reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hejka!
Właśnie z kawką usiadłam ponadrabiać. U nas gołoledź, myślałam, że nie dojadę do domu. Szyby marzły w masakrycznym tempie, bo -6st, a padał deszcz, na drodze szklanka. Jak wjechałam do garażu to samochód cały w lodzie był.:szok:
Mam nadzieję, że posypali drogi bo T z treningu wieczorem wraca i boję się o niego.
Zmykam zobaczyć co naskrobałyście:tak:

reklama
Wronia &&&&&&&& Daj znac. Jestem myslami przy Tobie.

Gosienko, wody kubelek powiadasz... No czasem by sie przydal, ale z zupelnie innego powodu ;-) No i czasem tez sie zdarza, tyle ze zwykle zbyt pozno:baffled:

Bylo calkiem cieplo (-10) i juz nie ma. -20 znowu. Musze sie do szkoly przejsc coby dopytac (juz sie zdecydowalam na ta pod domem), ale stary gdzies sie zapodzial, a z mloda nie chce isc...

Musze tez zaczac sie za nowa praca rozgladac. Kurcze nie pracuje od 18ego grudnia (z czterodniowym wyjatkiem), bo gosci nie ma w hotelu i nikt mi za ten czas nie placi... Grrr. Niech tylko mala pojdzie do szkoly... Moze dostanie sie do swietlicy i ja dzieki temu bede mogla inna prace (chodzi o godziny pracy) znalezc...

O, a tu tak a´propos wieczorku literackiego i czytania na glosy (jak slusznie aniez zauwazyla, lepsze czytanie niz spiewanie, bo spiewanie w moim wykonaniu przypomina spiew barana :-p)

Wywiad z bacą:
- Baco, jak wygląda wasz dzień pracy?
- Rano wyprowadzam owce, wyciągam flaszkę i piję...
- Baco, ten wywiad będą czytać dzieci. Zamiast flaszka mówcie książka.
- Dobra. Rano wyprowadzam owce, wyciągam książkę i czytam. W południe przychodzi Jędrek ze swoją książką i razem czytamy jego książkę. Po południu idziemy do księgarni i kupujemy dwie książki, które czytamy do wieczora. A wieczorem idziemy do Franka i tam czytamy jego rękopisy.

Popełniłam dzisiaj dwa bochenki chleba według przepisu Maonki tylko że mąkę żytnią dałam :tak:Jeden bez niczego to dla dzieciaków a drugi z ziarnami bo S lubi :tak:

Helenka przed chwilą zasnęła i nastała błoga cisza ;-) Chłopcy się na jutro do szkoły pakują a tato obrabia farmę:rofl2:

Wronka kciuki zaciskam najmocniej jak mogę.

Nata to jak już do Wrocka przyjedziecie to u nas bazę wypadową macie :tak: temperatury nie zazdroszczę :no:

Kici gratki za cicho ,ja też nie lubię piec , ale pomalutku się przekonuję ;-)

Aniam my ze swoim namiotem możemy przyjechać i z wałówką też ;-):-D Super urodziny będzie miał Szymek :tak:

Aniez w decathlonie odzież termiczna w promocji więc trzeba będzie się zaopatrzyć przed wyjazdem ;-)

Mamusia zdrówka dla ciebie . Masz rację torbę to ty musisz mieć już uszykowaną ;-) do mojej agroturystyki zapraszam :tak:

Marta zdrówka, ceny leków kosmiczne :no:

Isabela doły zakopujemy , jak by co to ja też coś mogę zakopać:tak: głowa do góry, jutro będzie lepszy dzień .

Agnieszka jak A będzie w Legnicy może na kawkę podjechać :tak: &&& za jutrzejsze wyniki. Brawo dla ciebie mamo że posłuchałaś starszych koleżanek :-D

Elvie teksty Lenki boskie :-D

Dorotko super że będzie was więcej w domu :-) fotki Rico poproszę :-)

Kittek &&&& aby T spokojnie do domu dojechał .

Zielona mam nadzieję że lepsza pracę szybko znajdziesz :tak:

S mi winko polewa bo nerwa zaczynam mieć jak słyszę mojego starszaka marudzącego :baffled: Wiedziałam ,że jak od rana w poniedziałek wstanie lewą nogą to cały tydzień taki będzie :growl:

Zielona padlam :D a z tym śpiewem to lepiej poczytajmy, bo bylyby co najmniej 2 barany.
Szkolą pod nosem, to dobry pomyśl, oby i świetlica byla.

Gosienko sie zastanawiam nad gaciami na wacie ;)

Co do nerwów, to wlasnie @ przylazła i do tego nałóg rzucam, wiec juz wiem czemu ostatnio bylam jak odbezpieczony granat :p ale czemu Kuba miał pms to ja nie mam pojęcia ;)

Dorota Kuba ma łagodną formę, do tego majsterkowicz, wiec domyślam się, co przezywasz. Do tego ni wiem, jak u Ciebie, ale u nas ludziom się wydaje, ze przesadzam, ze jakie adhd, nc to, ze diagnozowane, przechodzi im ta teoria, jak maja z nim spędzić jeden dzień, ale beze mnie :p

Kittek oby T.bezpiecznie dotarł! Daj znac.

Mamusia toż Ty za momencik rodzisz!!!

Agnieszka czasem do takich decyzji trzeba dojrzeć, a ze J.szczesliwy, to ja jestem pewna :)

Elvie sprytna panienka ;)

Dobra...ide R.ratować, bo dzieci kapie, wiec zaraz będzie nerwowo wykończony :p

T wrócił bezpiecznie, ale w informacjach lokalnych co chwilę o jakiś stłuczkach piszą. Ja się wzięłam za odpisywanie, ale kuzynka wpadła z małą. Jak uśpię szoguna to wpadnę :tak:

Marta zdrówka
Gosieńko - tak to już z facetami bywa - poniedziałek lewa noga i cały tydzień zgłowy, a za bazę wypadową dziękuję i skorzystam :)
Ja się już zaczynam rozglądac za atrakcjami dla Was - zoo nie mamy, ale żubry można oglądać, pogłaskać :) - niezapomniane wrażenie

jak ja dzisiaj zmarzłam - w pracy lodówka (ogrzewanie nam nawaliło), na zewnątrz masakra -12 odczuwalna -20 (straszny wiatr)a teraz okupuje nowego lapka M, a on grzecznie usypia Julkę :)

Zielona, Aniez - poczytałabym dzisiaj oj poczytała :)

Współczuję PMS :no:, miałam w weekend wiec tylko was podczytywałam ale jak pocisk się miotałam.

Kittek
ja dziś rano byłam na chwilę na PKP w kiosku jadąc do psinki a tam pociąg do Bielska-Białej opóźniony 160min. Nie wiem ile było dalej ale w TV mówili i pokazywali, ze nieciekawo na drogach i torach

Aniez Zielona &&&&& za rzucanie. U nas 3 miesiące jak J bez dymu a ja nie podpalam okazjonalnie;-) W tym miesiacu pierwsza kaska na czysto odłożona:tak: Jest cel więc oby tak dalej;-)
Aniez no cóż mam to samo, jak ktoś z młodą posiedzi trochę a wystarczy tak z 2-3 godzinki i się napatrzy to mi tylko współczuje (a lekarze to zawsze na koniec wizyty mi mówią:sorry2: "współczuję Pani, co się Pani nabiega i namęczy przy tym dziecku:-D). My na diagnozę tak z rok jeszcze ,musimy poczekać ale lekarze mówią jednoznacznie, zresztą hiperaktywność stwierdzona od urodzenia po uszkodzeniu mózgu. Najgorsze, ze przy adhd wychodzi autyzm i np dziś było bieganie wokół stołu do utraty tchu:wściekła/y: albo leżenie i wpatrywanie się w kręcące się kółka od wózka i nic nie dociera nawet ulubiona bajka, jest w swoim świecie, wyłącza się i możesz się wysilać:-(

A ja jutro nie wiem jak do babci wpaść bo mi wyskoczyło zaległe SI do odrobienia o 15, o 17 psycholog a chciałam przed terapią pójść:no: No nic jakoś ok 13 się wybierzemy, może teściowa będzie w domu:sorry2: A rano w kolejkę do gastro a potem do Mopsu, tam to się dopiero zacznie po wejściu nowych kuriozalnych przepisów:wściekła/y: Ciekawe ile nowych decyzji jutro odbiorę a ile od nowa papierów będę składać:crazy:

reklama
Hejka :-D:-D:-D
Kurde, ja to jestem. Najpierw chciałam pisać posta uprzednio sie nie zalogowywując, a później jak zdalam sobie sprawę o co kaman, nie mogłam sobie hasła przypomnieć, eh...

Witam się po 100 latach przerwy :tak:.
W skrócie napisze co u mnie i śmigam do ogarnięcia kilku stron co u Was, bo szczerze mówiąc wiem tyle co mi fb powie.
No to tak:
  • zmienilismy adres na angielski. Mieszkam teraz we wsi, niestety dechami zabitej,
  • pracuje w zawodzie, czyli mieszam mazidła
  • Adaś własnie poszedł do przedszkola. hmmm...poszedł, to dużo powiedziane. Był kilka razy, po czym złapał infekcje, którą z reszta podzielił sie z rodzicami
  • Frendzel mój mały ma 110 cm wzrostu, ciuchy ba 5latka mu kupuje no i niestety nie mowi w jezyku znanym komukolwiek poza sobą.

Ogólem tyle :tak:

Sorki za błedy, braki spacji etc. Pisze z lapa G, bo mój zdechł jakiś czas temu.

Pozdrawiam :-D

Do góry