reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Aniam u nas dyrka zawsze kasę na takie wypady ma bo szkołę wynajmuje zaocznemu prywatnemu liceum (zaocznemu i wieczorowemu) dla dorosłych, salę sportową też dodatkowo na prywatne zajęcia. Obrotna babka, sporo fajnych rzeczy organizuje.

No i dobrze . Ja tak miałam w średniej szkole . Mieli swoją działaność gospodarczą . Mieliśmy szafki na książki , dywany na korytarzach ( trzeba było łazić w kapciach :-D ) jedzenie dla biedniejszych dzieci z kasy dyrekcji itp.

Witam,

ja po niedzielnym praniu mózgu czuję się jak nowo narodzona mimo, że nocka do bani, bo młody ze sto razy się budził.
Lenka pojechała z M. i babcią do przedszkola, a ja gapa oczywiście Dzień Nauczyciela przegapiłam i dopiero jak po nią pojadę to jakieś kwiatki wręczy:zawstydzona/y: Mama musiała już do domu wracać, więc sama na posterunku jestem. Po 9:00 Kamila przyjdzie się rozliczyć, o 13:00 na 2h idę z Maciem do klubu maluszka atmosferę oblookać.

aniez - dziś Wasz ważny dzień, więc kciuki mocno zaciskam &&&

gosia -współczuję! Światełko dla Teścia
[*]

aniam - u nas też były kapcie jako obuwie zmienne i posiłki dla biedniejszych, ale zupy i mleko to każdemu dziecku dawali.

Zmykam, bo dziś początek katalogu i pracy mam mnóstwo.

Witamy i my :-)

Nie odzywałam się w weekend ale "zarobkowałam" haha :-D, byłam szoferem weselnym :-) I tak mieliśmy całą sobotę i niedzielę roztrzepaną, ale na opłacało się bo upatrzone kozaczki z lasockiego będę mogła sobie kupić :-)
Tosia dzisiaj rano poszła z kwiatkami do przedszkola, ciocie przeszczęśliwe, bo Tosia jako pierwsza coś przyniosła nikt nie pamiętał :-) Tosia też dumna :-)

Odbiorę z przedszkola smyka i za sprzątanie się bierzemy mam ambity plan :-)

Annaoj obyście mogli jak najszybciej ze szpitala do domku wrócić &&&&&

Aniez za Was też kciuki, oby wszystko wyszło jak najlepiej &&&

Maonka
gratulacje dla Leona :-)

Gosia
[*] dla teścia, i siły dla Was ...

Basia czasami i zwykłe w domu siedzenie jest potrzebne :-)

Kittek super miejsce :-)

Aniam zazdroszczę Wam tych jazd do schroniska. U nas takie instytucje jak schronisko, dom dziecka są strasznie zamknięte i nikogo wpuścić nie chcą, nie chcą nawet pomocy. Mamy z W dwa dobre komputery stacjonarne do oddania, chcieliśmy dać oni nie chcą, jakby były nowe to tak, to samo z zabawkami.... ciężko mi to zrozumieć czasami, człowiek się chce podzielić a nie może...

Elvie kończycie współpracę z Kamilą, dobrze zrozumiałam ? Teraz zostaje tamta Pani ?

Nata nie pomożemy bo my właśnie zaczynamy przygodę z grami, mamy nawlekaj nie czekaj i jeszcze Tosia od chrzestnego dostała jakąś o Kubusiu puchatku, później sprawdzę to podam, też super. Plansza jest w dwóch porach roku :-)

Lecę bo zaraz po Tosię jechać trzeba, miłego dnia :-)

isabela - tak, K. była się dzisiaj ostatecznie rozliczyć. Nie mogę sobie pozwolić na jej ciągłą nieobecność, bo do grudnia mam taki zapierdziel w pracy, że potem przez cały rok tyle nie robię. Na 13:00 idę z młodym do klubu malucha, jak mu się tam nie spodoba (mnie się póki co nie podoba to, że tam dzieci nie ma, jest tylko 3,5-roczna córka właścicielki) to wówczas zaczniemy współpracę z nową nianią. Póki co ta nowa przychodzi od czwartku na 2-3h abym psa mogła wyprowadzić i dom trochę ogarnąć;-) no i by Maciuś się z nią zapoznał. Kozaczkami się na zakupowym koniecznie pochwal!

Iza - mamy Nawlekaj nie czkaj i to u Nas prawdziwy HIT, jak zaczynacie to polecam wszlskiego rodzaju memo, domino

ja szukam gier planszowych - chyba podjade dzisiaj po to Grzybobranie co aniam polecała i może skuszę się na chińczyka - ja będąc mała uwielbiałam tą grę

hej
zwariowany dzień dzisiaj i cały tydzień się zapowiada na 8 mamy rehabilitację a na niej wirówkę wodną , potem przedszkole i tu zaczyna się płacz a już tak fajnie było ehh:-( następnie ja pędem do pracy a w pracy wiadomo jak to w pracy jest co robić.
K zaczął remont , wybił już ścianę, był elektryk , dzisiaj przyjdzie hydraulik i tak małymi kroczkami do przodu.
elvie - dziwne, że nie mają tam wcale dzieci :eek:
isabela - fajnie że taka fucha ci się trafiła ;-)
kittek - zazdroszczę takiego cudnego weekendu
gosia -
[*] będzie ciężko, szczególnie dla M
maonka gratulacje dla Leonka
Aniez jak tam Bartolini??

reklama
Nata- zaglądnij na zakupowy :-)

Pies na zabiegu. Ponoć do 2 tygodni powinna zacząć próbować na tej łapie chodzić. Mam nadzieję.

Kubula był dzisiaj bardzo dzielny, krew dał sobie pobrać i nawet jedna łezka nie poszła. Także jak zwykle zaskoczył mamusię.

A Bartek już nie ma podgorączkowego, ale został z moją mamą, żeby się wzmocnić. Jutro też zostanie, bo wolę dmuchać na zimne. Poszli sobie na spacerek, bo pogoda cudna.

Elvie- mądra decyzja. Pomimo tego, że dzieci się przywiązują, nie możesz się narażać na to, że Kamila pojawia się jak jej pasuje. Nikt normalny nie pracuje w ten sposób.

Iza- szofer powiadasz :-) dawaj foto kozaczków.

Mamusia- &&& za szybkie zakończenie akcji remontowej.

Kittek- wypady integracyjne są fajowe, o ile ludzie chcą się integrować.

Gosieńko- ciepłe fluidy ślemy :)

Do góry