reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniam- u nas też było napisane, ale co z tego... ludzie robią różnie. Z mojego doświadczenia zawsze taniej wychodzi, jak kupuje przedszkole. Wiedzą, co mają, a co się pokończyło i wszyscy mają takie same rzeczy :p nie ma bałaganu :p

A! Książka! U Kubuli karty pracy 70 zeta, u Bartuli 50 zeta :-) jakoś to zniosłam :p

Jak Anka będzie grzeczna, to jej pozwolę wejść, a jak nabroi, to będzie embargo :p hehehehe

reklama
Dzieńdoberek :-)

Helenka ma się nawet dobrze przy tej ospie, bardzo mało ją wysypało porównując z chłopcami , ale penie każdy organizm jest inny.

Pokoje dla gości specjalnych przygotowałam:tak: czerwonego dywanu niestety nie mam ;-):-D ale może jakieś śpiewy powitalne będą zobaczymy :-D

Aniam ty odpoczywać masz a nie na bb siedzieć;-) wrócisz to nam relację zdasz , spokojnej podróży:tak:

Aniez czyli na pasowaniu o szpileczkach możesz zapomnieć :-p ciekawe co wam wymyślą;-) Jak już Anka dojedzie to sprawdź czy białej rękawiczki nie zabrała:-D

gosia tak mi się własnie wydawało że wy macie indywidualny program szczepień :tak:

Mamusia mam nadzieję że szybko pozbędziesz się infekcji i super że tak ładnie rośniesz ;-):-)

Basia dziadek pewnie zadowolony ze go Wiktor zamęczał :-)

Elvie kwota niezłą za tą wyprawkę :szok:sam jestem ciekawa co w niej było;-)

Zabieram się za robienie sałatki jarzynowej, muszę potem ją gdzieś schować bo jak się dzieciaki dorwią to do jutra nie zostanie :-)

papatki :-)

hejka
piękna pogoda, a my w domu, bo Alicja wieczór na ucho i głowę narzekała, a w nocy dostała gorączki
C:\DOCUME~1\Asia\USTAWI~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
Dzisiaj cały dzień niewyraźna i gorączkowała.
Mam nadzieje, że przez te wolne dni jej przejdzie, bo we wtorek na urodziny ma iść do koleżanki z przedszkola, z którą się bardzo lubi bawić na urodziny. Wiem, że jeśli nie pójdzie, będzie ryk.
Ja jutro zaczynam moje szkolenie, nie wiem jak B sobie poradzi:sorry:
Monia ja też już nie raz lalkową babcią byłam;-)
Mamusia już coraz mniej czasu do końca, ale to leci:-)
Aniez a cóż to wymyślili na pasowanie?
Gosieńka smaka mi na jarzynową sałatkę narobiłaś:-)
udanego spotkania dziewczyny:-)

uciekam jakiś film sobie zapodać

Widze, ze jakos chorobowo tu.
Zdrowia zatem dla mniejszych i wiekszych :tak:

Nata, przykro mi
[*]
Kici, nie, nie jestes walnieta, to calej reszcie we lbach sie poprzewracalo w trakcie wyscigu o najwiekszego wlazidupe.
Basiu, Ja dzis tez o 3:30 wstalam - zlapal mnie jakis kaszel i puscic dziad nie chcial. Zasnelam kolo 6ej, a o 6:15 pobudka i do pracy ;-):tak: Szkoda, ze Wiktora tancujacego z dziadkiem nie nagralas. Ja gdzies powinnam miec nagranie jak Kostka z dziadkami Kolko Graniaste bez konca tancowala :tak:

Gosienko, wierze ze sie martwisz operacja, ale bedzie dobrze, zobaczysz :tak:

Dostalam podwyzke, czyz nie jest to mile? :tak:

Wróciliśmy - strasznie zmarzłam - bo to w domu ponad trzy godziny - a wiadomo nie mozna nagrzać bo byłby mało sympatyczny zapach, potem kościół i cmentarz - zimno i mokro - padało cały czas.

Noc z atrakcjami - Julka wymiotuje od 2 w nocy - bylismy w szpitalu, jak wymioty nie ustaną do 15 to przyjmą Nas do szpitala. Biedna

Witam, aniam - jak tam podróż? Grzeczna byłaś? nata - zdrówka dla Julki i oby Was szpital minął. Jak gdzieś znajdę tą listę wyprawkową to Wam wrzucę, generalnie były firmy i kredki bambino, klej jakiś do kartonów specjalny, inne kleje również, bloków zwykłych i technicznych po 5-10sztuk, pastele, farby, nożyczki, ryza papieru ksero, ryza papieru kolorowego, strugaczka, mazaki, plastelina, chusteczki, ręczniki papierowe, same potrzebne rzeczy. Nie było natomiast książek i nic mi nie wiadomo, by Lena jakieś tam miała. Czyżby wiejskie przedszkola nie praktykowały zakupu książek dla 3-latków? Hmm.. zapytam. Wiem, że Lenka jako nieliczna zostaje do 15:00 i ona faktycznie z tego korzysta, bo codziennie prace jej widzę, są tam powieszone i sporo przynosi do domu. Dzieci wychodzące o 12.00 pewnie na tym tracą. Posprzątałam chatę i czekam na gości, wpadną, kawę wypiją i Marta zostaje a facetów wyganiamy po narożnik. Maciek znów pokasłuje niefajnie, przetrzymam go zatem w domu w ta pogodę, żeby się nic nie wykluło. aniez, aniam - pamiętajcie o jajach dla mnie od Gosienki, 30 sztuk. Oddam Wam kasę na wieczornym spotkaniu.

Nata, mam nadzieje, ze Juli przejda te zoladkowe rewelacje bez lekarskiej interwencji.

Mialam nadzieje pospac sobie dluzej i odespac wczorajsza zarwana noc... 6:15, MOMMY GET UP! No to sobie pospalam...

cześć dziewczyny

u nas wszystko ok

Aniez
Wczoraj dowiedziałam się, że pasowanie na przedszkolaka będzie angażowało także rodziców :) fajny pomysł, bo w sumie czemu tylko dzieci mają się "męczyć" :) także muszę wygodny strój na 14.11 przygotować :)
w sumie fajny pomysł u nas w prywatnym nie było pasowania

Co do wyprawki to zapłaciłam w tym roku

hejka!
weeekend, upragniony weekendzik :)

Leniuchowaliśmy dziś po ciężkim tygodniu, teraz w kuchni pichcę bo znajomi wieczorkiem wpadną.

Ella nie poradzę, sama nie wiem jak u nas będzie. Maja ma fazę, że chce braciszka albo siostrzyczkę, a czasami mówi, że nie chce.
Iza mam nadzieję, że Tosia nie dostała jakiejś reakcji alergicznej na to paskudztwo. Też bym się wkurzyła, grrr.
Basiu oj zabawy z dziadkiem to jest to. U nas cały tydzień był szał bo dziadek był i Majka by najchętniej go nie odstępowała na krok.
Monia gratki dla ciebie babciu;-) Twoja Hanka jest przecudna!
Mamusiu super, że wszystko ok u Jaśka!
Nata zdrówka dla Julki! Mam nadzieję, że ominie was szpital.
[*] dla babci.
Zielona gratuluję podwyżki:tak:
Annaoj zdrówka dla Alicji, urodziny koleżanki to ważny dzień więc koniecznie musi wyzdrowieć!!!
Onka takie niespodzianki są fajne zawsze to kilka miesięcy więcej z dziewczynami:-)
Gosieńka zdrówka dla Twojej biedroneczki! &&& za Twoje wyniki zaciśnięte:tak:
Aniez, Aniam, Gosieńka bawcie się dobrze!

O wyprawkach do przedszkola było. U nas w przedszkolu dzieciaki mają wszystko zapewnione. Za zeszły miesiąc razem z radą rodziców i pełnym wyżywieniem zapłaciłam 158 zł (Mai 6 dni nie było w przedszkolu). Moim zdaniem najlepiej jak właśnie w przedszkolu zakupy robi przedszkole. Dzieci mają wtedy wszystko takie samo, nie ma wyróżniania. U nas koszty pokrywane są z rady rodziców. Dodatkowo taką listę dostaliśmy na zebraniu, kto w co się może ewentualnie zaangażować: np robienie kserówek, wydruków. Przyniesienie ryzy papieru, pomoc przy przygotowywaniu imprez w przedszkolu. Czasami pani prosi aby (jeśli ktoś może przynieść jedzonko dla ptaszków bo dokarmiają zimą w karmnikach), czy balony, słodycze na dzień przedszkolaka. Prezenty dla dzieci na urodziny czy na mikołaja też z rady rodziców są.

Miłego wieczoru, zmykam się ogarnąć bo goście jako danie główne na stole kompa zobaczą;-)

reklama
wróbelki od wczoraj ćwierkają, że nasza Gosieńka kolejny roczek kończy :-)...

Gosieńko kochana,
nasz forumowy Dobry Duszku,
duuuuuuuuuuuuuużo zdrówka, miłości i szczęścia Ci życzymy na następny roczek...
a przede wszystkim szybkiego pozbycia się problemów kręgosłupowych,
najlepiej bez interwencji lekarskiej...

Twoje zdrowie :-)

Do góry