hejka!
weeekend, upragniony weekendzik
Leniuchowaliśmy dziś po ciężkim tygodniu, teraz w kuchni pichcę bo znajomi wieczorkiem wpadną.
Ella nie poradzę, sama nie wiem jak u nas będzie. Maja ma fazę, że chce braciszka albo siostrzyczkę, a czasami mówi, że nie chce.
Iza mam nadzieję, że Tosia nie dostała jakiejś reakcji alergicznej na to paskudztwo. Też bym się wkurzyła, grrr.
Basiu oj zabawy z dziadkiem to jest to. U nas cały tydzień był szał bo dziadek był i Majka by najchętniej go nie odstępowała na krok.
Monia gratki dla ciebie babciu;-) Twoja Hanka jest przecudna!
Mamusiu super, że wszystko ok u Jaśka!
Nata zdrówka dla Julki! Mam nadzieję, że ominie was szpital.
[*] dla babci.
Zielona gratuluję podwyżki
Annaoj zdrówka dla Alicji, urodziny koleżanki to ważny dzień więc koniecznie musi wyzdrowieć!!!
Onka takie niespodzianki są fajne zawsze to kilka miesięcy więcej z dziewczynami:-)
Gosieńka zdrówka dla Twojej biedroneczki! &&& za Twoje wyniki zaciśnięte
Aniez, Aniam, Gosieńka bawcie się dobrze!
O wyprawkach do przedszkola było. U nas w przedszkolu dzieciaki mają wszystko zapewnione. Za zeszły miesiąc razem z radą rodziców i pełnym wyżywieniem zapłaciłam 158 zł (Mai 6 dni nie było w przedszkolu). Moim zdaniem najlepiej jak właśnie w przedszkolu zakupy robi przedszkole. Dzieci mają wtedy wszystko takie samo, nie ma wyróżniania. U nas koszty pokrywane są z rady rodziców. Dodatkowo taką listę dostaliśmy na zebraniu, kto w co się może ewentualnie zaangażować: np robienie kserówek, wydruków. Przyniesienie ryzy papieru, pomoc przy przygotowywaniu imprez w przedszkolu. Czasami pani prosi aby (jeśli ktoś może przynieść jedzonko dla ptaszków bo dokarmiają zimą w karmnikach), czy balony, słodycze na dzień przedszkolaka. Prezenty dla dzieci na urodziny czy na mikołaja też z rady rodziców są.
Miłego wieczoru, zmykam się ogarnąć bo goście jako danie główne na stole kompa zobaczą;-)