reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka!

u nas leniwa niedziela. Wczoraj od mojej mamy tyle wałówki przywieźliśmy z imienin, że dziś na rosołek i żeberka na obiadek tylko do podgrzania były. T. pojechał z Mają na mecz wiec ja w łóżku z lapkiem zaległam.
Poszłam niezupełnie zdrowa do pracy w czwartek i to nie był raczej mądry pomysł bo kaszel z rana mam paskudny.
Pogoda jest śliczna więc jak moi z meczu przyjadą to do parku kaczki karmić jedziemy.

Aniam ty to masz fajnie, kawka tu, kawka tam i błogie lenistwo!

MamoPaulinki zgadałam się z koleżanką z pracy, że ona pod Częstochową ma teściów więc może zamiast kombinować z paczkami następnym razem przez nią przekażę przesyłkę. Muszę ją wypytać kiedy się do Cz-wy wybiera:tak::tak:

Isabela jak zdrówko, wykurowałaś się?

Monia też u dziadka z kuzynką się zawsze do ziemniaków dobierałyśmy, a jeszcze pamiętam jak mleko w proszku z takich dużych worków podjadałyśmy. To były czasy:tak:

Gosieńka oj dziczyzna to jest to. Mój szwagier namiętnie poluje, siostrę oczywiście szlag trafia bo on tak 3-4 razy w tygodniu na polowania jeździ, teraz wybył nawet na polowanie na daniele do Anglii do jakiegoś kumpla. Dzięki niemu mamy często dostawy dziczyzny. A S. waszą Elzę na polowania zabiera?
Elvie jak tam wiszenie na drążku?;-) Sto lat z okazji kolejnej 18tki!
Annaoj gdzie w przyszłym roku będziecie w sanatorium? Jak coś to parking u nas albo mojej mamy aktualny:tak::-D

Mamusiu zdrówka dla Natalki! Właśnie my cię nawet nie widziałyśmy z Jaśkowym mieszkankiem, a to przecież 6 miesiąc leci:tak:Musisz koniecznie nadrobić zaległości z fotkami.
Agnieszka pochwal się swoim dziełem artystko:tak: Ja dynię z T do przedszkola na Halloween muszę zrobić, zobaczymy jak wyjdzie. Wczoraj przytargałyśmy od rolnika z wioski taką 20 kg i dumam jak tu się do niej zabrać:-D

Aniez super, że wasza psinka wraca do zdrowia. &&& za sanatorium Kubusia!

Wronia szacun, gitara i angielski, rozwijasz się mamuśka!

Basiu jak dziąsło? Mam nadzieję, że lepiej.

Miłego popołudnia!

reklama
/Witam, my oświetlenie montujemy, więc w przerwie wpadłam. Przedpokój, gabinet i pokój dzieciowy już mamy z głowy, jeszcze światło w sypialni, w sumie 3, bo 2 przy łóżku i nad stołem w salonie. Rok czasu z halogenami mieszkaliśmy, więc cieszę się, że M. wreszcie się zmotywował i działa. kittek - dziękuję

Monia, ja tez w dziecinstwie jezdzac do dziadkow na wies, wyzeralam ziemniaki z parownika... hehehe

Poszlam dzis wyniki badan odebrac. I co? Wszystko doskonale. Nawet cholesterol - znaczy calkowity jest wysoki, ale ten dobry jest wysoki, wiec zdaniem doka jest git. hormony w normie. Znaczy wredna sie robie na starosc, ot tak, po prostu...

Witam wieczorkiem

Małżon jeszcze nie wrócił, nieźle świętują rozpoczęcie sezonu łowieckiego , ciekawe czy coś do domu przytarga ;-)
Emil zadowolony bo pierwsze miejsce zajęli i oficjalnie zakończyli sezon piłkarski :tak: Tak więc jest nadzieja że fochów nie będzie:tak:

Zielona wredna powiadasz ;-) ja też ostatnio do grzecznych nie należę :zawstydzona/y:

Kittek Elza to owczarek niemiecki więc raczej do psa myśliwskiego jej daleko ;-) bardziej Sonia by mogła być bo ona w połowie Bigiel , ale jak by poszła w las to pewnie by nie wróciła ;-)

Elvie najlepszego staruszko ;-) lepiej późno niż wcale z tymi lampami :tak: I jak uszykowana na wielkie wyjście ? ciekawe gdzie cię M zabierze :-)

Czyli parownik ziemniaczany króluje we wspomnieniach z dzieciństwa :-D Która jeszcze go pamięta ?:-)

Idę kolację czarować.

witajcie

mam dość nic mi się nie chce i nic się ostatnio nie układa zaczynam wpadać w depresję, jedyne co mnie trzyma jeszcze w ryzach to dziecko gdyby nie on nie wiem co bym zrobiła. Z mężem w ogóle mi się ostatnio nie układa.

elvi sto lat na tą 18-nastkę !!!!!!!!!!

gosieńko ja za bardzo nie pomogę bo nie znam żadnych ciekawych przepisów

kittek niestety nie bo przy każdym jedzeniu urażam sobie

Ostatnia edycja:
hejka
wpadłam na chwileczkę. Trójka cała śpi:-) B pojechał na kosza, więc mam chwilkę, żeby zajrzeć.

Aniam moje lubią pizze, spaghetti tamtejsze mniej im podchodzi, ale od biedy wciągną, no i frytki oczywiście też mają wzięcie. Ja generalnie na wczasach odpuszczam totalnie. Pilnuję co by śniadanie zjedli, a potem mają luuuz. Na campie robiliśmy co drugi dzień grilla, więc w razie czego karczek albo kiełbacha.
Kittek mam nadzieje, że w to samo miejsce. Dzięki z góry. Jeśli dotrę to oczywiście się wprosimy do Was grilla.
Gosieńka jeśli chodzi o ziemniaki to ja uwielbiam w foli z piekarnika z sosami koperkowym i czosnkowym.
Basia tulam.

do jutra

Kurde co to ten parownik :eek::eek::-D

Annaoj - ja też odpuszczam , ale bunt w załodze by był . Jak gdzieś z żarciem jedziemy , to dwa dni tak jedzĄ , a potem jest rządanie zupy . Także frytek dzieciom nie żałuję , bo potem i bokiem wyłażą :-D:-D
Hit na kampie to zupa zrobiona z bulionetki ( rosołek ) i włoskie pomidory i makaron do tego . Czyli pomidorowa z glutaminianem sodu :-D Olka wpyla po dwie miski , lepiej jej smakuje niż u nas taka w domu z prawdziwego rosołu :-D:-D Robiliśmy też kotlety ( z naszego mięcha ) plus do tego surówka więc roboty na 20 min .

Elvie najlepszego .

My dziś spacerowo i rowerowo , oby ta pogoda jak najdłużej trwała .

Witam wieczorkiem:-)
Kurcze dzieciaki mi się rozkładają, Ola walczy z kaszlem i ucho ją zaczyna pobolewać, Kuba też zaczyna kaszleć i glut po pas tylko szogun najmniejszy się trzyma.
Jeszcze ja, jeszcze ja:-D parownik pamiętam, nie raz za dziadkiem chodziłam krok w krok i próbowałam pomagać jak byłam małym smarkiem:-)
Gosieńko gratulacje dla Emila za zwycięstwo, mój Kuba pojechał w piątek na turniej piłki aż pod Sandomierz, zajeli IV miejsce na 9 drużyn, K nie zadowolony ale i tak od ostatniego turnieju się poprawili, wrócił dopiero wczoraj przed północą więc dzisiaj był nie do życia, zmęczenie i rozwijające się choróbsko zrobiły swoje:-(
Basiu trzymaj się...
Elvie wszystkiego najlepszego, sto lat!
Zielona super że wyniki wyszły ok
W piątek Mania miała pasowanie na przedszkolaka, impreza wypas bo połączona z uroczystym otwarciem przedszkola. Pękałam z dumy bo Marysieńka w ogóle się nie stresowała mimo że na sali było ze 200 osób, pięknie śpiewała, tańczyła, cały czas się uśmiechała i co chwilkę do nas machała:-) W środę powtórka bo pasowanie ma Ola ale tu już będzie spokojniej.
M był w banku i otrzymał info od pracownika że bank na rozpatrzenie reklamacji ma 50 dni:wściekła/y::eek:
Spokojnej nocki

reklama
sonia super Mania zdolna dziewczynka, nie dziwię się, że pękałaś z dumy ja też z niecierpliwością czekam na pasowanie i na to jak moja córa się zaprezentuje.

aniam na podlasiu mówią na to "parnik", tam się przygotowuje ziemniaki dla świń;-) nigdy nie jadłam ale mój mąż też się zachwyca tymi ziemniakami:tak:

basia witaj w klubie też momentami łapię depreche i szlag mnie trafia ale u mnie to spowodowane remontem i nerwową atmosferą, iskry lecą . Trzymaj się dzielnie oby do wiosny.
gosienko ja z ziemniaków najbardziej lubię babkę ziemniaczaną , już naprawiam swoje zaniedbanie i wrzucam przepis na kulinarnym tylko się nieobrażaj plizzzzzzzz :-)
kittek pochwal się jak wyszła wam dynia :tak: jestem ciekawa co wyczarowaliście

N ma dziwny duszący kaszel nie wiem o co chodzi ale nasila się przy zmianie temperatury i rano. Mówi, że gardełko ją nie boli, lekarz zbadała z każdej strony i jest osłuchowo czysta.

Do góry