie? :)

Aniam, Gosieńko- mi tam u Was ciepło było, a ja zmalźluch jestem raczej... w każdym razie moja pediatra twierdzi, że temp. pow. 19 stopni do spania jest bardzo niezdrowa... no więc mam zdrowy dom hehehehe.

Gosieńko- nie marudź, kawę dostaniesz po i murzyna :)

Aniam- Ty zobacz... a ja z kotem nie mam problemu z przestawianiem na karmę, co dam, zje... Whiskasa nie tyka :-p ale hrabia na Acanie i Royalu, więc pewnie kubeczki smakowe nie tegez... żartuję, bo Purinę, czy Kit-Kata zje, jak dadzą :p piasek też jest mu obojętne jaki, byle był :)

Dorota- no mały piesek nie generuje takiego kosztu :-) i widzę, że sobie z Gosieńką farmę założycie, a ja będę do Was przyjeżdżać :p

Elvie- zależy od psa i od karmy, moją ciężko na Acanę przestawić, tzn. je ją chętnie i pasjami, ale qupsztal nie tegez... na Royala z każdej przejdzie :p

Nata- brrrr... może chcesz przyjechać się dogrzać, ja Was przyjmę, jakby co :) i w Karkonosze sobie na sanki skoczymy :-p

Kuba dał sobie pobrać materiał do badań, głuśca nie było ;-) ale przed to takie sztuki wymyślał, że... :cool2: wiecie, on negocjacje ma we krwi, więc jak już zaczął, to nie mógł skończyć, panie padły ze śmiechu, pamiętały go jeszcze z ostatniej wizyty (hehehe... gościa trudno zapomnieć). Teraz czekamy na wyniki.
Bartek taki fajny mądraliński się robi :) panie w przedszkolu są zachwycone ich relacjami braterskimi, powiedziały mi wczoraj, że to się naprawdę rzadko zdarza, żeby rodzeństwo było tak bardzo za sobą. Kubuś ponoć bierze brata do zabawy nawet jak są jego starsi koledzy, nie odstawia go na bok... no w szoku byłam, bo ja tego nie zauważyłam, chociaż jak wracamy z kolegami Kuby z przedszkola, to on nie ma problemu z tym, że brat się z nimi bawi :-)

Aniez chętnie przyjadę się dogrzać - u Was zawsze cieplej niż tutaj - także musimy się umówić:) a na sanki w Karkonoszach mnie namówiłaś :)
Kubuś dzielny gość :)

Nam tez pediatra kazał temperaturę na noc do 18 stopni - mamy 19 więc luz. W ciągu dnia to różnie jak nastawię tak mam :)

Aniez - a moje koty się rzucają na whiskasa :-D:-D Miałam małą torebkę , bo dostałam , to niemal do miski wlazły :-D
Ale co się dziwić jak to było na poczatku ich pobytu tutaj :tak: A nie wiadomo co jadły wcześniej . A tak to jedzą Purinę , royala , Josere teraz . wsio co mogę u nas w sklepie dostać . Bo jak się okazuje mój zoologiczny jest tańszy niż większość internetowych , więc zamawiać nie mam po co :tak: No i laska jak jest promo na royala to wykonuje do mnie tel :-D:-D
ostatnio właśnie było 800 + 800 g za chyba 18 zeta kupowałam :-D:-D taniej niż whiskas :-p:-p

Ja jak zaczęłam w tym domu mieszkać , to mi tu było zimno . Teraz już przywykłam . Dwa że dzieciaki nie chorują , to pewnie też jakieś znaczenie ma że ta temp jest u nas niska . :tak: W nocy spada aż do 15 :-D:-D wypas .
Ale ja tam swój pieniądź szanuję , palmy wolę latem od rachunku za gaz :-D:-D

Witam, mam humorek od rana bo nie musiałam na mróz tyłka wystawiać, terapeutka przyjechała do nas do domu:tak: Nowe sekwencje dostałyśmy i będziemy znów te zmysły małej naprawiać. Jeszcze na 14 rehabilitacja poza tym luzik:-)

Mamusia wracaj do domku, przynajmniej psychicznie lepiej się będziesz czuć:tak:
Wronka kciuki, mam nadzieję, że będzie ok.
Nata patrz co jaki,s czas na all może znajdziesz, ktoś wystawi takiego konika. Szkoda, że się nie udało, drogi nie był.
Gosieńka takie odludzie w Bieszczadach to bajka:tak: Gratki dla Emila za matmę, masz potencjał wychowawczy widać:-D ja też kiedyś to usłyszałam od jednej terapeutki;-)
Aniez spoko, będziemy z Gosieńką piekły, gotowały zajedziesz i już zostaniesz:-D A tak serio to jakbym miała zdrowe dziecko to bym się zastanawiała nad kupnem siedliska ale póki co nie mogę:-( Czyli Ty też masz potencjał wychowawczy:-D Fajnie, ze chłopaki są za sobą.
Aniam masz rację tym bardziej jak gazem ogrzewacie. Szkoda kasy i niezdrowo. Mnie jest ciągle za gorąco w domu ale młoda musi mieć pewien pułap osiągnięty, żeby nie wzrastało jej napięcie w mięśniach:no: więc powyżej 20 muszę mieć, pierwszy rok to musiało być 25:szok: bo jak spadało to cała sztywna była. Ale jakoś się przemęczę;-)

Zmykam obiad kończyć.
Miłego dnia

witam w mroźny dzionek i w końcu wolny
Dzisiaj ogólnie jestem free, nie licząc pracy zleconej przez B;-), zupkę mam z wczoraj, drugie danie B zrobił. Babcia zapowiedziała, że przyjedzie i weźmie popołudniu Alicję do siebie na noc.
Nie mogę się doczekać soboty i powrotu Igora. Alicja też już łazi i dopytuje kiedy wróci.
Annaoj - to pojedziem gdzieś na kampa , niech tylko małolat troszkę podrośnie , ale będzie na tyle mały żeby wejść tam za free :)
takie ekonomiczne podejście to ja lubię;-) Za rok albo dwa możemy jechać:-) Ponoć Disneyland robi wrażenie na ludziach w każdym wieku:-)
Monia, Gosieńka wyboru gimnazjum nie zazdroszczę. Mnie dużo nerwów podstawówka kosztowała, a co dopiero gimnazjum, chociaż Wasze dzieciaki akurat mądre i rozważne, więc nie sądzę, że takie problemy Was dotyczyć będą.
Wronka &&&&&&&&&&&
Dzieńdoberek :-)

Zimno,śnieg pod nogami skrzypi , Emil jak po bułki szedł to nawet czapkę założył ;-)generalnie ranny ptaszek się z niego zrobił bo wstaje po 6 :szok: śniadanie sobie i bratu robi , kawkę dla mamusi i nawet do ognia dokłada :tak:i nie żebyśmy go zmuszali .W tym czasie jego brat śpioch przekręca się z jednego boku na drugi :-D zresztą siostra też ;-)
Gosieńka ja myślę, że muszę moją Alicję z Twoim Emilem zeswatać. Różnica wieku między nimi idealna;-)
S ma zacięcie, w taki mróz na ambonie siedzieć
Mamusia dobrze, że już do domu idziecie.
Aniez kciuki za wyniki trzymam.

spadam z mamą kawkę pić

Witam się :-)
Chłopaki dzisiaj pospały do 10 :-) znaczy M. z przerwą od 7-9 a potem się jeszcze kimnął na godzinkę :-D

śnieżek lekko prószy i chyba zaraz biorę dzieciarnię na dwór :-)

O temperaturze piszecie. U nas w ciągu dnia jest... 23 st i to przy kaloryferze :tak: w nocy idealnie do spania 18 :tak:

Gosieńko gratulacje dla Emila! Ja się boję jak J. będzie na takim etapie bo on też strasznie ambitny i jak nie ma 5 to nieszczęśliwy... tłumaczę jak krowie na rowie że to nie jest tragedia i że nie musi ciągle 5 i 6 przynosić :tak:
Ehhh żeby tak moi przynosili mi śniadanie do łóżka :-D bo kawy nie pijam... przynajmniej rzadko :-p
Wronka, Nata, mamusiu matko co za zimnica :no: Mnie tam wystarczy te -3 które jest u nas :-)
Mamusiu to wracajcie z Jaśkiem do domu ;-) a młodemu powiedz że ma się przekręcić bo wszystkie Jaśki to mądre chłopaki i wrażliwe :tak:
Lekarz potwierdził to co myślałam o wynikach...J. ma je idealne :tak:
\
Dobra trzeba by dzisiaj 4litery ruszyć i coś zrobić...taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jasne ;-)

Annaoj - byłam w disneylandzie - i faktycznie robi wrażenia na ludziach w kazdym wieku - jak już będziecie się wybierać do Francji to jakieś 10km od Disneylandu jest parr Asterixa - super - polecam bardzo.
Mieszkając w Paryżu byłam tam częstym gościem :)

reklama
Park Asterixa rzeczywiście robi wrażenie :tak: byłam w ubiegłym roku i super wspomnienia mam :tak: Adrenalinki trochę sobie zapodałam jeżdżąc na rollercosterach :tak:

Wronia &&& za rozmowę bo mi wcześniej umknęło.

Do góry